Skrapa för livet - Stöd kampen mot bröstcancer

Skrapa för livet - Stöd kampen mot bröstcancer

Det kan låta konstigt, men genom att köpa en Sverigelott under oktober månad, den rosa månaden, kan du vara med och göra skillnad. Men så är det. För just nu är Sverigelotten livsviktig!

Under oktober månad går nämligen 50 öre per såld Sverigelott direkt till Bröstcancerförbundet, och deras kamp mot bröstcancer. Ett enkelt sätt att faktiskt göra skillnad!

Förra året bidrog vi tillsammans med över 600.000 kronor till bröstcancerforskning! I år hoppas vi kunna bidra med ännu mer till denna livsviktiga forskning.

Rosa bandet är en internationell symbol för ökad medvetenhet om bröstcancer. Oktober månad har kommit att bli den rosa månaden – då färgas hela världen rosa. Företag, organisationer och privatpersoner – alla uppmärksammar och engagerar sig i kampen mot sjukdomen.

Hjälp oss att hjälpa

Varje år får ca 8000 kvinnor och 30-40 män i Sverige diagnosen bröstcancer. Det är en allvarlig sjukdom som berör inte bara den enskilda personen utan också närstående. Bröstcancerförbundet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation med 33 bröstcancerföreningar över hela landet.

Det är därför Sverigelotten tillsammans med Bröstcancerförbundet har tagit fram denna kampanj för att stödja detta ytterst viktiga arbete. Bröstcancerförbundet är också en av Folkspels medlemmar och förmånstagare. 


Läs mer

High-five är mer än handklapp  – i Solna gör volleybollen skillnad

High-five är mer än handklapp – i Solna gör volleybollen skillnad

Vad gör idrotten för att motverka sexuella övergrepp, kränkningar och diskriminering? Vilken beredskap finns? Solna Volleybollklubb har numera en tydlig handlingsplan och konkreta verktyg. Detta efter ett utbildningssamarbete med Rädda Barnen.


”I år siktar vi på 16-17 miljoner”

”I år siktar vi på 16-17 miljoner”

November månad tar Sverigelottenlite extra upp kampen mot Prostatacancer. Men en som gör detta år är Mustaschkampens kampanjledare Torsten Tullberg
- Varje år drabbas 10 000 personer så det är en väldigt stor grupp, säger Torsten Tullberg.


Tävlingen avslutad!

Tävlingen avslutad!

Då var tävlingen avslutad, och det är nu klart vilka, tre som vinner varsitt exemplar av den Blå Kokboken II + Fyra Sverigelotter


”Jag vet hur viktigt  det är med bra hälsa”

”Jag vet hur viktigt det är med bra hälsa”

Anna Laurell Nash har ett nytt, spännande uppdrag i november. Tillsammans med tre andra boxningsprofiler är hon ambassadör för ”Mustaschkampen”.
– Jag vet vad det innebär att plötsligt förlora hälsan och allt som man tar för givet, säger hon.