Flygfyren säljer Sverigelotten Rosa!

Besegrade bröstcancern – nu stöttar hon rosa lotten

Hon förklarades frisk från bröstcancern i somras. Nu är Anne-Lie Brinkhage engagerad i försäljningen av Sverigelottens rosa lott hos ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje. "Det är självklart att man bryr sig extra", säger hon.

"Vi kommer göra allt för att få folk att köpa de rosa lotterna"

Som en tumnagel. Så stor var knölen Anne-Lie Brinkhage hittade i sitt högra bröst i slutet på maj 2015. Sedan tidigare hade hon bokat tid på vårdcentralen några dagar senare i ett annat ärende.
– De skickade mig på remiss direkt för prover och det tog inte ens tio dagar innan de ringde tillbaka och bad mig komma. Då förstod jag, berättar hon.

22 maj 2015 fick hon beskedet av läkarna. Anne-Lie tvingades till två operationer, sedan till en tredje efter komplikationer som gjorde att cancern spred sig till hela bröstet. Samtidigt strålbehandlades hon.
– Det var väldigt tufft. Samtidigt fick jag väldigt bra hjälp av min mamma, hon har stöttat och skjut- sat mig till sjukhuset för behand- lingar. Mamma har hjälpt mig från dag ett.

Kollegorna på jobbet tog emot beskedet med bestörtning. Annelie Lindell, spelansvarig hos ICA Kvantum Flygfyren, minns tillbaka:
– Det var en sådan chock när hon talade om det. Man fick inte in det. Men Anne-Lie var så himla stark, jag sa det till min sambo: ”Jag fattar inte hur hon orkar”.

Trots cancerbeskedet har Anne-Lie jobbat i den mån hon haft krafter. Hon beskriver stödet från kollegorna som ”fantastiskt” och sjukdomen har också gett nya vänskaper:
– Det kom fram en tjej i butiken och sa: ”Jag tror vi är sjuka på samma sätt”. Sedan dess håller vi kontakten och hörs ibland. Sådant värmer, förstås.

När Sverigelotten i oktober byter färg från blå till rosa, och ett extra överskott går till Bröstcancerför- eningarnas Riksorganisation BRO, är såväl Anne-Lie som kollegorna laddade. Under en vecka kommer hela personalen i butiken bära rosa tröjor.
– Vi kommer göra allt för att få folk att köpa de rosa lotterna, vi kommer verkligen pusha eftersom överskottet går till en så bra sak.

 

I spelhörnan har Annelie Lindell märkt av kundernas intresse – redan innan september slog över till oktober:
– Det kom fram en man förra veckan och frågade om vi hade fått in lotterna, han ville ha de som är mot bröstcancer. Man är ju van att kvinnor kommer fram och frågar, men inte lika ofta män. Så det känns jättebra att de också är laddade.

För Anne-Lie, som blev friskförklarad strax efter sommaren, blir oktober extra speciell. Och även om hon numera inte jobbar med spelet är hon sugen på att sälja rosa Sverigelotter under perioden:
– Jag har ju varit väldigt öppen med min situation och många kunder vet om att jag haft bröstcancer. Det skulle vara jätteroligt att sälja en bunt lotter så man kan bidra lite!

Prenumerera på Sverigelotten direkt

Läs om hur säljaren Thord som sålt Sverigelotten för 11 miljoner kronor stöttar Svenskt föreningsliv.

Varje gång du skrapar en Sverigelott är du med och skapar ett aktivare, friskare och bättre Sverige.


Läs mer

Daniel Norberg ny programledare Sverigelotten Högvinstskrap.

Daniel Norberg - ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap

På sin första arbetsdag som ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap berättar Daniel Norberg om spänningen och lyckan på nära håll när Ragnhild vann en halv miljon kronor.


Jaktfalkens gymnastik lag.

”Sverigelotten ger oss plus i kassan”

Uppemot en kvarts miljon kronor i förtjänst från försäljning av Sverigelotter. Det är medel som gör skillnad för en blivande hundraåring vid namn GK Jaktfalken.


Jill Johnson med i kampanj för Sverigelotten rosa.

608 479 kronor till Bröstcancerförbundet

Tack för att du var med och stöttade Bröstcancerförbundet och deras arbete kring bröstcancerforskningen. Genom din insats i oktober månad har vi kunnat samla in 608 479 kronor till Bröstcancerförbundet och deras arbete. Stort tack!


Stefan brinner för hjärtemånaden

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Februari är den stora hjärtemånaden. För Sverigelottens ambassadör Stefan Holm betyder det särskilt en sak. "Det finns väl ingen bättre månad för romantiska komedier", säger han.