Sverigelotten

Skrapa och vinn upp till 25 miljoner kronor samtidigt som du stöttar svensk föreningsverksamhet!

Föreningslivets egen skraplott

Sverigelotten har funnits sedan 2004 och är föreningslivets eget skrapspel. Ditt köp stödjer Sveriges organisationer, klubbar och föreningar, inklusive din favoritförening.

Sverigelotten och Sverigelotten Premium är två av de mest populära skraplotterna med chansen att vinna upp till 25 miljoner kronor på Sverigelotten och upp till hela 50 miljoner kronor på Sverigelotten Premium. Båda lotterierna säljs av den ideella organisationen Folkspel, som sedan 1991 har bidragit med över 17,5 miljarder kronor till svensk föreningsverksamhet.

Vill du stödja din favoritförening på ett enkelt sätt?

Stöd din favoritförening enkelt genom att välja upp till tre föreningar eller organisationer att få överskott från ditt digitala lottköp på Sverigelotten. Logga in och välj din förening eller organisation. Genom att prenumerera på lotter kan du hjälpa till att stödja din förening samtidigt som du har chans att vinna upp till 25 miljoner kronor! 

Hur fungerar Sverigelotten?

Skraplotten kostar 25 kronor och finns att köpa i butiker, hos föreningar eller online. Din lott ger dig chans att vinna upp till 25 miljoner kronor* med 9 skrapfält och en extra vinstchans i form av ett 10:e vinstsymbol. Det är i genomsnitt vinst på var fjärde lott. 

*Högvinster delas ut vid en offentlig dragning efter att du har skrapat fram 3 högvinstsymboler.

Trissa upp spänningen med Sverigelotten Premium

Med Sverigelotten Premium kan du skrapa fram upp till 50 miljoner kronor och delta i en högvinstdragning om du får triss i högvinstsymboler.