Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Det hör inte till ovanligheterna att Alexandra Andersson från Karlskrona har Sverigelotter i väskan. Hon köper regelbundet lotter för att stötta hennes bowlingförening. Men den här gången gav skrapet mer än en slant till Trolle BK.

Trolle Bowlingklubb i Karlskrona grundades 1980 och de säljer regelbundet Sverigelotten som ägs av Folkspel. De är en ideell organisation vars enda uppgift är att generera pengar till föreningslivet. Alexandra Andersson är en av medlemmarna och hon brukar köpa 20 lotter varje gång för att stötta föreningen.

– Jag var hemma hos min syster när jag kom på att jag hade några Sverigelotter i handväskan. När jag skrapade fram tre högvinstsymboler så trodde jag inte att det var sant, säger hon.

Trots att Alexandra bad sin syster att dubbelkolla och räkna symbolerna så var hon fortfarande inte övertygad om att hon hade skrapat fram en högvinst. Det var först när hon hade skickat in lotten till Folkspel och de kontaktade henne som Alexandra förstod att hon kan vinna minst 100 000 kronor – och som mest 25 miljoner kronor.

– Men det känns fortfarande overkligt, säger hon.

Den som lyckas skrapa fram tre högvinstsymboler får åka till Göteborg och Sverigelottens studio för att skrapa den stora vinstlotten. Alexandra valde att ta med sig sin syster på resan och det var två nervösa syskon som anlände till västkusten. Efter att programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin hälsat dem varmt välkommen är det dags för finalen.

– Här framför mig finns 100 lotter med en mängd olika belopp. Men innan vi skrapar så vill jag veta, har du någon tanke vad du vill göra med pengarna, säger Agneta Sjödin till Alexandra.

– Nej, det har jag faktiskt inte. Jag vill landa lite först, säger hon.

Eftersom Alexandra skrapade fram högvinstsymbolerna hos sin syster på skottdagen har hon valt nummer 29 på lotten. Hon hittar rätt siffra direkt och börjar skrapa. Och det dröjer inte många sekunder innan vinstsumman visar sig.

– 2,5 miljoner kronor! Det är hur mycket som helst! Wow, fantastiskt, säger Agneta Sjödin.

Det är en chockad vinnare som får blommor av Stefan Holm och en kram av sin syster. När Sverigelotten pratar med Alexandra efter sändningen har hon fortfarande inte en aning vad hon ska göra med pengarna.

– Nu måste jag åka hem och fundera. Du får ringa mig om några månader, säger hon och skrattar.


Läs mer

Pappans present förändrade Niclas liv

Pappans present förändrade Niclas liv

Niclas Lindroos från Örebro är ensamstående med två barn på heltid och kämpar varje dag för att få ihop livspusslet. På alla hjärtans dag fick han två Sverigelotter av sin pappa som skulle komma att förändra hans liv.


Miljonvinnaren på Sverigelotten: Nu blir det körkort och Spa!

Miljonvinnaren på Sverigelotten: Nu blir det körkort och Spa!

Caroline gillar att skrapa lotter, men kunde aldrig föreställa sig att hon skulle vinna en stor summa pengar. Nu är hon miljonär!


”Barncancerfonden och operation Smile kommer att få en slant”

”Barncancerfonden och operation Smile kommer att få en slant”

Marita Kjell från Larv på västgötaslätten köper ofta Sverigelotten när hon handlar mat. En av dessa visade sig vara en riktigt maffig vinstlott.


De vann 2,5 miljoner på bröllopsdagen

De vann 2,5 miljoner på bröllopsdagen

Lars-Gunnar brinner för föreningslivet och köper därför ofta Sverigelotten. Idag är han dessutom miljonär, som grädde på moset.