De skänker en krona extra per lott mot bröstcancer

De skänker en krona extra per lott mot bröstcancer

I oktober går ett extra överskott från Sverigelotten till kampen mot bröstcancer.<br/> Vikens Spel i Valdemarsvik skänker dessutom en extra krona för varje såld lott.<br/> – Det är pengar som verkligen kommer göra nytta, vartenda öre behövs för att stötta, säger ägaren Lisbett Andersson.

I oktober går ett extra överskott från Sverigelotten mot bröstcancer

Hur syns det i er butik att ni säljer Sverigelottens rosa lott?
– Vi har två stora skyltfönster och det ena går helt i rosa och vitt just nu. Det är rosa gardiner, Sverigelottens material och rosa bh:ar. Vi har också tryckt upp en egen tröja för ändamålet: ”Vikens Spel och Sverigelotten mot bröstcancer”. Så det är svårt för kunderna att missa!

Varför engagerar ni er för rosa Sverigelotten och kampen mot bröstcancer?
– Det är ett så lätt sätt att bidra till en bra sak. Vi frågar varje kund: ”Du tar väl en Sverigelott också?” Förutom att vi själva skänker pengar finns det en skål för kunderna att bidra också. Jag är jättetacksam för att Sverigelotten gör denna satsning!

 Vad får ni för reaktioner från era kunder kring de rosa Sverigelotterna?
– Det är bara positivt. De tackar för att vi är med och satsar. Vi har även engagerat lokaltidningen som kommer berätta hur mycket vi och kunderna har bidragit med i slutet på månaden.

Hur många Sverigelotter siktar ni på att sälja i oktober?
– Man får komma ihåg att Valdemarsvik är en liten ort men tusen lotter hoppas vi på, redan första veckan sålde vi 400 stycken. Jag är stolt över att vi kan bidra lite grann och som jag säger till kunderna: En lott räcker långt!

Här köper du Sverigelotten och stöttar kampen mot bröstcancer


Läs mer

High-five är mer än handklapp  – i Solna gör volleybollen skillnad

High-five är mer än handklapp – i Solna gör volleybollen skillnad

Vad gör idrotten för att motverka sexuella övergrepp, kränkningar och diskriminering? Vilken beredskap finns? Solna Volleybollklubb har numera en tydlig handlingsplan och konkreta verktyg. Detta efter ett utbildningssamarbete med Rädda Barnen.


”I år siktar vi på 16-17 miljoner”

”I år siktar vi på 16-17 miljoner”

November månad tar Sverigelottenlite extra upp kampen mot Prostatacancer. Men en som gör detta år är Mustaschkampens kampanjledare Torsten Tullberg
- Varje år drabbas 10 000 personer så det är en väldigt stor grupp, säger Torsten Tullberg.


Tävlingen avslutad!

Tävlingen avslutad!

Då var tävlingen avslutad, och det är nu klart vilka, tre som vinner varsitt exemplar av den Blå Kokboken II + Fyra Sverigelotter


”Jag vet hur viktigt  det är med bra hälsa”

”Jag vet hur viktigt det är med bra hälsa”

Anna Laurell Nash har ett nytt, spännande uppdrag i november. Tillsammans med tre andra boxningsprofiler är hon ambassadör för ”Mustaschkampen”.
– Jag vet vad det innebär att plötsligt förlora hälsan och allt som man tar för givet, säger hon.