Frågor och svar om Sverigelotten

Hitta svaret på din fråga här!

 

Vad finns det för skraplotter hos Sverigelotten?

Sverigelotten har två olika skraplotter, den vanliga Sverigelotten som ger dig en chans att vinna 25 miljoner kronor och Sverigelotten Premium som ger dig chans att vinna 50 miljoner kronor. Du kan även köpa FärgFemman skraplott som ger dig chans att vinna upp till 1 miljon kronor, eller chans att få spela FärgFemman, eller Kosing som ger en vinstchans på 250 000 kronor direkt på skrapet. Nyhet! Jubileumslotten som firar 20 år av spelglädje och ger dig chans att vinna upp till 1 miljon kronor direkt på skrapet! Jubileumslotten finns att köpa fram till den 30 juni 2025.

Är det någon skillnad på pris om man köper i butik, hos föreningen eller köper en digital skraplott?

Nej, priset på skraplotterna är alltid detsamma. Den vanliga Sverigelotten kostar 25 kronor, Sverigelotten Premium kostar 50 kronor och FärgFemman kostar 30 kronor, oavsett om det är en papperslott eller en digital lott, eller om du köper den i butik, av en förening eller online. Skraplotten Kosing kostar 5 kronor och kan endast köpas och skrapas digitalt. 

Extra vinstchans, vad innebär det?

Den runda ringen där det står "Extra vinstchans" ger dig ytterligare en chans att vinna. Om du inte har fått tre lika symboler i det ordinarie skrapfältet har du chansen att skrapa fram en tredje symbol i detta fält.

Vad händer om jag skrapar fram tre Högvinstsymboler?

Grattis! Då får du komma till oss på Folkspel och skrapa en ny lott vid en offentlig dragning, där du har chans att vinna en kontantsumma (engångssumma) från 100 000 kronor upp till högsta vinsten som är 25 eller 50 miljoner kronor. Se andra glada högvinstvinnare!

Vad kan jag vinna?

På Sverigelotten finns det endast kontantvinster i olika valörer. Med Sverigelotten som kostar 25 kronor kan du vinna maximalt 25 miljoner kronor. Men Sverigelotten som kostar 50 kronor kan du maximalt vinna 50 miljoner kronor kronor. Här hittar du vinstplaner för alla skraplotter.

Hur får jag ut min vinst?

Vid vinst upp till 1000 kronor löser du in din lott hos närmsta återförsäljare. Vid vinst högre än 1000 kronor ska du skicka in lotten till oss för vinstutbetalning. All information om det finns på baksidan av lotten.

Hur lång tid tar det innan jag får min högvinst?

Det tar cirka 15 arbetsdagar, efter det att vinstlotten kommit oss tillhanda. Har du vunnit högvinstspelet bestäms det först ett datum för vidarespel.

Var skickar jag min vinstlott för att få högvinsten?

Du ska skicka in lotten som REK/VÄRDE till Sverigelotten, Box 5, 433 21 Partille. Informationen står även på baksidan av lotten. Var noga med att ange ditt personnummer och dina kontaktuppgifter.

Kan jag få Sverigelotter hemskickade med posten?

Ja! Du kan prenumererara på Sverigelotten. Läs mer om Sverigelottens prenumeration här!

Hur stor är vinstchansen?

Sverigelottens skraplotter ger i snitt vinst på var 4:e lott. Det vill säga att av de lotter som trycks är det vinst på 25 % av dessa. Den totala vinstandelen är 47,7%

Är det samma vinstchans att skrapa en digital Sverigelott som en fysisk lott?

Ja, det är samma vinstchans att skrapa en fysisk lott som är köpt i butik eller av en förening som att skrapa en digital Sverigelott.

Hur mycket pengar går till föreningen för varje lott som jag köper?

För varje Sverigelott du köper av din förening som kostar 25 kronor går minst 10 kronor direkt till föreningen. När du köper Sverigelotten 50 kronor går minst 20 kronor till föreningen.

Vi vill sälja Sverigelotter, hur gör vi?

Kontakta oss på telefon 0771-440 440 så hjälper vi dig. Du kan också läsa mer och göra din beställning på folkspel.se

Ni säger i reklamen att jag kan hjälpa min favoritförening genom att köpa en lott. Vad menar ni?

Sverigelotten säljs av Folkspel som är en ideell organisation som har 71 riksorganisationer, spridda över hela landet, som medlemmar.

När du köper någon av våra digitala skraplotter kan du själv välja din favoritförening eller organisation. Oavsett om du gör valet eller inte går hela överskottet tillbaka till föreningslivet eftersom Sverigelotten/Folkspel inte har några privata vinstintressen.

Så om jag köper en Sverigelott går det pengar till Sveriges föreningar?

Ja, det stämmer. Varje gång du skrapar en Sverigelott bidrar du till att Sveriges klubbar och föreningar får förbli en unik källa av trygghet, gemenskap och glädje.

Men hur vet jag att pengar går just till min favoritförening?

Överskottet från alla lotter köpta i butik fördelas mellan Folkspels medlemsföreningar som sålt Folkspels produkter. Du kan också välja vilken förening som ska få överskott från ditt digitala lottköp. Du väljer förening eller organisation efter att du loggat in på ditt Folkspelskonto, och kan välja upp till tre stycken. 

Och om jag köper min lott av en förening?

Om du köper lotten från din favoritförening så går hela överskottet direkt till den. 

Kan jag ta ut min vinst digitalt?

Ja! För att kunna ta ut din vinst digitalt behöver du en mobiltelefon med kamera och ett Folkspelskonto. Gå in på sverigelotten.se/ratta-lotten via din mobiltelefon och följ instruktionerna på skärmen. Skrapa kontrollrutan som finns längst ner till vänster på lotten och skanna koden. Om du har vunnit får du information om det, och vinster upp till 1000 kronor sätts in direkt på ditt Folkspelskonto. Vinster över 1000 kronor ska sändas in med rekommenderad post till: 
Sverigelotten
Box 5
433 21 Partille

Kom ihåg att ta en kopia på lotten.  

Kan jag få ut min vinst digitalt från alla lotter

Lotterna som har möjlighet till digitalt vinstuttag är Sverigelotten 22: standard, rosa, sommar och jul, Sverigelotten Premium, Bingolottos Julkalender samt Bingolotto från v19. Färgfemman samt Sverigelotten Påsk 21 har inte möjlighet till digitalt vinstuttag.

Var hittar jag mina vinster?

Du hittar dina vinster på ditt Folkspelskonto under "Mina sidor" och "Transaktionshistorik". Inskannade nitlotter syns inte här.

Vad händer om jag gör felaktiga försök att skanna in mina vinster med mobilkamera? 

Efter fem felaktiga försök att skanna in vinster med mobilkamera, oavsett hur många lotter, kommer du att blockeras från vidare försök och uppmanas att kontakta Kundcenter. 

Vad händer om jag redan har löst in en lott digitalt?

Om du redan har löst in en lott digitalt kommer meddelandet "Lott redan inlöst" att visas på displayen, och du kommer inte att kunna få ytterligare vinstutbetalning för samma lott.

Vilka alternativ har jag om jag är spärrad från digitalt vinstuttag eller har andra frågor?

Om du är spärrad från digitalt vinstuttag eller har andra frågor kan du kontakta Kundcenter för att få hjälp. 

Hur fungerar digitalt vinstuttag för återförsäljare eller föreningar?

Återförsäljare, i butik eller förening, som hanterar Folkspels lotter kommer inte längre kunna lösa in vinster manuellt. Istället kommer det att krävas digital hantering genom exempelvis ATG-terminal, Folkspels appen eller scanner.

Hur mycket kostar en Jubileumslott och hur kan jag köpa den?

En Jubileumslott kostar endast 30 kr per lott och säljs i buntar om 20 lotter. Du kan enkelt köpa din lott genom att besöka vår webbplats och följa instruktionerna för köp eller köpa den i butik.

Vad innebär butiksprovisionen och föreningsprovisionen vid köp av en Jubileumslott?

Butiksprovisionen är 3,50 kr (inkl. moms) och går till de butiker som säljer Jubileumslotten. Föreningsprovisionen är 12 kr per lott och används för att stödja olika föreningar och klubbar. Genom varje lottköp bidrar du direkt till det svenska föreningslivet.

Vilken period är Jubileumslotten tillgänglig för försäljning?

Jubileumslotten är tillgänglig för försäljning från den 1 april 2024 till den 30 juni 2025. Det är under denna period du har chansen att köpa din lott och vara med i dragningen. 

Vad innebär radvinst på Bingolotto från vecka 19 till 24 på Jubileumslotten?

Jubileumslotten har möjlighet att vara en radvinst på Bingolotto från vecka 19 till 24. Det innebär att under dessa veckor kan du även vinna priser genom att ha Jubileumslotten som radvinst när Bingolotto dras.

 

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar kring Sverigelotten? Då är du alltid välkommen att kontakta oss.

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Hitta butik