Besegrade bröstcancern – nu stöttar hon rosa lotten

Besegrade bröstcancern – nu stöttar hon rosa lotten

Hon förklarades frisk från bröstcancern i somras.<br/> Nu är Anne-Lie Brinkhage engagerad i försäljningen av Sverigelottens rosa lott hos ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje.<br/> – Det är självklart att man bryr sig extra, säger hon.

 

Som en tumnagel. Så stor var knölen Anne-Lie Brinkhage hittade i sitt högra bröst i slutet på maj 2015. Sedan tidigare hade hon bokat tid på vårdcentralen några dagar senare i ett annat ärende.
– De skickade mig på remiss direkt för prover och det tog inte ens tio dagar innan de ringde tillbaka och bad mig komma. Då förstod jag, berättar hon.

22 maj 2015 fick hon beskedet av läkarna. Anne-Lie tvingades till två operationer, sedan till en tredje efter komplikationer som gjorde att cancern spred sig till hela bröstet. Samtidigt strålbehandlades hon.
– Det var väldigt tufft. Samtidigt fick jag väldigt bra hjälp av min mamma, hon har stöttat och skjut- sat mig till sjukhuset för behand- lingar. Mamma har hjälpt mig från dag ett.

Kollegorna på jobbet tog emot beskedet med bestörtning. Annelie Lindell, spelansvarig hos ICA Kvantum Flygfyren, minns tillbaka:
– Det var en sådan chock när hon talade om det. Man fick inte in det. Men Anne-Lie var så himla stark, jag sa det till min sambo: ”Jag fattar inte hur hon orkar”.

Trots cancerbeskedet har Anne-Lie jobbat i den mån hon haft krafter. Hon beskriver stödet från kollegorna som ”fantastiskt” och sjukdomen har också gett nya vänskaper:
– Det kom fram en tjej i butiken och sa: ”Jag tror vi är sjuka på samma sätt”. Sedan dess håller vi kontakten och hörs ibland. Sådant värmer, förstås.

När Sverigelotten i oktober byter färg från blå till rosa, och ett extra överskott går till Bröstcancerför- eningarnas Riksorganisation BRO, är såväl Anne-Lie som kollegorna laddade. Under en vecka kommer hela personalen i butiken bära rosa tröjor.
– Vi kommer göra allt för att få folk att köpa de rosa lotterna, vi kommer verkligen pusha eftersom överskottet går till en så bra sak.

 

I spelhörnan har Annelie Lindell märkt av kundernas intresse – redan innan september slog över till oktober:
– Det kom fram en man förra veckan och frågade om vi hade fått in lotterna, han ville ha de som är mot bröstcancer. Man är ju van att kvinnor kommer fram och frågar, men inte lika ofta män. Så det känns jättebra att de också är laddade.

För Anne-Lie, som blev friskförklarad strax efter sommaren, blir oktober extra speciell. Och även om hon numera inte jobbar med spelet är hon sugen på att sälja rosa Sverigelotter under perioden:
– Jag har ju varit väldigt öppen med min situation och många kunder vet om att jag haft bröstcancer. Det skulle vara jätteroligt att sälja en bunt lotter så man kan bidra lite!

Prenumerera på Sverigelotten direkt

Varje gång du skrapar en Sverigelott är du med och skapar ett aktivare, friskare och bättre Sverige. Under oktober går ett extra överskott till Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO.


Läs mer

Sverigelottens stora sommartävling!

Sverigelottens stora sommartävling!

Har du hängt med kring vad som hänt kring Sverigelotten under säsongen som gått? Visa prov på dina kunskaper så kan du bli en av de 10 vinnarna som vinner 10 Sverigelotter var! Lycka till och ha en härlig sommar!


Agneta Sjödin: “När de vinner känns det som att det är jag som vinner!”

Agneta Sjödin: “När de vinner känns det som att det är jag som vinner!”

Agneta Sjödin leder sedan februari tillsammans med Stefan Holm Sverigelottens högvinstskrap. Och det är ett jobb som Agneta verkligen uppskattar.


Tack för din insats!

Tack för din insats!

Tack för att du är med och stödjer Hjärtebarnsfonden och Riksförbundet HjärtLung och deras arbete kring hjärtforskningen. Genom din insats i februari månad har vi kunnat samla in 429 045 kr till dessa organisationer. Stort tack!


Stefan & Agneta leder Sverigelotten

Stefan & Agneta leder Sverigelotten

Två stora profiler kommer framöver att leda högvinstdragningen av Sverigelotten. Olympiska mästaren i höjdhopp Stefan Holm och erfarna programledaren Agneta Sjödin.