Satsar mot bröstcancer: ”En självklarhet för oss”

Satsar mot bröstcancer: ”En självklarhet för oss”

Rosa skyltning, rosa symboler på – och rosa lotter.<br/> Här är butiken som går ”all in” när Sverigelottens extra överskott går till kampen mot bröstcancer.<br/> – I oktober lägger vi all extra kraft på detta, säger Calle Ageman, spelansvarig hos Stora Coop Orminge utanför Stockholm.

Stötta BRO och kampen mot bröstcancer här

”Skrapa för livet”. Redan i entrén möts kunderna av Sverigelottens stora affischer, vars lotter byter färg till rosa i oktober. Under perioden går ett extra överskott från lottförsäljningen till Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO.
– Det är en underbar satsning som förhoppnings betyder mycket för organisationen vi stöttar. Det är en självklarhet för oss, inget snack om saken, säger Calle Ageman.

Butikens spelhörna strax är bokstavligen pyntad från topp till tå med rosa lotter – och i butikskassan har medarbetaren Per Sörensson tagit konceptet ett steg längre. Förutom ett knippe lotter fastsatta på bröstet har han förvandlat ett halsband till en sorts huvudbonad (!) med Sverigelotter.
– Jag tycker verkligen det är en bra grej med överskottet, då är det värt att spexa till det en aning. Samtidigt gör man ju kunderna lite gladare på köpet, det kan man bjuda på, säger han.

 Butikschefen Mikael Petterson konstaterar med ett leende på läpparna att Per ”verkligen inte är blyg” och uppmuntrar aktivt personalen att dela i den rosa kampanjen:
– Vi gör en massa och kommer göra ännu mer. Kom på den tokigaste idén så kör vi, utbrister han och lägger snabbt till:
– Inom rimliga gränser förstås! När alla i personalen är med på tåget och vi fokuserar, då blir det bra. Kunderna känner det och köper gärna lotter.
Calle fyller i:
– Jag försöker säga så mycket som möjligt när kunderna frågar om lotterna, att det går till kampen mot bröstcancer. De tycker det är jättepositivt.

Stora Coop Orminges engagemang för rosa lotten har även en allvarligare sida. Tidigare i år gick en av butikens medarbetare bort i bröstcancer.
– När något sådant händer kommer allt väldigt nära, det blir på riktigt. Hon var dessutom väldigt engagerad i frågan, säger Mikael.
– Det har samlat hela butiken för en extra kraftsamling i oktober. Vi ska sälja så många rosa lotter det bara går, säger Calle.

Och visst säljs det rosa Sverigelotter. I oktober förra året sålde butiken 1999 stycken – en siffra man siktar på att slå med råge. Mikael slår fast att målet också är att bli bästa butik i Stockholm under månaden:
– Vi gillar att tävla och vi gillar att sälja. När man förenar det med ett underbart syfte är det extra roligt.

Här köper du rosa Sverigelotten


Läs mer

Fick inget kalas – men en miljonlott i blombudet

Fick inget kalas – men en miljonlott i blombudet

På Maria Nielsens födelsedag blev firandet inställt eftersom dottern var sjuk i corona. I stället skickade hennes mamma och syskon ett blomsterbud där de lagt till några Sverigelotter. En present som skulle göra henne till miljonär.


Fotbollsklubb sålde vinstlott: ”Helt otroligt”

Fotbollsklubb sålde vinstlott: ”Helt otroligt”

Göran Björk köper regelbundet Sverigelotten av sina barnbarn som spelar fotboll i IFK Kalmar. Det har blivit en hel del lotter, men fokus har aldrig legat på att skrapa fram en vinst utan att stötta Sveriges föreningsliv.
– Jag förstod inte riktigt att jag hade skrapat fram tre högvinstsymboler. Jag fick kolla med min fru, säger han.


Därför är fredagen 13:e Lisas turdag!

Därför är fredagen 13:e Lisas turdag!

Det är inte många som brukar uppge fredagen den 13:e som sin turdag. Men Lisa Hillgren från Enviken gör det. Det var det datumet som hon skrapade fram tre högvinstsymboler på en unik premiumlott från Sverigelotten.


Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Det hör inte till ovanligheterna att Alexandra Andersson från Karlskrona har Sverigelotter i väskan. Hon köper regelbundet lotter för att stötta hennes bowlingförening.
Men den här gången gav skrapet mer än en slant till Trolle BK.