Försäljningssuccé i Valdemarsvik

De skänker en krona extra per lott mot bröstcancer

I oktober går ett extra överskott från Sverigelotten till kampen mot bröstcancer. Vikens Spel i Valdemarsvik skänker dessutom en extra krona för varje såld lott. "Det är pengar som verkligen kommer göra nytta, vartenda öre behövs för att stötta", säger ägaren Lisbett Andersson.

 

I oktober går extra överskott från Sverigelotten mot bröstcancer

Hur syns det i er butik att ni säljer Sverigelottens rosa lott?
– Vi har två stora skyltfönster och det ena går helt i rosa och vitt just nu. Det är rosa gardiner, Sverigelottens material och rosa bh:ar. Vi har också tryckt upp en egen tröja för ändamålet: ”Vikens Spel och Sverigelotten mot bröstcancer”. Så det är svårt för kunderna att missa!

Varför engagerar ni er för rosa Sverigelotten och kampen mot bröstcancer?
– Det är ett så lätt sätt att bidra till en bra sak. Vi frågar varje kund: ”Du tar väl en Sverigelott också?” Förutom att vi själva skänker pengar finns det en skål för kunderna att bidra också. Jag är jättetacksam för att Sverigelotten gör denna satsning!

 Vad får ni för reaktioner från era kunder kring de rosa Sverigelotterna?
– Det är bara positivt. De tackar för att vi är med och satsar. Vi har även engagerat lokaltidningen som kommer berätta hur mycket vi och kunderna har bidragit med i slutet på månaden.

Hur många Sverigelotter siktar ni på att sälja i oktober?
– Man får komma ihåg att Valdemarsvik är en liten ort men tusen lotter hoppas vi på, redan första veckan sålde vi 400 stycken. Jag är stolt över att vi kan bidra lite grann och som jag säger till kunderna: En lott räcker långt!


Läs mer

Daniel Norberg ny programledare Sverigelotten Högvinstskrap.

Daniel Norberg - ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap

På sin första arbetsdag som ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap berättar Daniel Norberg om spänningen och lyckan på nära håll när Ragnhild vann en halv miljon kronor.


Jaktfalkens gymnastik lag.

”Sverigelotten ger oss plus i kassan”

Uppemot en kvarts miljon kronor i förtjänst från försäljning av Sverigelotter. Det är medel som gör skillnad för en blivande hundraåring vid namn GK Jaktfalken.


Jill Johnson med i kampanj för Sverigelotten rosa.

608 479 kronor till Bröstcancerförbundet

Tack för att du var med och stöttade Bröstcancerförbundet och deras arbete kring bröstcancerforskningen. Genom din insats i oktober månad har vi kunnat samla in 608 479 kronor till Bröstcancerförbundet och deras arbete. Stort tack!


Stefan brinner för hjärtemånaden

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Februari är den stora hjärtemånaden. För Sverigelottens ambassadör Stefan Holm betyder det särskilt en sak. "Det finns väl ingen bättre månad för romantiska komedier", säger han.