”Barncancerfonden och operation Smile kommer att få en slant”

”Barncancerfonden och operation Smile kommer att få en slant”

Marita Kjell från Larv på västgötaslätten köper ofta Sverigelotten när hon handlar mat. För att skapa lite spänning och krydda i vardagen. Det blir alltid fyra lotter och för några månader sedan var en av dessa en riktigt maffig vinstlott. - Jag har fantiserat om vad jag ska göra med pengarna ända sedan jag skrapade fram de tre högvinstsymbolerna, säger Marita.

En förväntansfull och lite nervös vinnare vinkar till programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin genom en videolänk. Marita Kjell har åkt hem till sin son för att skrapa vinstlotten på distans.

- Det var spännande att lyssna på vad de pratar om medan de fixar till tekniken. Jag fick bland annat höra Agneta Sjödin och Stefan Holm prata om privata saker. Jag vet bland annat att Agneta har köpt nya skor, säger hon skrattar.

Tänk att få vara huvudperson i ett av Sveriges största skraplotterier, det kunde inte ens Marita ana, trots att hon ofta köper Sverigelotten.

- Jag satt hemma i tv-fåtöljen och skrapade när jag fick upp tre högvinstsymboler. Jag ropade på min man att jag har vunnit 25 miljoner kronor. Jag ringde även min dotter och hon sa att jag har chans att vinna upp till 25 miljoner, säger Marita.

När hon förstod att högvinstspelet ger vinnaren chans på minst 100 000 kronor och som mest 25 miljoner kronor blev hon ändå jätteglad.

Stefan Holm lotsade Marita genom det spännande skrapet.

- Det är som att föda barn, man vet aldrig vad man får, säger Marita när Stefan frågar hur det känns inför avgörandet.

Marita berättar att en stor del av vinstsumman kommer gå till barnen. Barncancerfonden och operation Smile kommer också få ett generöst bidrag.

- Det vore helt underbart att få skänka pengar till dem. Ur en knuten hand kommer ingenting, säger hon och avslöjar att numret på lotten som Stefan Holm ska skrapa åt henne är 28 eftersom hon drömde om det numret natten innan.

Stefan Holm räknar till 28 och lotten ligger redo att skrapas på bordet. Agneta Sjödin hjälper till att summera siffrorna och till slut är det klart. Marita är miljonär, hela 2,5 miljoner kronor rikare.

- Åh, herregud, säger hon och lyfter åter fram till vart pengarna ska gå. Barnen och favoritorganisationerna.

När Sverigelotten ringer upp västgötaslättens nyblivna miljonär är Marita fortfarande chockad, men lycklig.

- Nu ska jag laga varma smörgåsar med kantareller, men jag ska även köpa fyra Sverigelotter i eftermiddag.


Läs mer

Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Det hör inte till ovanligheterna att Alexandra Andersson från Karlskrona har Sverigelotter i väskan. Hon köper regelbundet lotter för att stötta hennes bowlingförening.
Men den här gången gav skrapet mer än en slant till Trolle BK.


Pappans present förändrade Niclas liv

Pappans present förändrade Niclas liv

Niclas Lindroos från Örebro är ensamstående med två barn på heltid och kämpar varje dag för att få ihop livspusslet. På alla hjärtans dag fick han två Sverigelotter av sin pappa som skulle komma att förändra hans liv.


Miljonvinnaren på Sverigelotten: Nu blir det körkort och Spa!

Miljonvinnaren på Sverigelotten: Nu blir det körkort och Spa!

Caroline gillar att skrapa lotter, men kunde aldrig föreställa sig att hon skulle vinna en stor summa pengar. Nu är hon miljonär!


De vann 2,5 miljoner på bröllopsdagen

De vann 2,5 miljoner på bröllopsdagen

Lars-Gunnar brinner för föreningslivet och köper därför ofta Sverigelotten. Idag är han dessutom miljonär, som grädde på moset.