Satsar mot bröstcancer: ”En självklarhet för oss”

Satsar mot bröstcancer: ”En självklarhet för oss”

Rosa skyltning, rosa symboler på – och rosa lotter.<br/> Här är butiken som går ”all in” när Sverigelottens extra överskott går till kampen mot bröstcancer.<br/> – I oktober lägger vi all extra kraft på detta, säger Calle Ageman, spelansvarig hos Stora Coop Orminge utanför Stockholm.

Stötta BRO och kampen mot bröstcancer här

”Skrapa för livet”. Redan i entrén möts kunderna av Sverigelottens stora affischer, vars lotter byter färg till rosa i oktober. Under perioden går ett extra överskott från lottförsäljningen till Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO.
– Det är en underbar satsning som förhoppnings betyder mycket för organisationen vi stöttar. Det är en självklarhet för oss, inget snack om saken, säger Calle Ageman.

Butikens spelhörna strax är bokstavligen pyntad från topp till tå med rosa lotter – och i butikskassan har medarbetaren Per Sörensson tagit konceptet ett steg längre. Förutom ett knippe lotter fastsatta på bröstet har han förvandlat ett halsband till en sorts huvudbonad (!) med Sverigelotter.
– Jag tycker verkligen det är en bra grej med överskottet, då är det värt att spexa till det en aning. Samtidigt gör man ju kunderna lite gladare på köpet, det kan man bjuda på, säger han.

 Butikschefen Mikael Petterson konstaterar med ett leende på läpparna att Per ”verkligen inte är blyg” och uppmuntrar aktivt personalen att dela i den rosa kampanjen:
– Vi gör en massa och kommer göra ännu mer. Kom på den tokigaste idén så kör vi, utbrister han och lägger snabbt till:
– Inom rimliga gränser förstås! När alla i personalen är med på tåget och vi fokuserar, då blir det bra. Kunderna känner det och köper gärna lotter.
Calle fyller i:
– Jag försöker säga så mycket som möjligt när kunderna frågar om lotterna, att det går till kampen mot bröstcancer. De tycker det är jättepositivt.

Stora Coop Orminges engagemang för rosa lotten har även en allvarligare sida. Tidigare i år gick en av butikens medarbetare bort i bröstcancer.
– När något sådant händer kommer allt väldigt nära, det blir på riktigt. Hon var dessutom väldigt engagerad i frågan, säger Mikael.
– Det har samlat hela butiken för en extra kraftsamling i oktober. Vi ska sälja så många rosa lotter det bara går, säger Calle.

Och visst säljs det rosa Sverigelotter. I oktober förra året sålde butiken 1999 stycken – en siffra man siktar på att slå med råge. Mikael slår fast att målet också är att bli bästa butik i Stockholm under månaden:
– Vi gillar att tävla och vi gillar att sälja. När man förenar det med ett underbart syfte är det extra roligt.

Här köper du rosa Sverigelotten


Läs mer

”Nu blir det guldkant på livet”

”Nu blir det guldkant på livet”

I slutet av 2019 gick Beryl Dahlman från Svedala i pension efter 46 år inom barnomsorgen. Men fyra dagar innan det var dags att ta farväl av ett helt yrkesliv hände något som skulle förändra hennes liv för alltid.
- Jag skrapade fram tre högvinstsymboler på en av mina Sverigelotter, säger hon.


Nyblivna miljonären: ”Mitt livs bästa julklapp”

Nyblivna miljonären: ”Mitt livs bästa julklapp”

Nästan alla har någon gång fått en lott i julklapp, men det är inte alla som har blivit miljonär på köpet. Det var definitivt inte det som Felicia från Helsingborg förväntade sig när hon skrapade fram tre högvinstsymboler på sin Sverigelott.


Dubbel glädje efter miljonvinsten

Dubbel glädje efter miljonvinsten

Anita har alltid älskat Lasse Stefanz – och kanske ännu mer i dag. Det är nämligen dansbandet som ligger bakom köpet av Sverigelotten som tog henne direkt från Malmö till studion i Göteborg.
–Det var den bästa söndagen i mitt liv, säger hon om ögonblicket då hon skrapade fram tre högvinstsymboler.


Per-Olof Levén efter miljonvinsten: ”Ett minne för livet”

Per-Olof Levén efter miljonvinsten: ”Ett minne för livet”

”Helt fantastiskt, jag vet inte vad jag ska säga” Per-Olof Levén, från Enköping brukar inte vara den som tappar orden. Men när han såg vinstsumman på 2,5 miljoner kronor blev han mållös.
–Jag kan inte ta in det. Jag är helt skakis. Nu blir det champagne!