Frågor och svar om Sverigelotten

Vad kostar Sverigelotten?
Det finns två varianter av Sverigelotten, 25 kr och 50 kr.

Är det någon skillnad på pris om man köper i butik, hos föreningen eller på er webbplats?
Nej, Sverigelotten kostar 25 eller 50 kr oavsett var du köper den.

Hur stor är vinstchansen?
Sverigelotten ger i snitt vinst på var 4:e lott. Det vill säga att av de lotter som trycks är det vinst på 47,7% av dessa vilket ger vinst på i snitt var 4:e lott.

Är det samma vinstchans att skrapa en Sverigelott på webben som en fysisk lott?
Ja, det är samma vinstchans att skrapa en fysisk lott som att skrapa den på webben.

Extra vinstchans vad innebär det?
Den runda ringen där det står Extra vinstchans ger dig en chans till. Om du inte har fått tre lika symboler i det ordinarie skrapet har du chansen att få en tredje symbol, och där med vinna med hjälp av extra vinstchans. 

Kan jag få Sverigelotter hemskickade med posten?
Ja! Du kan prenumererara på Sverigelotten. Läs mer om Sverigelottens prenumeration här!

Vad kan jag vinna?
På Sverigelotten finns det endast kontantvinster i oika valörer. Med Sverigelotten som kostar 25 kr kan du vinna maximalt 25 miljoner. Men Sverigelotten som kostar 50 kr kan du maximalt vinna 50 miljoner kronor. Här hittar du vinstplanen för Sverigelotten 25 kr och här hittar du vinstplanen för Sverigelotten 50 kr. 

Vad händer om jag skrapar fram tre Högvinstsymboler?
Grattis! Då får du komma till oss på Folkspel och skrapa en ny lott vid en offentlig dragning, där du har chans att vinna en kontantsumma (engångssumma) från 100.000 kronor upp till högsta vinsten som är 25 eller 50 miljoner kronor.

Hur får jag ut min vinst?
Vid vinst upp till 1000 kronor löser du in din lott hos närmsta återförsäljare. Vid vinst högre än 1000 kronor ska du skicka in lotten till oss för vinstutbetalning. All information om det finns på baksidan av lotten.

Hur lång tid tar det innan jag får min högvinst?
Det tar cirka 15 arbetsdagar, efter det att vinstlotten kommit oss tillhanda. Har du vunnit högvinstspelet bestäms det först ett datum för vidarespel.

Var skickar jag min vinstlott för att få högvinsten?
Du ska skicka in lotten som REK/VÄRDE till Sverigelotten, Box 5, 433 21 Partille. Informationen står även på baksidan av lotten. Var noga med att ange ditt personnummer och dina kontaktuppgifter.

Hur vinner jag på baksidan av lotten?
På Sverigelotten 25 kr finns möjligheten att registrera lotten och där med chans til ytterligare vinster. Följ den webbadress som står på baksidan lotten så kan du vinna ett presentkort på resor, värde 10 000 kronor eller presentkort till ett värde av 1000 kr. Samtidigt kan du ge din favoritförening chansen att vinna 10 000 kr. 

Hur mycket pengar går till föreningen för varje lott som jag köper?
För varje Sverigelott du köper av din förening som kostar 25 kronor går minst 8 kr direkt till föreningen. När du köper Sveriglotten 50 kr går minst 16 kr till föreningen. 

Vi vill sälja Sverigelotter. Hur gör vi?
Kontakta oss på telefon 0771-440 440 så hjälper vi dig. Du kan också läsa mer och göra din beställning på folkspel.se

Kontakta oss

Har du frågor och funderingar kring Sverigelotten? Då är du alltid välkommen att kontakta oss.

Här hittar du våra kontaktuppgifter

Hitta butik