Daniel Norberg ny programledare Sverigelotten Högvinstskrap.

Daniel Norberg - ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap

Första dan på arbetet – då fick han dela ut en vinst på 500 000 kronor. – Det är verkligen ett jätteinspirerande uppdrag att få vara med i rummet och se spänningen och lyckan på så nära håll, säger Daniel Norberg, ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap.

En vinstrik första dag på nya jobbet

Folkspel har fått en ny medarbetare. Från och med våren 2023 har Daniel Norberg hand om högvinstskrapet för Sverigelotten. I augusti tillträder han dessutom som programledare för BingoLotto, ett uppdrag som delas med Lotta Engberg. Premiär som folkspelare gjorde underhållaren och musikern från Uddevalla en fredag i april. Den visade sig mycket lyckosam.  Ragnhild Herrmann från Karlstad vann en halv miljon kronor i Daniels debut.

– Det finns ju dessutom en chans för den som tar sig till högvinstdragningen att vinna nästan osannolika 25 miljoner, vilket kan vara fullständigt livsförändrande, om man har tur, säger han.

Att få träffa människor och stötta föreningslivet – En ärofylld uppgift för Daniel Norberg

– I det här arbetet har jag turen att träffa människor i vårt avlånga land jag aldrig stött på annars. Det är spännande att höra om deras liv och leverne. I sammanhanget vet han också att det finns fler vinnare än den som kommer för att skrapa om riktigt stora pengar.

– För varje såld lott så blir ju också svenskt föreningsliv starkare och bättre. Det är en väldigt härlig känsla. Att det är ett mycket ärofyllt och viktigt uppdrag inser jag inte minst då jag får berättat för mig att Folkspel sedan starten 1991 betalat ut över 17,5 miljarder till föreningslivet som sålt bland annat Sverigelotter. Det är oerhört mycket pengar som verkligen gjort skillnad för vår unika folkrörelse.

Daniel Norbergs bakgrund och erfarenheter som programledare och underhållare

Fakta: Daniel Norberg Ålder: 33.
Född: Uddevalla.
Bor: Stockholm.
Gjort/gör: Driver tillsammans med sin bror Emil Youtube-kanalen Bröderna Norberg med drygt 250 000 prenumeranter och med över 100 miljoner visningar. Programledare för humorprogrammet ”Mumbo Jumbo”. Gjort musikvideor till SVT:s Wild Kids. Medverkar i årets upplaga av Diggiloo. Medverkat i: Idol, Lets Dance, Masked Singer, Melodifestivalen.

Från Youtubekanal till TV-program – Daniels framgångsrika karriär

Daniel Norberg har en framgångsrik karriär som programledare och underhållare. Han är känd för att driva Youtubekanalen Bröderna Norberg tillsammans med sin bror Emil, med över 250 000 prenumeranter och över 100 miljoner visningar. Han har även varit programledare för humorprogrammet "Mumbo Jumbo" och gjort musikvideor till SVT:s Wild Kids. Utöver det har Daniel medverkat i populära TV-program som Idol, Let's Dance, Masked Singer och Melodifestivalen.

 


Läs mer

Jaktfalkens gymnastik lag.

”Sverigelotten ger oss plus i kassan”

Uppemot en kvarts miljon kronor i förtjänst från försäljning av Sverigelotter. Det är medel som gör skillnad för en blivande hundraåring vid namn GK Jaktfalken.


Jill Johnson med i kampanj för Sverigelotten rosa.

608 479 kronor till Bröstcancerförbundet

Tack för att du var med och stöttade Bröstcancerförbundet och deras arbete kring bröstcancerforskningen. Genom din insats i oktober månad har vi kunnat samla in 608 479 kronor till Bröstcancerförbundet och deras arbete. Stort tack!


Stefan brinner för hjärtemånaden

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Februari är den stora hjärtemånaden. För Sverigelottens ambassadör Stefan Holm betyder det särskilt en sak. "Det finns väl ingen bättre månad för romantiska komedier", säger han.


Glada Erica Johansson med armarna i kors

Krönika: Bröst, dessa ständigt omtalade och uppskattade geléklumpar

Erica Johansson en Sveriges bästa längdhopperska genom tiderna, ger här sin syn på bröst, och vikten av av att bröstcancerforskningen fortsätter att framskrida!