Frågor och svar om Sverigelotten

Hitta svaret på din fråga här!

Vad finns det för skraplotter hos Sverigelotten?

Sverigelotten har två olika skraplotter, den vanliga Sverigelotten som ger dig en chans att vinna 25 miljoner kronor och Sverigelotten Premium som ger dig chans att vinna 50 miljoner kronor. Du kan även köpa FärgFemman skraplott som ger dig chans att vinna upp till 1 miljon kronor, eller chans att få spela FärgFemman, eller Kosing som ger en vinstchans på 250 000 kronor direkt på skrapet!

Är det någon skillnad på pris om man köper i butik, hos föreningen eller köper en digital skraplott?

Nej, priset på skraplotterna är alltid detsamma. Den vanliga Sverigelotten kostar 25 kronor, Sverigelotten Premium kostar 50 kronor och FärgFemman kostar 30 kronor, oavsett om det är en papperslott eller en digital lott, eller om du köper den i butik, av en förening eller online. Skraplotten Kosing kostar 5 kronor och kan endast köpas och skrapas digitalt. 

Extra vinstchans, vad innebär det?

Den runda ringen där det står "Extra vinstchans" ger dig ytterligare en chans att vinna. Om du inte har fått tre lika symboler i det ordinarie skrapfältet har du chansen att skrapa fram en tredje symbol i detta fält.

Vad händer om jag skrapar fram tre Högvinstsymboler?

Grattis! Då får du komma till oss på Folkspel och skrapa en ny lott vid en offentlig dragning, där du har chans att vinna en kontantsumma (engångssumma) från 100 000 kronor upp till högsta vinsten som är 25 eller 50 miljoner kronor. Se andra glada högvinstvinnare!

Vad kan jag vinna?

På Sverigelotten finns det endast kontantvinster i olika valörer. Med Sverigelotten som kostar 25 kronor kan du vinna maximalt 25 miljoner kronor. Men Sverigelotten som kostar 50 kronor kan du maximalt vinna 50 miljoner kronor kronor. Här hittar du vinstplanen för Sverigelotten 25 kronor och här hittar du vinstplanen för Sverigelotten 50 kronor.

Hur får jag ut min vinst?

Vid vinst upp till 1000 kronor löser du in din lott hos närmsta återförsäljare. Vid vinst högre än 1000 kronor ska du skicka in lotten till oss för vinstutbetalning. All information om det finns på baksidan av lotten.

Hur lång tid tar det innan jag får min högvinst?

Det tar cirka 15 arbetsdagar, efter det att vinstlotten kommit oss tillhanda. Har du vunnit högvinstspelet bestäms det först ett datum för vidarespel.

Var skickar jag min vinstlott för att få högvinsten?

Du ska skicka in lotten som REK/VÄRDE till Sverigelotten, Box 5, 433 21 Partille. Informationen står även på baksidan av lotten. Var noga med att ange ditt personnummer och dina kontaktuppgifter.

Kan jag få Sverigelotter hemskickade med posten?

Ja! Du kan prenumererara på Sverigelotten. Läs mer om Sverigelottens prenumeration här!

Hur stor är vinstchansen?

Sverigelottens skraplotter ger i snitt vinst på var 4:e lott. Det vill säga att av de lotter som trycks är det vinst på 25 % av dessa. Den totala vinstandelen är 47,7%

Är det samma vinstchans att skrapa en digital Sverigelott som en fysisk lott?

Ja, det är samma vinstchans att skrapa en fysisk lott som är köpt i butik eller av en förening som att skrapa en digital Sverigelott.

Hur mycket pengar går till föreningen för varje lott som jag köper?

För varje Sverigelott du köper av din förening som kostar 25 kronor går minst 10 kronor direkt till föreningen. När du köper Sverigelotten 50 kronor går minst 20 kronor till föreningen.

Vi vill sälja Sverigelotter, hur gör vi?

Kontakta oss på telefon 0771-440 440 så hjälper vi dig. Du kan också läsa mer och göra din beställning på folkspel.se

Ni säger i reklamen att jag kan hjälpa min favoritförening genom att köpa en lott. Vad menar ni?

Sverigelotten säljs av Folkspel som är en ideell organisation som har 71 riksorganisationer, spridda över hela landet, som medlemmar.

När du köper någon av våra digitala skraplotter kan du själv välja din favoritförening eller organisation. Oavsett om du gör valet eller inte går hela överskottet tillbaka till föreningslivet eftersom Sverigelotten/Folkspel inte har några privata vinstintressen.

Så om jag köper en Sverigelott går det pengar till Sveriges föreningar?

Ja, det stämmer. Varje gång du skrapar en Sverigelott bidrar du till att Sveriges klubbar och föreningar får förbli en unik källa av trygghet, gemenskap och glädje.

Men hur vet jag att pengar går just till min favoritförening?

Överskottet från alla lotter köpta i butik fördelas mellan Folkspels medlemsföreningar som sålt Folkspels produkter. Du kan också välja vilken förening som ska få överskott från ditt digitala lottköp. Du väljer förening eller organisation efter att du loggat in på ditt Folkspelskonto, och kan välja upp till tre stycken. 

Och om jag köper min lott av en förening?

Om du köper lotten från din favoritförening så går hela överskottet direkt till den. 

 

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar kring Sverigelotten? Då är du alltid välkommen att kontakta oss.

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Hitta butik