– Välj Sverigelotten om du vill stötta Sveriges föreningar och klubbar

– Välj Sverigelotten om du vill stötta Sveriges föreningar och klubbar

Det handlar inte bara om vilken produkt man ska köpa – utan om hos vilket spelbolag man handlar den. – Vill man vara med och stötta Sveriges föreningar och klubbar väljer man Sverigelotten, som är en av Folkspels produkter, säger bolagets marknadschef Henrik Lindroth.

Spelmarknaden i Sverige har precis omreglerats och vi går mot en framtid som egentligen ingen vet något om.

Vad som dock är sant är att Sverige har en tämligen unik spelmarknad, med olika sorters aktörer: det finns bland annat ett helstatligt bolag som Svenska Spel, det har släppts in kommersiella bolag som är börsnoterade och privatägda – och det finns bolag som är helt ideella. 

Folkspel är det i särklass bredaste inom den ideella sektorn, och allt överskott går direkt tillbaka till föreningslivet. 

– Jag brukar prata om den medvetne konsumenten. Det är en konsument som gillar spel och lotterier och som därför köper sådana produkter ibland – men som också gör ett aktivt val vilket spelbolag man köper ifrån. För att vi ska kunna tävla om kunderna med de andra spelbolagen krävs att vi har produkter som är minst lika bra som deras. Och det har vi, säger Henrik Lindroth, och fortsätter:

–  På vår skraplott Sverigelotten är det exempelvis vinst på fjärde lott i snitt. Den kostar bara 25 kronor och det går att vinna upp till 25 miljoner kronor.

Alla spelbolag verkar efter sina egna syften. Folkspel har bara ett.

– Att generera pengar till föreningslivet är enda anledningen till varför vi finns. Och att vara ideella är inte en liten del av vår verksamhet, utan det är själva grunden för den. Tycker man att svenskt föreningsliv gör Sverige bättre för alla, då har man chans att påverka genom att köpa våra produkter antingen vid enstaka tillfällen eller löpande, säger Henrik Lindroth. 

Under ett normalt år har Folkspel idag ett överskott på 177 miljoner, som fördelas ut enligt följande: cirka 125 miljoner till idrottsrörelsen och dess föreningar, cirka 45 miljoner till övriga organisationer såsom exempelvis Rädda Barnen och Bröstcancerförbundet. 

Vad är det då som gör Folkspels två flaggskepp så kittlande som köpobjekt? 

Henrik Lindroth:

– Bingolotto är den perfekta kombinationen av turspel och underhållning. Det är ett unikt tv-sänt lotteri som har funnits på riksnivå sedan 1991. Sverigelotten är Sveriges bästa skraplott, där all vinstutbetalning sker direkt. Som konsument av dessa båda lotter får man också den härliga vetskapen att man har dragit sitt strå till stacken för att stärka det svenska föreningslivet. 


Läs mer

Nya jättestora Sverigelotten

Nya jättestora Sverigelotten

Nu finns det två Sverigelotten! Som ett större syskon till den vanliga Sverigelotten med en högvinst på 25 miljoner kronor har nu den nya Sverigelotten Premium – med chansen att vinna otroliga 50 miljoner kronor kommit. Eva Kåpe är produktansvarig för Sverigelotten på Folkspel, föreningarnas eget spelbolag, och hon berättar om bakgrunden till den spännande nyheten.


Folkkära skidhjältar blir ambassadörer för Folkspel

Folkkära skidhjältar blir ambassadörer för Folkspel

I våras avslutade Anna och Emil Jönsson Haag sina framgångsrika karriärer som skidåkare. Nu tar en annan fas vid, då Anna och Emil blir ambassadörer för Folkspel, som driver spelprodukterna Sverigelotten och BingoLotto.


Här ställer alla upp i kampen för friska hjärtan

Här ställer alla upp i kampen för friska hjärtan

I februari går Sverigelottens extra överskott till kampen för friska hjärtan.Då kraftsamlar ICA Kvantum Södra Sandby utanför Lund för att stötta.– Det betyder väldigt mycket för oss, hela personalen känner att man vill hjälpa till, säger Marcus Åberg, spelansvarig.


Hjärtebarnsfonden Väst: Därför  är Sverigelotten så viktig för oss

Hjärtebarnsfonden Väst: Därför är Sverigelotten så viktig för oss

Hos Hjärtebarnsfonden Väst kan familjer och barn som drabbats av hjärtfel söka stöd och hjälp samt delta på träffarna som ordnas.
Och genom att sälja Sverigelotter får fonden in pengar som håller avgifterna nere.