Jaktfalkens gymnastik lag.

”Sverigelotten ger oss plus i kassan”

Uppemot en kvarts miljon kronor i förtjänst från försäljning av Sverigelotter. Det är medel som gör skillnad för en blivande hundraåring vid namn GK Jaktfalken.

100-årsdagen kommer allt närmare. 2026 fyller gymnastikklubben Jaktfalken ett sekel. I Birstahovhallen, norr om Sundsvall, erbjuds inte minst barn och unga aktiviteter i form av exempelvis Truppgymnastik, Parkour och Bamsejympa för de allra yngsta.Precis som för alla idrottsföreningar är det en verksamhet som innebär utgifter.

Idrottsverksamhet där Sverigelotten gör skillnad

Medlemskostnad, träningsavgift – och försäljning av Sverigelotter. Det är vad ekonomin bygger på i gymnastikföreningen
– Så är det. Vi har i princip inga andra inkomster. Förtjänsten från Folkspel och Sverigelotten ger oss plus i kassan. Till varje ny medlem är vi väldigt tydliga med att tala om vad som gäller, att det inte finns något alternativ beträffande lottförsäljning, säger Ulrika Millén, kassör i klubben sedan många år tillbaka.

Vill du vara med och stötta föreningslivet? Köp en Sverigelott här, med chans till miljoner samtidigt som du stöttar föreningslivet.

Nära en kvarts miljon intjänat för klubben på Sverigelotter

Det innebär att någonstans kring 600 medlemmar bidrar till den nytta det lokala föreningslivet innebär i form av gemenskap, hälsofrämjande och social samvaro. 
GK Jaktfalken säljer någonstans mellan 10 000 och 20 000 lotter varje år. Senaste verksamhetsåret gav det ett överskott på 225 722 kronor. Det placerar en gymnastik-klubb i Sundsvall på topp 10-listan över de föreningar, som via försäljning av lotter från Folkspel, dragit in mest i överskott i hela Västernorrland. Ett arbete och en förtjänst som gör stor nytta.
– Inte minst är de redskap vi använder väldigt dyra. Sedan har vi en lokal som kostar pengar, det överskott vi tjänar gör utan tvekan skillnad, berättar Ulrika och fortsätter:

– Vi är väldigt öppna och transparenta kring våra siffror och den förtjänst Sverigelotten innebär. Om jag fått bestämma hade vi även tagit in julkalendrar från Folkspel. Nu är det dock bestämt att Sverigelotter är den produkt vi till 100 procent ska använda oss utav.

Att sälja Sverigelotter kräver lite administration

Ulrika lyfter dessutom fram det administrativa arbetet som ett argument för klubbens val i ett stort utbud av möjligheter till intjäning.
– Just hanteringen av Sverigelotter är åtminstone i vårt fall väldigt enkel och effektiv. Vi har för våra medlemmar fyra utlämningstillfällen om året och det brukar ta någonstans kring fyra timmar varje gång. Mer tid än så behöver vi inte lägga ner.

Hur mycket var och en ska sälja baseras på antal träningstillfällen veckovis. En gång i veckan är lika med 25 lotter per termin, två pass innebär det dubbla, det vill säga 50 lotter.
– Sedan tar vi även hänsyn till familjer som har fler än ett barn som medlemmar.

I en verksamhet som ska leva vidare långt efter en väntande 100-årsdag.Till stor del med hjälp av Sverigelotter!

Stötta föreningslivet genom att köpa en Sverigelott 

Vill du också stöttta föreningar och klubbar runt om Sverige? Köp en Sverigelott här

 


Läs mer

608 479 kronor till Bröstcancerförbundet

Tack för att du var med och stöttade Bröstcancerförbundet och deras arbete kring bröstcancerforskningen. Genom din insats i oktober månad har vi kunnat samla in 608 479 kronor till Bröstcancerförbundet och deras arbete. Stort tack!


Stefan brinner för hjärtemånaden

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Februari är den stora hjärtemånaden. För Sverigelottens ambassadör Stefan Holm betyder det särskilt en sak. "Det finns väl ingen bättre månad för romantiska komedier", säger han.


Glada Erica Johansson med armarna i kors

Krönika: Bröst, dessa ständigt omtalade och uppskattade geléklumpar

Erica Johansson en Sveriges bästa längdhopperska genom tiderna, ger här sin syn på bröst, och vikten av av att bröstcancerforskningen fortsätter att framskrida!


Sverigelotten 25 med chans på 25 miljoner

Sverigelottens stora sommartävling!

Har du hängt med kring vad som hänt kring Sverigelotten under säsongen som gått? Visa prov på dina kunskaper så kan du bli en av de 10 vinnarna som vinner 10 Sverigelotter var! Lycka till och ha en härlig sommar!