Agneta Sjödin: “När de vinner känns det som att det är jag som vinner!”

Agneta Sjödin: “När de vinner känns det som att det är jag som vinner!”

Agneta Sjödin leder sedan februari tillsammans med Stefan Holm Sverigelottens högvinstskrap. Och det är ett jobb som Agneta verkligen uppskattar.

Agneta Sjödin sitter i sminket i studion i Göteborg. Dagens inspelning av Sverigelottens högvinstdragning har blivit lite försenat, men humöret är ändå på topp för Agneta när hon som bäst förbereder sig med manuskort och ett laddat frågebatteri till dagens spelare.

– Det är kul att få jobba i Göteborg. Jag och Lotta Engberg delade på en vårsäsong av BingoLotto här, efter Oldsberg. Det är många människor här som jag har jobbat med och känner sedan lång tid tillbaka, säger Agneta Sjödin.

Vilken är den bästa Högvinstvinnaren som du mött hittills? Är det någon speciell vinnare som har stuckit ut?

– Alla sticker ut! Jag blir bara så lycklig. Jag blir kär i alla som är med. Så fina människor från Sveriges alla hörn som har sina egna berättelser och historier som är så spännande att lyssna på. Vi pratar väldigt mycket både innan och efter inspelningen, så man får en bild av deras liv. Och så blir de så himla glada när de vinner pengar och man hör om deras drömmar och vad de ska göra. Det är ett väldigt behagligt arbete, säger Agneta.

Vilka är dina egna minnen och erfarnheter från det svenska föreningslivet?

– Jag var med i friidrott, fotboll, handboll och badminton när jag var ung. Men jag blev inte långvarig i något av det eftersom jag ville hålla på med teater. Jag tycker det viktigt med alla föreningar. Idrott såklart, men även andra verksamheter där barn som kanske inte är så intresserade av idrott kan spela teater, dansa eller sjunga. Det är så viktigt att ha de här olika föreningarna och så häftigt med alla ideella insatser. Man blir lycklig i hjärtat. Och det är viktigare än någonsin, känns det som, att vi fångar upp ungdomar i deras fritid.

Du leder nu Sverigelottens högvinstdragningar. Var det självklart för dig att tacka ja till detta uppdraget?

– Folkspel gör så mycket bra, så när jag fick frågan svarade jag bara ja. Ett vanligt spel hade jag kanske inte hoppat på. Det här har en bra tanke i botten, just att det går pengar till föreningslivet. Och så är det fantastiskt kul att jobba med Stefan, som är en superidrottare. Det är alltid så att jag blir glad när andra blir glada. När de vinner känns det som att det är jag som vinner!


Läs mer

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Februari är den stora hjärtemånaden. För Sverigelottens ambassadör Stefan Holm betyder det särskilt en sak. "Det finns väl ingen bättre månad för romantiska komedier", säger han.


Tack för din insats!

Tack för din insats!

Tack för att du är med och stödjer Bröstcancerförbundet och deras arbete kring bröstcancerforskningen. Genom din insats i oktober månad har vi kunnat samla in 601 914 kr till Bröstcancerförbundet och deras arbete. Stort tack!


Krönika: Bröst, dessa ständigt omtalade och uppskattade geléklumpar

Krönika: Bröst, dessa ständigt omtalade och uppskattade geléklumpar

Erica Johansson en Sveriges bästa längdhopperska genom tiderna, ger här sin syn på bröst, och vikten av av att bröstcancerforskningen fortsätter att framskrida!


Sverigelottens stora sommartävling!

Sverigelottens stora sommartävling!

Har du hängt med kring vad som hänt kring Sverigelotten under säsongen som gått? Visa prov på dina kunskaper så kan du bli en av de 10 vinnarna som vinner 10 Sverigelotter var! Lycka till och ha en härlig sommar!