Sverigelotten gör nytta

Stöd din förening och öka dina vinstmöjligheter med Sverigelotten! Varje såld lott ger din föreningskassa 10 kronor som kan användas för lokaler, material och träningsläger. Dessutom kan du vinna upp till 25 miljoner kronor. Genom att köpa en Sverigelott bidrar du till samhället. Överskottet från varje såld lott går tillbaka till organisationer och föreningar. Läs om hur andra föreningar har haft nytta av pengarna från Sverigelotten och se vilken skillnad du kan göra genom att köpa en lott. Gör en insats för en viktig sak samtidigt som du har chansen att bli en vinnare!

 

 

 

Daniel Norberg ny programledare Sverigelotten Högvinstskrap.

Daniel Norberg - ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap

På sin första arbetsdag som ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap berättar Daniel Norberg om spänningen och lyckan på nära håll när Ragnhild vann en halv miljon kronor.


Jaktfalkens gymnastik lag.

”Sverigelotten ger oss plus i kassan”

Uppemot en kvarts miljon kronor i förtjänst från försäljning av Sverigelotter. Det är medel som gör skillnad för en blivande hundraåring vid namn GK Jaktfalken.


Jill Johnson med i kampanj för Sverigelotten rosa.

608 479 kronor till Bröstcancerförbundet

Tack för att du var med och stöttade Bröstcancerförbundet och deras arbete kring bröstcancerforskningen. Genom din insats i oktober månad har vi kunnat samla in 608 479 kronor till Bröstcancerförbundet och deras arbete. Stort tack!


Stefan brinner för hjärtemånaden

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Februari är den stora hjärtemånaden. För Sverigelottens ambassadör Stefan Holm betyder det särskilt en sak. "Det finns väl ingen bättre månad för romantiska komedier", säger han.


Glada Erica Johansson med armarna i kors

Krönika: Bröst, dessa ständigt omtalade och uppskattade geléklumpar

Erica Johansson en Sveriges bästa längdhopperska genom tiderna, ger här sin syn på bröst, och vikten av av att bröstcancerforskningen fortsätter att framskrida!


Programledarna från Sverigelottens högvinstdragning Agneta Sjödin och Stefan Holm

Agneta Sjödin: “När de vinner känns det som att det är jag som vinner!”

Agneta Sjödin leder sedan februari tillsammans med Stefan Holm Sverigelottens högvinstskrap. Och det är ett jobb som Agneta verkligen uppskattar.


429 045 kronor till hjärtforskning!

Tack för din insats!

Tack för att du är med och stödjer Hjärtebarnsfonden och Riksförbundet HjärtLung och deras arbete kring hjärtforskningen. Genom din insats i februari månad har vi kunnat samla in 429 045 kr till dessa organisationer. Stort tack!


Agneta Sjödin, Stefan Holm, Programledare Sverigelotten

Stefan & Agneta leder Sverigelotten

Två stora profiler kommer framöver att leda högvinstdragningen av Sverigelotten. Olympiska mästaren i höjdhopp Stefan Holm och erfarna programledaren Agneta Sjödin.


tre tjejer spelar fotboll.

Tre tjejer i samma klass - och med samma hjärtfel

Hilda, Alma och Linn är lika gamla, går i samma klass, spelar i samma lag – och har samma hjärtfel. De är alla ett utmärkt exempel på att det kan gå jättebra att idrotta som hjärtebarn. "Vi tänker nästan aldrig på våra hjärtfel", säger de.


Skylt som uppvisar Hälsans stig.

Ta del av Hälsans stig - i 135 städer!

Från Kiruna i norr, till Ystad i söder. Nu finns Hälsans Stig på 135 platser i landet.
– Det primära syftet är att få ut folk och få dem att röra sig mer, säger Pär Hommerberg, ansvarig för Hälsans Stig hos Riksförbundet HjärtLung, som driver själva konceptet.


Ungdomar spelar volleyboll

High-five är mer än handklapp – i Solna gör volleybollen skillnad

Vad gör idrotten för att motverka sexuella övergrepp, kränkningar och diskriminering? Vilken beredskap finns? Solna Volleybollklubb har numera en tydlig handlingsplan och konkreta verktyg. Detta efter ett utbildningssamarbete med Rädda Barnen.


man med blå mustasch, Mustaschkampen

”I år siktar vi på 16-17 miljoner”

November månad tar Sverigelotten upp kampen mot Prostatacancer lite extra. En som gör detta år efter år är Mustaschkampens kampanjledare Torsten Tullberg. "Varje år drabbas 10 000 personer så det är en väldigt stor grupp", säger Torsten Tullberg.


Bild på Anna Laurell Sverigelotten

”Jag vet hur viktigt det är med bra hälsa”

Anna Laurell Nash har ett nytt, spännande uppdrag i november. Tillsammans med tre andra boxningsprofiler är hon ambassadör för ”Mustaschkampen”.
– Jag vet vad det innebär att plötsligt förlora hälsan och allt som man tar för givet, säger hon.


Den rosa hjärtlotten från Sverigelotten

Tack! 695 328 kr till Bröstcancerförbundet!

Oktober månad är över och det innebär att vi nu kan summera det fantastiska jobb alla har gjort i kampen mot Bröstcancer under oktober! Och vi kan med stor glädje konstatera ett fantastiskt överskott på 695 328 kronor till Bröstcancerförbundet!


Spelansvariga Mia Gustavsson vill bidra i kampen mot bröstcancer!

Satsningen mot bröstcancer: ”Vi ska slå vårt eget rekord”

Bäst i Sverige – men det räcker inte. City Gross i Norrköping är ledande butik när det gäller att sälja Sverigelotten under den rosa månaden."Detta är jätteviktigt och något som vi alla verkligen brinner för", säger spelansvariga Mia Gustavsson.


Åke och Peter har bidragit med 2 miljoner kronor till föreningslivet på fyra år

Rena rama guldgruvan- miljoner till föreningarna

Den lilla spelbutiken i Göteborg är vad den heter. En guldgruva – för föreningslivet.Två miljoner kronor på fyra år. Så mycket har Guldgruvans försäljning av Sverigelotten gett samhällets ideella sektor.– Jag fattar inte att vi har bidragit med så mycket pengar. Det är riktigt häftigt, säger Åke Jäder, den ena av butikens ägare


Produktansvarig Eva Kåpe presenterar Sverigelotten Premium!

Nya jättestora Sverigelotten

Nu finns det två Sverigelotten! Som ett större syskon till den vanliga Sverigelotten med en högvinst på 25 miljoner kronor har nu den nya Sverigelotten Premium – med chansen att vinna otroliga 50 miljoner kronor kommit. Eva Kåpe är produktansvarig för Sverigelotten på Folkspel, föreningarnas eget spelbolag, och hon berättar om bakgrunden till den spännande nyheten.


ICA Kvantum Södra Sandby kraftsamlar för att bidra!

Här ställer alla upp i kampen för friska hjärtan

I februari går Sverigelottens extra överskott till kampen för friska hjärtan.Då kraftsamlar ICA Kvantum Södra Sandby utanför Lund för att stötta.– Det betyder väldigt mycket för oss, hela personalen känner att man vill hjälpa till, säger Marcus Åberg, spelansvarig.


mamma barn snö

Hjärtebarnsfonden Väst: Därför är Sverigelotten så viktig för oss

Hos Hjärtebarnsfonden Väst kan familjer och barn som drabbats av hjärtfel söka stöd och hjälp samt delta på träffarna som ordnas. Och genom att sälja Sverigelotter får fonden in pengar som håller avgifterna nere.


Försäljare Sverigelotten Ljungby

Ulla-Britt och Börje säljer Sverigelotter med hjärtat

Under februari månad går ett extra överskott från Sverigelotten till Riksförbundet HjärtLung och Hjärtebarnsfonden. Och föreningen HjärtLung i Ljungby är ena baddare på att sälja Sverigelotten. "Vi har våra små knep", säger Ulla-Britt Koch som är lotteriansvarig för föreningen.


Välj Sverigelotten om du vill stötta Sveriges föreningar och klubbar, säger Henrik

177 miljoner skäl att välja Folkspel – här finns inga privata vinstintressen

Det handlar inte bara om vilken produkt man ska köpa – utan om hos vilket spelbolag man handlar den.
– Vill man vara med och stötta Sveriges föreningar och klubbar väljer man Folkspels produkter, säger bolagets marknadschef Henrik Lindroth.


Ungdomar spelar fotboll

AIK:s fotbollsungdomar – bäst i hela Sverige

AIK Ungdomsfotboll är en stor förebild när det gäller att sälja Folkspels olika produkter, som Sverigelotten.
– Vi tjänade runt 750 000 kronor förra året – och vi ökar vår intäkt varje år, säger Riki Simic, turnerings- och marknadsansvarig.


Barn på Malmö Taekwondo testar på sporten!

Rädda barnen bryter osynliga barriärer i Malmö

Det är bara sju-åtta minuters promenad från Krokbäcksskolan till Hyllie Sportcenter. Men det finns osynliga barriärer, som Rädda Barnen försöker bryta i Malmö.
Nu kommer idrottsföreningarna till barnen istället för tvärtom.


Ingela Rönnestrand från Ås IF och Lisa Andersson från Rädda Barnen

Unikt samarbete i Jämtland: ”Det krävs mycket mod”

Rädda Barnens verksamhet High Five, för en trygg och inkluderande idrott, lär idrottsföreningar att jobba preventivt mot sexuella övergrepp mot barn och ungdomar. – Det som krävs är kunskap och engagemang – och inte minst mod att prata om det svåra, säger Ingela Rönnestrand från Ås IF.


Tränare lär ut en Volleybollserve till ungdomar i föreningen

I Solna gör volleybollen skillnad - alla är precis lika välkomna

Vad gör idrotten för att motverka sexuella övergrepp, kränkningar och diskriminering? Vilken beredskap finns?
Solna Volleybollklubb har numera en tydlig handlingsplan och konkreta verktyg. Detta efter ett utbildningssamarbete med Rädda Barnen.


Bild på Anna Benson i artikel med Sverigelotten

Anna Benson kämpar mot Prostatacancer

Thomas Bodströms korv stroganoff. Glenn Hyséns pyttipanna. Och Uno Svenningssons panerade strömming. I Blå Kokboken 2 finns alla de recepten och många fler – och gripande berättelser där svenska män talar ut om prostatacancer.


Mia Parnevik står bakom Sverigelottens livsviktiga kamp mot bröstcancer!

Mia Parnevik står bakom Sverigelotten: Kampen är livsviktig

En av Mia Parneviks bästa vänner fick nyligen bröstcancer.
Nu står tv-profilen upp för Sverigelottens rosa lott och kampen mot bröstcancer.


Försäljningschef Madelene Eriksson lyfter betydelsen!

Satsar mot bröstcancer: ”Är ett jättebra initiativ”

Ett extra överskott från Sverigelotten går till kampen mot bröstcancer i oktober.
ICA Maxi Haninge stöttar kampanjen med ytterligare en krona för varje Sverigelott butiken säljer.


Den rosa hjärtlotten från Sverigelotten

Skrapa för livet - Stöd kampen mot bröstcancer

Det kan låta konstigt, men genom att köpa en Sverigelott under oktober månad, den rosa månaden, kan du vara med och göra skillnad. Men så är det. För just nu är Sverigelotten livsviktig!


Du vinner på var 4:e lott. Din favoritförening vinner alltid.

Den kostar bara 25 kronor. Den ger dig vinst på var 4:e lott*. Och högsta vinsten är 25 miljoner kronor!


Människor dansar runt midsommarstång på midsommarafton

Därför dansar vi små grodorna på midsommar

Stång, sång och sill hör midsommarafton till. Men varför sjunger vi om små grodorna?


Fares lever tack vare hjärt-lungräddning!

Kollegornas hjälteinsats – räddade livet på Fares

Plötsligt stannade hjärtat och Fares Youssef föll livlös ihop. Tre kollegor rusade fram och utförde hjärt-lungräddning – vilket räddade 29-åringens liv.


Bild på häst och en pappa med son.

”Jag sprang med Abbe i famnen genom sjukhuset”

Han föddes med ett allvarligt hjärtfel som upptäcktes av en slump. Abbe Skarland är ett av alla barn som fått hjälp via Hjärtebarnsfonden, som nu får ett extra överskott från Sverigelotten.


Direkten Sickla storsatsar på hjärtlotten i februari

Nu blir Carinas dröm sann – kämpar för friska hjärtan

I februari går ett extra extra överskott från Sverigelotten går till HjärtLung och Hjärtebarnsfonden.


Körsång med Gabriel Forss

Stjärnan: ”Härlig känsla att sjunga tillsammans”

600 000 svenskar som sjunger i kör kan såklart inte ha fel. Det är en rejäl energikick – med en rad positiva hälsoeffekter.


Bild på Björn Eriksson och fotbollslag

”Behovet av idrott och motion har aldrig varit större än nu”

Han vill inte förvalta – utan han vill förändra och driva utvecklingen framåt. RF:s ordförande Björn Eriksson står inför en mängd utmaningar.


Föreningen får 350 000 kr varje år – tack vare Thord

Föreningen får 350 000 kr varje år – tack vare Thord

Thord Andersson har sålt Folkspels lotter för nästan elva miljoner kronor – helt ideellt.
Pengar som gjort Rånäs OK till en välmående förening.


Försäljningssuccé i Valdemarsvik

De skänker en krona extra per lott mot bröstcancer

I oktober går ett extra överskott från Sverigelotten till kampen mot bröstcancer. Vikens Spel i Valdemarsvik skänker dessutom en extra krona för varje sålt lott.


Kollegorna på ICA Maxi Hyllinge som sålde 900 rosa sverigelotter på fem timmar!

”Första dagen sålde vi 900 Sverigelotter””

Ett lyckohjul med fina priser för dig som köper fyra rosa Sverigelotter. Så lockar ICA Maxi Hyllinge kunderna till lottköp under oktober.


Stora Coop Västerås satsar mot bröstcancer

”Lilla tuttpåsen” hjälper rosa Sverigelotten

Fyra rosa Sverigelotter och lite geléhallon. Det innehåller ”lilla tuttpåsen” när Stora Coop Västerås satsar mot bröstcancer under oktober.


Flygfyren säljer Sverigelotten Rosa!

Besegrade bröstcancern – nu stöttar hon rosa lotten

Hon förklarades frisk från bröstcancern i somras. Nu är Anne-Lie Brinkhage engagerad i rosa lotten.


Storsäljaren Guldgruvan

Har sålt 30 000 (!) Sverigelotter – bara under 2016

Det är en av butikerna som säljer flest Sverigelotter – i hela landet. Nu firar Guldgruvan i Göteborg att en kund vunnit 250 000 kronor på lotten.
– Vi får hoppas att vinnaren ger sig till känna så vi får fira tillsammans med tårta, säger butiksägaren Peter Arvidsson.


Klubben överlever – tack vare Sverigelotten

Klubben överlever – tack vare Sverigelotten

Förra våren sålde Nyköpings Bowlingsällskap en Sverigelott som gav 500 000 kronor i vinst. Glädje hos vinnaren förstås – och hos bowlingklubben där lottförsäljningen är livsviktig.
– Det är snudd på att vi inte skulle klara oss utan Sverigelotten, säger kassören Bengt Ove-Gustavsson.