Pappans present förändrade Niclas liv

Pappans present förändrade Niclas liv

Niclas Lindroos från Örebro är ensamstående med två barn på heltid och kämpar varje dag för att få ihop livspusslet. På alla hjärtans dag fick han två Sverigelotter av sin pappa som skulle komma att förändra hans liv.

Alla hjärtans dag i år var precis som vilken annan dag som helst för Niclas Lindroos från Örebro. Han nattade sina barn på kvällen och satte sig framför tvn. Det som var annorlunda från alla andra kvällar var att två Sverigelotter väntade på honom. Niclas hade fått dem av sin pappa Torbjörn samma dag, men när tre högvinstsymboler uppenbarade sig förstod han först inte vad det betydde.

– Jag vände på lotten för att se om det fanns mer information. Jag har aldrig spelat Sverigelotten tidigare. Till slut ringde jag min syster som bor i närheten, säger han.

När Niclas förstod att han kan vinna minst 100 000 kronor, och som mest 25 miljoner kronor, blev han chockad.

– Jag har aldrig vunnit något utan har tänkt att det bara händer andra, inte mig, säger han.

Niclas bestämde sig för att ta med sin pappa till Sverigelottens studio i Göteborg för att skrapa fram den stora vinsten. Men redan innan resan uppfyllde han en dröm som han hade haft i flera år.

– Jag har köpt en gul Mustang från 1967, säger han och ler stort.

Efter att ha pratat med programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin är det dags att skrapa. Niclas berättar att om han vinner mer än 100 000 kronor så kommer pengarna att gå till renovering av hans 70-tals villa.

– Vilket nummer har du valt, frågar Agneta Sjödin vinnaren och Niclas svarar snabbt 67 och syftar till hans älskade Mustang som står på gården hemma i Örebro.

Med lätt hand skrapar han fram siffra efter siffra på den stora lotten. Och på sista rutan står det klart att han har vunnit 2,5 miljoner kronor.

– Herrejesus, säger Niclas som får sällskap i strålkastarljuset av sin pappa.

– Det var en bra lott du köpte, säger Agneta Sjödin men både far och son har svårt att få fram orden.

Efter fotografering och snack med Sverigelottens reporter börjar chocken att lägga sig.

– Ingen förtjänar det här mer än Niclas, säger hans pappa med tårar i ögonen och kramar den nyblivna miljonären.


Läs mer

Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Det hör inte till ovanligheterna att Alexandra Andersson från Karlskrona har Sverigelotter i väskan. Hon köper regelbundet lotter för att stötta hennes bowlingförening.
Men den här gången gav skrapet mer än en slant till Trolle BK.


Miljonvinnaren på Sverigelotten: Nu blir det körkort och Spa!

Miljonvinnaren på Sverigelotten: Nu blir det körkort och Spa!

Caroline gillar att skrapa lotter, men kunde aldrig föreställa sig att hon skulle vinna en stor summa pengar. Nu är hon miljonär!


”Barncancerfonden och operation Smile kommer att få en slant”

”Barncancerfonden och operation Smile kommer att få en slant”

Marita Kjell från Larv på västgötaslätten köper ofta Sverigelotten när hon handlar mat. En av dessa visade sig vara en riktigt maffig vinstlott.


De vann 2,5 miljoner på bröllopsdagen

De vann 2,5 miljoner på bröllopsdagen

Lars-Gunnar brinner för föreningslivet och köper därför ofta Sverigelotten. Idag är han dessutom miljonär, som grädde på moset.