Skrapa för livet - Stöd kampen mot bröstcancer

Skrapa för livet - Stöd kampen mot bröstcancer

Det kan låta konstigt, men genom att köpa en Sverigelott under oktober månad, den rosa månaden, kan du vara med och göra skillnad. Men så är det. För just nu är Sverigelotten livsviktig!

Under oktober månad går nämligen 50 öre per såld Sverigelott direkt till Bröstcancerförbundet, och deras kamp mot bröstcancer. Ett enkelt sätt att faktiskt göra skillnad!

Förra året bidrog vi tillsammans med över 600.000 kronor till bröstcancerforskning! I år hoppas vi kunna bidra med ännu mer till denna livsviktiga forskning.

Rosa bandet är en internationell symbol för ökad medvetenhet om bröstcancer. Oktober månad har kommit att bli den rosa månaden – då färgas hela världen rosa. Företag, organisationer och privatpersoner – alla uppmärksammar och engagerar sig i kampen mot sjukdomen.

Hjälp oss att hjälpa

Varje år får ca 8000 kvinnor och 30-40 män i Sverige diagnosen bröstcancer. Det är en allvarlig sjukdom som berör inte bara den enskilda personen utan också närstående. Bröstcancerförbundet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation med 33 bröstcancerföreningar över hela landet.

Det är därför Sverigelotten tillsammans med Bröstcancerförbundet har tagit fram denna kampanj för att stödja detta ytterst viktiga arbete. Bröstcancerförbundet är också en av Folkspels medlemmar och förmånstagare. 


Läs mer

Sverigelottens stora sommartävling!

Sverigelottens stora sommartävling!

Har du hängt med kring vad som hänt kring Sverigelotten under säsongen som gått? Visa prov på dina kunskaper så kan du bli en av de 10 vinnarna som vinner 10 Sverigelotter var! Lycka till och ha en härlig sommar!


Agneta Sjödin: “När de vinner känns det som att det är jag som vinner!”

Agneta Sjödin: “När de vinner känns det som att det är jag som vinner!”

Agneta Sjödin leder sedan februari tillsammans med Stefan Holm Sverigelottens högvinstskrap. Och det är ett jobb som Agneta verkligen uppskattar.


Tack för din insats!

Tack för din insats!

Tack för att du är med och stödjer Hjärtebarnsfonden och Riksförbundet HjärtLung och deras arbete kring hjärtforskningen. Genom din insats i februari månad har vi kunnat samla in 429 045 kr till dessa organisationer. Stort tack!


Stefan & Agneta leder Sverigelotten

Stefan & Agneta leder Sverigelotten

Två stora profiler kommer framöver att leda högvinstdragningen av Sverigelotten. Olympiska mästaren i höjdhopp Stefan Holm och erfarna programledaren Agneta Sjödin.