Jill Johnson med i kampanj för Sverigelotten rosa.

Skrapa för livet - Stöd kampen mot bröstcancer

Det kan låta konstigt, men genom att köpa en Sverigelott under oktober månad, den rosa månaden, kan du vara med och göra skillnad. Men så är det. För just nu är Sverigelotten livsviktig!

Under oktober månad går nämligen 50 öre per såld Sverigelott direkt till Bröstcancerförbundet, och deras kamp mot bröstcancer. Ett enkelt sätt att faktiskt göra skillnad! För att lyfta kampen mot bröstcancer 2022, tog Sverigelotten hjälp av artisten Jill Johnson

I nio år har ideella Folkspel sålt den rosa Sverigelotten till förmån för Bröstcancerförbundet. En livsviktig kampanj som hittills resulterat i över 4,5 miljoner i extra överskott till Bröstcancerförbundet.

Rosa bandet är en internationell symbol för ökad medvetenhet om bröstcancer. Oktober månad har kommit att bli den rosa månaden – då färgas hela världen rosa. Företag, organisationer och privatpersoner – alla uppmärksammar och engagerar sig i kampen mot sjukdomen.

Hjälp oss att hjälpa

Varje år får cirka 8 000 kvinnor och 30-40 män i Sverige diagnosen bröstcancer. Det är en allvarlig sjukdom som berör inte bara den enskilda personen utan också närstående. Bröstcancerförbundet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation med 33 bröstcancerföreningar över hela landet.

Det är därför Sverigelotten tillsammans med Bröstcancerförbundet har tagit fram denna kampanj för att stödja detta ytterst viktiga arbete. Bröstcancerförbundet är också en av Folkspels medlemmar och förmånstagare.

Läs mer om hur den rosa lotten gjort skillnad i Västerås, Valdermarsvik och Hyllinge.


Läs mer

Daniel Norberg ny programledare Sverigelotten Högvinstskrap.

Daniel Norberg - ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap

På sin första arbetsdag som ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap berättar Daniel Norberg om spänningen och lyckan på nära håll när Ragnhild vann en halv miljon kronor.


Jaktfalkens gymnastik lag.

”Sverigelotten ger oss plus i kassan”

Uppemot en kvarts miljon kronor i förtjänst från försäljning av Sverigelotter. Det är medel som gör skillnad för en blivande hundraåring vid namn GK Jaktfalken.


Jill Johnson med i kampanj för Sverigelotten rosa.

608 479 kronor till Bröstcancerförbundet

Tack för att du var med och stöttade Bröstcancerförbundet och deras arbete kring bröstcancerforskningen. Genom din insats i oktober månad har vi kunnat samla in 608 479 kronor till Bröstcancerförbundet och deras arbete. Stort tack!


Stefan brinner för hjärtemånaden

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Februari är den stora hjärtemånaden. För Sverigelottens ambassadör Stefan Holm betyder det särskilt en sak. "Det finns väl ingen bättre månad för romantiska komedier", säger han.