Skrapa för livet - Stöd kampen mot bröstcancer

Skrapa för livet - Stöd kampen mot bröstcancer

Det kan låta konstigt, men genom att köpa en Sverigelott under oktober månad, den rosa månaden, kan du vara med och göra skillnad. Men så är det. För just nu är Sverigelotten livsviktig!

Under oktober månad går nämligen 50 öre per såld Sverigelott direkt till Bröstcancerförbundet, och deras kamp mot bröstcancer. Ett enkelt sätt att faktiskt göra skillnad!

Förra året bidrog vi tillsammans med över 600.000 kronor till bröstcancerforskning! I år hoppas vi kunna bidra med ännu mer till denna livsviktiga forskning.

Rosa bandet är en internationell symbol för ökad medvetenhet om bröstcancer. Oktober månad har kommit att bli den rosa månaden – då färgas hela världen rosa. Företag, organisationer och privatpersoner – alla uppmärksammar och engagerar sig i kampen mot sjukdomen.

Hjälp oss att hjälpa

Varje år får ca 8000 kvinnor och 30-40 män i Sverige diagnosen bröstcancer. Det är en allvarlig sjukdom som berör inte bara den enskilda personen utan också närstående. Bröstcancerförbundet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation med 33 bröstcancerföreningar över hela landet.

Det är därför Sverigelotten tillsammans med Bröstcancerförbundet har tagit fram denna kampanj för att stödja detta ytterst viktiga arbete. Bröstcancerförbundet är också en av Folkspels medlemmar och förmånstagare. 


Läs mer

Nya jättestora Sverigelotten

Nya jättestora Sverigelotten

Nu finns det två Sverigelotten! Som ett större syskon till den vanliga Sverigelotten med en högvinst på 25 miljoner kronor har nu den nya Sverigelotten Premium – med chansen att vinna otroliga 50 miljoner kronor kommit. Eva Kåpe är produktansvarig för Sverigelotten på Folkspel, föreningarnas eget spelbolag, och hon berättar om bakgrunden till den spännande nyheten.


Folkkära skidhjältar blir ambassadörer för Folkspel

Folkkära skidhjältar blir ambassadörer för Folkspel

I våras avslutade Anna och Emil Jönsson Haag sina framgångsrika karriärer som skidåkare. Nu tar en annan fas vid, då Anna och Emil blir ambassadörer för Folkspel, som driver spelprodukterna Sverigelotten och BingoLotto.


Här ställer alla upp i kampen för friska hjärtan

Här ställer alla upp i kampen för friska hjärtan

I februari går Sverigelottens extra överskott till kampen för friska hjärtan.Då kraftsamlar ICA Kvantum Södra Sandby utanför Lund för att stötta.– Det betyder väldigt mycket för oss, hela personalen känner att man vill hjälpa till, säger Marcus Åberg, spelansvarig.


Hjärtebarnsfonden Väst: Därför  är Sverigelotten så viktig för oss

Hjärtebarnsfonden Väst: Därför är Sverigelotten så viktig för oss

Hos Hjärtebarnsfonden Väst kan familjer och barn som drabbats av hjärtfel söka stöd och hjälp samt delta på träffarna som ordnas.
Och genom att sälja Sverigelotter får fonden in pengar som håller avgifterna nere.