De skänker en krona extra per lott mot bröstcancer

De skänker en krona extra per lott mot bröstcancer

I oktober går ett extra överskott från Sverigelotten till kampen mot bröstcancer.<br/> Vikens Spel i Valdemarsvik skänker dessutom en extra krona för varje såld lott.<br/> – Det är pengar som verkligen kommer göra nytta, vartenda öre behövs för att stötta, säger ägaren Lisbett Andersson.

I oktober går ett extra överskott från Sverigelotten mot bröstcancer

Hur syns det i er butik att ni säljer Sverigelottens rosa lott?
– Vi har två stora skyltfönster och det ena går helt i rosa och vitt just nu. Det är rosa gardiner, Sverigelottens material och rosa bh:ar. Vi har också tryckt upp en egen tröja för ändamålet: ”Vikens Spel och Sverigelotten mot bröstcancer”. Så det är svårt för kunderna att missa!

Varför engagerar ni er för rosa Sverigelotten och kampen mot bröstcancer?
– Det är ett så lätt sätt att bidra till en bra sak. Vi frågar varje kund: ”Du tar väl en Sverigelott också?” Förutom att vi själva skänker pengar finns det en skål för kunderna att bidra också. Jag är jättetacksam för att Sverigelotten gör denna satsning!

 Vad får ni för reaktioner från era kunder kring de rosa Sverigelotterna?
– Det är bara positivt. De tackar för att vi är med och satsar. Vi har även engagerat lokaltidningen som kommer berätta hur mycket vi och kunderna har bidragit med i slutet på månaden.

Hur många Sverigelotter siktar ni på att sälja i oktober?
– Man får komma ihåg att Valdemarsvik är en liten ort men tusen lotter hoppas vi på, redan första veckan sålde vi 400 stycken. Jag är stolt över att vi kan bidra lite grann och som jag säger till kunderna: En lott räcker långt!

Här köper du Sverigelotten och stöttar kampen mot bröstcancer


Läs mer

Nya jättestora Sverigelotten

Nya jättestora Sverigelotten

Nu finns det två Sverigelotten! Som ett större syskon till den vanliga Sverigelotten med en högvinst på 25 miljoner kronor har nu den nya Sverigelotten Premium – med chansen att vinna otroliga 50 miljoner kronor kommit. Eva Kåpe är produktansvarig för Sverigelotten på Folkspel, föreningarnas eget spelbolag, och hon berättar om bakgrunden till den spännande nyheten.


Folkkära skidhjältar blir ambassadörer för Folkspel

Folkkära skidhjältar blir ambassadörer för Folkspel

I våras avslutade Anna och Emil Jönsson Haag sina framgångsrika karriärer som skidåkare. Nu tar en annan fas vid, då Anna och Emil blir ambassadörer för Folkspel, som driver spelprodukterna Sverigelotten och BingoLotto.


Här ställer alla upp i kampen för friska hjärtan

Här ställer alla upp i kampen för friska hjärtan

I februari går Sverigelottens extra överskott till kampen för friska hjärtan.Då kraftsamlar ICA Kvantum Södra Sandby utanför Lund för att stötta.– Det betyder väldigt mycket för oss, hela personalen känner att man vill hjälpa till, säger Marcus Åberg, spelansvarig.


Hjärtebarnsfonden Väst: Därför  är Sverigelotten så viktig för oss

Hjärtebarnsfonden Väst: Därför är Sverigelotten så viktig för oss

Hos Hjärtebarnsfonden Väst kan familjer och barn som drabbats av hjärtfel söka stöd och hjälp samt delta på träffarna som ordnas.
Och genom att sälja Sverigelotter får fonden in pengar som håller avgifterna nere.