Sverigelotten

Skrapa direkt och ta chansen och vinn upp till 25 miljoner på Sverigelotten och samtidigt stöttar du svenskt föreningsliv med ditt köp.

Nyhet! Stötta din favoritförening

Nu kan du välja vilken förening som ska få överskott från ditt digitala lottköp. Du väljer förening eller organisation i inloggat läge, upp till tre stycken. 

Hur funkar Sverigelotten?

Skraplotten Sverigelotten kostar 25 kronor, och finns att köpa i fysisk form i butiker och hos föreningar, men såklart kan du även köpa lotter online. Oavsett om du köper en fysisk eller en digital lott kan du vinna pengar på din lott, har du riktigt tur kan du vinna hela 25 miljoner kronor*!

Lotten har 9 skrapfält, men den har också en extra vinstchans i form av ett extra skrapfält – med en 10:e vinstsymbol. Denna symbol används ihop med skrapfältets övriga symboler för att få tre eller fyra lika symboler. Tre lika symboler ger vinst, fyra lika ger dubbel vinst! Det är i genomsnitt vinst på var fjärde lott. 

*Våra högvinster delas ut vid en offentlig dragning, efter att du skrapat fram 3 högvinstsymboler.

Föreningslivets skraplott

Sverigelotten är föreningslivets egen skraplott och har funnits sedan 2004. Genom att köpa Sverigelotten bidrar du ekonomiskt till Sveriges klubbar och föreningar, och kanske direkt till den föreningen som ligger närmast ditt hjärta.

Sverigelotten och Sverigelotten Premium säljs av Folkspel, en ideell organisation som sedan starten 1991 genererat över 17,5 miljarder till Sveriges klubbar, föreningar och organisationer.