Den rosa hjärtlotten från Sverigelotten

Skrapa för livet - Stöd kampen mot bröstcancer

Det kan låta konstigt, men genom att köpa en Sverigelott under oktober månad, den rosa månaden, kan du vara med och göra skillnad. Men så är det. För just nu är Sverigelotten livsviktig!

Under oktober månad går nämligen 50 öre per såld Sverigelott direkt till Bröstcancerförbundet, och deras kamp mot bröstcancer. Ett enkelt sätt att faktiskt göra skillnad!

Förra året bidrog vi tillsammans med över 600.000 kronor till bröstcancerforskning! I år hoppas vi kunna bidra med ännu mer till denna livsviktiga forskning.

Rosa bandet är en internationell symbol för ökad medvetenhet om bröstcancer. Oktober månad har kommit att bli den rosa månaden – då färgas hela världen rosa. Företag, organisationer och privatpersoner – alla uppmärksammar och engagerar sig i kampen mot sjukdomen.

Hjälp oss att hjälpa

Varje år får ca 8000 kvinnor och 30-40 män i Sverige diagnosen bröstcancer. Det är en allvarlig sjukdom som berör inte bara den enskilda personen utan också närstående. Bröstcancerförbundet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation med 33 bröstcancerföreningar över hela landet.

Det är därför Sverigelotten tillsammans med Bröstcancerförbundet har tagit fram denna kampanj för att stödja detta ytterst viktiga arbete. Bröstcancerförbundet är också en av Folkspels medlemmar och förmånstagare.

Läs mer om hur den rosa lotten gjort skillnad i Västerås, Valdermarsvik och Hyllinge.


Läs mer

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Februari är den stora hjärtemånaden. För Sverigelottens ambassadör Stefan Holm betyder det särskilt en sak. "Det finns väl ingen bättre månad för romantiska komedier", säger han.


Insamlad summa för Sverigelottens kampanj med Hjärtlotten

601 914 kronor till Bröstcancerförbundet

Tack för att du var med och stöttade Bröstcancerförbundet och deras arbete kring bröstcancerforskningen. Genom din insats i oktober månad har vi kunnat samla in 601 914 kronor till Bröstcancerförbundet och deras arbete. Stort tack!


Glada Erica Johansson med armarna i kors

Krönika: Bröst, dessa ständigt omtalade och uppskattade geléklumpar

Erica Johansson en Sveriges bästa längdhopperska genom tiderna, ger här sin syn på bröst, och vikten av av att bröstcancerforskningen fortsätter att framskrida!


Sverigelotten 25 med chans på 25 miljoner

Sverigelottens stora sommartävling!

Har du hängt med kring vad som hänt kring Sverigelotten under säsongen som gått? Visa prov på dina kunskaper så kan du bli en av de 10 vinnarna som vinner 10 Sverigelotter var! Lycka till och ha en härlig sommar!