Satsar mot bröstcancer: ”En självklarhet för oss”

Satsar mot bröstcancer: ”En självklarhet för oss”

Rosa skyltning, rosa symboler på – och rosa lotter.<br/> Här är butiken som går ”all in” när Sverigelottens extra överskott går till kampen mot bröstcancer.<br/> – I oktober lägger vi all extra kraft på detta, säger Calle Ageman, spelansvarig hos Stora Coop Orminge utanför Stockholm.

Stötta BRO och kampen mot bröstcancer här

”Skrapa för livet”. Redan i entrén möts kunderna av Sverigelottens stora affischer, vars lotter byter färg till rosa i oktober. Under perioden går ett extra överskott från lottförsäljningen till Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO.
– Det är en underbar satsning som förhoppnings betyder mycket för organisationen vi stöttar. Det är en självklarhet för oss, inget snack om saken, säger Calle Ageman.

Butikens spelhörna strax är bokstavligen pyntad från topp till tå med rosa lotter – och i butikskassan har medarbetaren Per Sörensson tagit konceptet ett steg längre. Förutom ett knippe lotter fastsatta på bröstet har han förvandlat ett halsband till en sorts huvudbonad (!) med Sverigelotter.
– Jag tycker verkligen det är en bra grej med överskottet, då är det värt att spexa till det en aning. Samtidigt gör man ju kunderna lite gladare på köpet, det kan man bjuda på, säger han.

 Butikschefen Mikael Petterson konstaterar med ett leende på läpparna att Per ”verkligen inte är blyg” och uppmuntrar aktivt personalen att dela i den rosa kampanjen:
– Vi gör en massa och kommer göra ännu mer. Kom på den tokigaste idén så kör vi, utbrister han och lägger snabbt till:
– Inom rimliga gränser förstås! När alla i personalen är med på tåget och vi fokuserar, då blir det bra. Kunderna känner det och köper gärna lotter.
Calle fyller i:
– Jag försöker säga så mycket som möjligt när kunderna frågar om lotterna, att det går till kampen mot bröstcancer. De tycker det är jättepositivt.

Stora Coop Orminges engagemang för rosa lotten har även en allvarligare sida. Tidigare i år gick en av butikens medarbetare bort i bröstcancer.
– När något sådant händer kommer allt väldigt nära, det blir på riktigt. Hon var dessutom väldigt engagerad i frågan, säger Mikael.
– Det har samlat hela butiken för en extra kraftsamling i oktober. Vi ska sälja så många rosa lotter det bara går, säger Calle.

Och visst säljs det rosa Sverigelotter. I oktober förra året sålde butiken 1999 stycken – en siffra man siktar på att slå med råge. Mikael slår fast att målet också är att bli bästa butik i Stockholm under månaden:
– Vi gillar att tävla och vi gillar att sälja. När man förenar det med ett underbart syfte är det extra roligt.

Här köper du rosa Sverigelotten


Läs mer

Två Sverigelotter – en turgumma

Två Sverigelotter – en turgumma

Eivor, 86 år, från Vetlanda, påstår att hon aldrig haft tur. Hm, se här…På På treans bingo på Bingolotto vann hon två Sverigelotter. Den första gav ingenting, den andra tre speciella symboler som innebar minst 100 000 och chans att skrapa hem 25 miljoner.


En inställd körlektion gav Rami en halv miljon!

En inställd körlektion gav Rami en halv miljon!

Tänk vad ödet kan innebära. En inställd körlektion ersattes av ett inköp av fyra Sverigelotter. Det beslutet gav Rami Hassoun från värmländska Sunne en halv miljon kronor.


50 kronor förvandlades till en kvarts miljon

50 kronor förvandlades till en kvarts miljon

Två lotter. 50 kronor i insats. En gång i månaden i 30 års tid. Så såg rutinerna ut för Jane och Anna från Trollhättan samt Birgitta från Vänersborg. I början av sommaren gav det enträgna skrapandet utdelning i form av en kvarts miljon på Sverigelottens högvinstdragning.


En prenumeration värd en miljon kronor

En prenumeration värd en miljon kronor

Prenumerationserbjudandet kändes lockande. Föreningen BK Forward självklar att stödja. Kombinationen gjorde Kåre och Anna Broström till miljonärer med hjälp av Sverigelotten.