Välj Sverigelotten om du vill stötta Sveriges föreningar och klubbar, säger Henrik

– Välj Sverigelotten om du vill stötta Sveriges föreningar och klubbar

Det handlar inte bara om vilken produkt man ska köpa – utan om hos vilket spelbolag man handlar den. "Vill man vara med och stötta Sveriges föreningar och klubbar väljer man Sverigelotten, som är en av Folkspels produkter", säger bolagets marknadschef Henrik Lindroth.

Vi ger allt överskott till svenskt föreningsliv

Spelmarknaden i Sverige har precis omreglerats och vi går mot en framtid som egentligen ingen vet något om.

Vad som dock är sant är att Sverige har en tämligen unik spelmarknad, med olika sorters aktörer: det finns bland annat ett helstatligt bolag som Svenska Spel, det har släppts in kommersiella bolag som är börsnoterade och privatägda – och det finns bolag som är helt ideella. 

Folkspel är det i särklass bredaste inom den ideella sektorn, och allt överskott går direkt tillbaka till föreningslivet. 

– Jag brukar prata om den medvetne konsumenten. Det är en konsument som gillar spel och lotterier och som därför köper sådana produkter ibland – men som också gör ett aktivt val vilket spelbolag man köper ifrån. För att vi ska kunna tävla om kunderna med de andra spelbolagen krävs att vi har produkter som är minst lika bra som deras. Och det har vi, säger Henrik Lindroth, och fortsätter:

–  På vår skraplott Sverigelotten är det exempelvis vinst på fjärde lott i snitt. Den kostar bara 25 kronor och det går att vinna upp till 25 miljoner kronor.

Alla spelbolag verkar efter sina egna syften. Folkspel har bara ett.

– Att generera pengar till föreningslivet är enda anledningen till varför vi finns. Och att vara ideella är inte en liten del av vår verksamhet, utan det är själva grunden för den. Tycker man att svenskt föreningsliv gör Sverige bättre för alla, då har man chans att påverka genom att köpa våra produkter antingen vid enstaka tillfällen eller löpande, säger Henrik Lindroth. 

Under ett normalt år har Folkspel idag ett överskott på 177 miljoner, som fördelas ut enligt följande: cirka 125 miljoner till idrottsrörelsen och dess föreningar, cirka 45 miljoner till övriga organisationer såsom exempelvis Rädda Barnen och Bröstcancerförbundet. 

Vad är det då som gör Folkspels två flaggskepp så kittlande som köpobjekt? 

Henrik Lindroth:

BingoLotto är den perfekta kombinationen av turspel och underhållning. Det är ett unikt tv-sänt lotteri som har funnits på riksnivå sedan 1991. Sverigelotten är Sveriges bästa skraplott, där all vinstutbetalning sker direkt. Som konsument av dessa båda lotter får man också den härliga vetskapen att man har dragit sitt strå till stacken för att stärka det svenska föreningslivet. 


Läs mer

608 479 kronor till Bröstcancerförbundet

Tack för att du var med och stöttade Bröstcancerförbundet och deras arbete kring bröstcancerforskningen. Genom din insats i oktober månad har vi kunnat samla in 608 479 kronor till Bröstcancerförbundet och deras arbete. Stort tack!


Stefan brinner för hjärtemånaden

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Februari är den stora hjärtemånaden. För Sverigelottens ambassadör Stefan Holm betyder det särskilt en sak. "Det finns väl ingen bättre månad för romantiska komedier", säger han.


Glada Erica Johansson med armarna i kors

Krönika: Bröst, dessa ständigt omtalade och uppskattade geléklumpar

Erica Johansson en Sveriges bästa längdhopperska genom tiderna, ger här sin syn på bröst, och vikten av av att bröstcancerforskningen fortsätter att framskrida!


Sverigelotten 25 med chans på 25 miljoner

Sverigelottens stora sommartävling!

Har du hängt med kring vad som hänt kring Sverigelotten under säsongen som gått? Visa prov på dina kunskaper så kan du bli en av de 10 vinnarna som vinner 10 Sverigelotter var! Lycka till och ha en härlig sommar!