Per-Olof Levén efter miljonvinsten: ”Ett minne för livet”

Per-Olof Levén efter miljonvinsten: ”Ett minne för livet”

”Helt fantastiskt, jag vet inte vad jag ska säga” Per-Olof Levén, från Enköping brukar inte vara den som tappar orden. Men när han såg vinstsumman på 2,5 miljoner kronor blev han mållös. –Jag kan inte ta in det. Jag är helt skakis. Nu blir det champagne!

När Per-Olof Levén från Enköping steg in i Sverigelottens studio tillsammans med sin sambo visste han att de skulle åka hem med minst 100 000 kronor. De tycker om att resa och hade redan bestämt att pengarna skulle användas till att se mer av världen.

– Vi kanske ska hyra bil i USA och åka på Route 66. Det är en klassiker. Det blir eventuellt en kryssning också. Vi kommer även att hälsa på barnbarnen i England, säger han.

Men vi börjar med att backa tillbaka bandet till den dagen då Per-Olof Levén insåg att han hade skrapat fram tre högvinstsymboler. Det började med en tur till affären där ett av inköpen var en Sverigelott.

– Jag gick hem och skrapade. När jag insåg att jag hade vunnit så tänkte jag att vad är det här? Kan det verkligen stämma? Jag måste ringa någon och fråga vad jag ska göra. Det var verkligen en upplevelse, säger han.

När hans sambo kom hem undrade hon också om det verkligen var sant. Är det en högvinst?

– När vi förstod att det var sant så tog jag fram en flaska champagne, säger Per-Olof Levén och ler stort.

Är det du som firar med champagne nästa gång? Köp din Sverigelott här.

När chocken hade lagt sig var det dags för paret att packa väskorna och bege sig till Sverigelottens studio i Göteborg. Medan hans sambo väntade nervöst i kulisserna stod en glad och lycklig Per-Olof Levén framför tv-kamerorna – redo att skrapa.

– Jag har inte valt något speciellt nummer, säger han till programledaren Agneta Sjödin och börjar skrapa.

Efter en viss förvirring om vinstsumman står det klart att Per-Olof Levén hade vunnit 2,5 miljoner kronor. Både han och Agneta Sjödin blev chockade, men när konfettin börjar regna över duon förstår de att det är klart.  

– Det känns overkligt. Det här är ett minne för livet. Nu blir det USA, säger Per-Olof Levén och kramar om sin sambo. 

Vill du också komma till Sverigelotten och få en chans att skrapa fram 25 miljoner kronor?

Då skall du köpa en Sverigelott. Och du vet väl att varje gång du köper en Sverigelott så är du med och stöttar svenskt föreningsliv.

                  

                                                                                                                                                                                                  


Läs mer

”Nu blir det guldkant på livet”

”Nu blir det guldkant på livet”

I slutet av 2019 gick Beryl Dahlman från Svedala i pension efter 46 år inom barnomsorgen. Men fyra dagar innan det var dags att ta farväl av ett helt yrkesliv hände något som skulle förändra hennes liv för alltid.
- Jag skrapade fram tre högvinstsymboler på en av mina Sverigelotter, säger hon.


Nyblivna miljonären: ”Mitt livs bästa julklapp”

Nyblivna miljonären: ”Mitt livs bästa julklapp”

Nästan alla har någon gång fått en lott i julklapp, men det är inte alla som har blivit miljonär på köpet. Det var definitivt inte det som Felicia från Helsingborg förväntade sig när hon skrapade fram tre högvinstsymboler på sin Sverigelott.


Dubbel glädje efter miljonvinsten

Dubbel glädje efter miljonvinsten

Anita har alltid älskat Lasse Stefanz – och kanske ännu mer i dag. Det är nämligen dansbandet som ligger bakom köpet av Sverigelotten som tog henne direkt från Malmö till studion i Göteborg.
–Det var den bästa söndagen i mitt liv, säger hon om ögonblicket då hon skrapade fram tre högvinstsymboler.


Två Sverigelotter – en turgumma

Två Sverigelotter – en turgumma

Eivor, 86 år, från Vetlanda, påstår att hon aldrig haft tur. Hm, se här…På På treans bingo på Bingolotto vann hon två Sverigelotter. Den första gav ingenting, den andra tre speciella symboler som innebar minst 100 000 och chans att skrapa hem 25 miljoner.