Eira från Alingsås -Sverigelotten.
Senaste vinnarna:

Eira från Alingsås skrapade fram 2,5 miljoner

Boule, bullbak och barnbarnsbarn – Eira Lund har många ben att stå på i sitt innehållsrika liv. Dessutom är hon 2,5 miljoner rikare efter ett besök hos programledare Daniel Norberg och en högvinstdragning av Sverigelotten.

Från Finland till Sverige

Som 17-åring kom Eira Lund, idag 87 år, till Sverige från Finland. Här fanns jobbmöjligheterna som saknades i hemlandet. Efter ett långt yrkesliv inom bland annat sömmerskebranschen är hon idag en glad och pigg pensionär som älskar att resa, bakar till familjen, spelar boule ett par dagar i veckan och gärna lagar god mat. Hennes liv förändrades nyligen av en vinst på 2,5 miljoner kronor med en Sverigelott. Vill du också ha chansen att vinna? Köp en Sverigelott här.

Eiras stora vinst

– Jag köpte vinstlotten av Reumatikerförbundet då vi var iväg på en resa. När jag skrapade fram tre kronor, som är symbolen för högvinst, trodde jag knappt att det var sant.

Planer för framtiden

Till hösten väntar Grekland i två veckor för tjejen från caféstaden Alingsås. Bad, sol och värme lockar.

– Spanien är favoritlandet, men Grekland duger också mer än väl. Besöket vid Medelhavet innehåller en välfylld reskassa, ska sägas.

Högvinstdragningen

Då det var dags för högvinstdragning valde Eira utan tvekan att skrapa rätt lott. Även om det inte var just den som innehöll högvinsten 25 miljoner, innehöll den tre lika tal på 2,5 miljoner.

– Fantastiskt och stort tack allihop. Hade det blivit 25 miljoner hade väl Daniel (Norberg) friat, säger hon med ett stort leende.

Familjens stöd

Med i studion som moraliskt stöd fanns döttrarna Lena, Maria och Åsa. Vad det ska köpas för vinsten? Bland annat en ny väckarklocka.

– I guld, ropar en av döttrarna. Den förra gick sönder kvällen innan besöket i Göteborg. – Jag var jätteorolig över att försova mig inför det här, säger Eira.

Att dela med sig av vinsten

Exakt hur pengarna ska användas i övrigt återstår att se. Eira vill först komma att landa i det som precis ägt rum. En gammelmormor med såväl barnbarn som barnbarnsbarn lär dock dela med sig av en del.

– De kommer så klart också få ta del av vinsten. Jag kan också unna mig saker som jag kanske inte riktigt hade råd med innan. Det är en fin känsla. Sedan blir det ett spontant firande när vi kommer hem. Varför inte med boule, bullbak och barnbarnsbarn?

Vill du också ha chansen att skrapa fram en storvinst? ? Köp en Sverigelott här och läs om tidigare vinnare.


Läs mer

Fredrik vinner 2,5 miljoner på  Sverigelotten.

Fredrik Johansson vann 2,5 miljoner på Sverigelotten

Läs om hur Fredrik Johanssons födelsedagspresent blev en livsförändrande vinst.


Ronnie vinner på Sverigelotten - 1 miljon kronor.

Ronnie från Köpingebro blir miljonär med Rosa Sverigelott

Till ett ögonblick som förändrade livet: Följ med Ronnie från Köpingebro på hans fantastiska resa till att bli miljonär med hjälp av en Rosa Sverigelott. Vill du också prova lyckan?


Daniel Norberg med Sverigelotten vinnare från Nybro.

Nybroparets otroliga vinstresa: Från 100 000 kr till 2,5 miljoner

Upptäck det osannolika! Nybroparet förvandlade 100 000 kr till 2,5 miljoner med Sverigelotten. Läs deras otroliga vinstresa och spännande framtidssplaner här!


Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!