Per-Olof Levén efter miljonvinsten: ”Ett minne för livet”

Per-Olof Levén efter miljonvinsten: ”Ett minne för livet”

”Helt fantastiskt, jag vet inte vad jag ska säga” Per-Olof Levén, från Enköping brukar inte vara den som tappar orden. Men när han såg vinstsumman på 2,5 miljoner kronor blev han mållös. –Jag kan inte ta in det. Jag är helt skakis. Nu blir det champagne!

När Per-Olof Levén från Enköping steg in i Sverigelottens studio tillsammans med sin sambo visste han att de skulle åka hem med minst 100 000 kronor. De tycker om att resa och hade redan bestämt att pengarna skulle användas till att se mer av världen.

– Vi kanske ska hyra bil i USA och åka på Route 66. Det är en klassiker. Det blir eventuellt en kryssning också. Vi kommer även att hälsa på barnbarnen i England, säger han.

Men vi börjar med att backa tillbaka bandet till den dagen då Per-Olof Levén insåg att han hade skrapat fram tre högvinstsymboler. Det började med en tur till affären där ett av inköpen var en Sverigelott.

– Jag gick hem och skrapade. När jag insåg att jag hade vunnit så tänkte jag att vad är det här? Kan det verkligen stämma? Jag måste ringa någon och fråga vad jag ska göra. Det var verkligen en upplevelse, säger han.

När hans sambo kom hem undrade hon också om det verkligen var sant. Är det en högvinst?

– När vi förstod att det var sant så tog jag fram en flaska champagne, säger Per-Olof Levén och ler stort.

Är det du som firar med champagne nästa gång? Köp din Sverigelott här.

När chocken hade lagt sig var det dags för paret att packa väskorna och bege sig till Sverigelottens studio i Göteborg. Medan hans sambo väntade nervöst i kulisserna stod en glad och lycklig Per-Olof Levén framför tv-kamerorna – redo att skrapa.

– Jag har inte valt något speciellt nummer, säger han till programledaren Agneta Sjödin och börjar skrapa.

Efter en viss förvirring om vinstsumman står det klart att Per-Olof Levén hade vunnit 2,5 miljoner kronor. Både han och Agneta Sjödin blev chockade, men när konfettin börjar regna över duon förstår de att det är klart.  

– Det känns overkligt. Det här är ett minne för livet. Nu blir det USA, säger Per-Olof Levén och kramar om sin sambo. 

Vill du också komma till Sverigelotten och få en chans att skrapa fram 25 miljoner kronor?

Då skall du köpa en Sverigelott. Och du vet väl att varje gång du köper en Sverigelott så är du med och stöttar svenskt föreningsliv.

                  

                                                                                                                                                                                                  


Läs mer

Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Det hör inte till ovanligheterna att Alexandra Andersson från Karlskrona har Sverigelotter i väskan. Hon köper regelbundet lotter för att stötta hennes bowlingförening.
Men den här gången gav skrapet mer än en slant till Trolle BK.


Pappans present förändrade Niclas liv

Pappans present förändrade Niclas liv

Niclas Lindroos från Örebro är ensamstående med två barn på heltid och kämpar varje dag för att få ihop livspusslet. På alla hjärtans dag fick han två Sverigelotter av sin pappa som skulle komma att förändra hans liv.


Miljonvinnaren på Sverigelotten: Nu blir det körkort och Spa!

Miljonvinnaren på Sverigelotten: Nu blir det körkort och Spa!

Caroline gillar att skrapa lotter, men kunde aldrig föreställa sig att hon skulle vinna en stor summa pengar. Nu är hon miljonär!


”Barncancerfonden och operation Smile kommer att få en slant”

”Barncancerfonden och operation Smile kommer att få en slant”

Marita Kjell från Larv på västgötaslätten köper ofta Sverigelotten när hon handlar mat. En av dessa visade sig vara en riktigt maffig vinstlott.