De skänker en krona extra per lott mot bröstcancer

De skänker en krona extra per lott mot bröstcancer

I oktober går ett extra överskott från Sverigelotten till kampen mot bröstcancer. Vikens Spel i Valdemarsvik skänker dessutom en extra krona för varje såld lott. "Det är pengar som verkligen kommer göra nytta, vartenda öre behövs för att stötta", säger ägaren Lisbett Andersson.

 

I oktober går ett extra överskott från Sverigelotten mot bröstcancer

Hur syns det i er butik att ni säljer Sverigelottens rosa lott?
– Vi har två stora skyltfönster och det ena går helt i rosa och vitt just nu. Det är rosa gardiner, Sverigelottens material och rosa bh:ar. Vi har också tryckt upp en egen tröja för ändamålet: ”Vikens Spel och Sverigelotten mot bröstcancer”. Så det är svårt för kunderna att missa!

Varför engagerar ni er för rosa Sverigelotten och kampen mot bröstcancer?
– Det är ett så lätt sätt att bidra till en bra sak. Vi frågar varje kund: ”Du tar väl en Sverigelott också?” Förutom att vi själva skänker pengar finns det en skål för kunderna att bidra också. Jag är jättetacksam för att Sverigelotten gör denna satsning!

 Vad får ni för reaktioner från era kunder kring de rosa Sverigelotterna?
– Det är bara positivt. De tackar för att vi är med och satsar. Vi har även engagerat lokaltidningen som kommer berätta hur mycket vi och kunderna har bidragit med i slutet på månaden.

Hur många Sverigelotter siktar ni på att sälja i oktober?
– Man får komma ihåg att Valdemarsvik är en liten ort men tusen lotter hoppas vi på, redan första veckan sålde vi 400 stycken. Jag är stolt över att vi kan bidra lite grann och som jag säger till kunderna: En lott räcker långt!


Läs mer

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Februari är den stora hjärtemånaden. För Sverigelottens ambassadör Stefan Holm betyder det särskilt en sak. "Det finns väl ingen bättre månad för romantiska komedier", säger han.


Tack för din insats!

Tack för din insats!

Tack för att du är med och stödjer Bröstcancerförbundet och deras arbete kring bröstcancerforskningen. Genom din insats i oktober månad har vi kunnat samla in 601 914 kr till Bröstcancerförbundet och deras arbete. Stort tack!


Krönika: Bröst, dessa ständigt omtalade och uppskattade geléklumpar

Krönika: Bröst, dessa ständigt omtalade och uppskattade geléklumpar

Erica Johansson en Sveriges bästa längdhopperska genom tiderna, ger här sin syn på bröst, och vikten av av att bröstcancerforskningen fortsätter att framskrida!


Sverigelottens stora sommartävling!

Sverigelottens stora sommartävling!

Har du hängt med kring vad som hänt kring Sverigelotten under säsongen som gått? Visa prov på dina kunskaper så kan du bli en av de 10 vinnarna som vinner 10 Sverigelotter var! Lycka till och ha en härlig sommar!