Programledarna från Sverigelottens högvinstdragning Agneta Sjödin och Stefan Holm

Agneta Sjödin: “När de vinner känns det som att det är jag som vinner!”

Agneta Sjödin leder sedan februari tillsammans med Stefan Holm Sverigelottens högvinstskrap. Och det är ett jobb som Agneta verkligen uppskattar.

Vi tar pulsen på Sverigelottens nya stjärna

Agneta Sjödin sitter i sminket i studion i Göteborg. Dagens inspelning av Sverigelottens högvinstdragning har blivit lite försenat, men humöret är ändå på topp för Agneta när hon som bäst förbereder sig med manuskort och ett laddat frågebatteri till dagens spelare.

– Det är kul att få jobba i Göteborg. Jag och Lotta Engberg delade på en vårsäsong av BingoLotto här, efter Oldsberg. Det är många människor här som jag har jobbat med och känner sedan lång tid tillbaka, säger Agneta Sjödin.

Vilken är den bästa Högvinstvinnaren som du mött hittills? Är det någon speciell vinnare som har stuckit ut?

– Alla sticker ut! Jag blir bara så lycklig. Jag blir kär i alla som är med. Så fina människor från Sveriges alla hörn som har sina egna berättelser och historier som är så spännande att lyssna på. Vi pratar väldigt mycket både innan och efter inspelningen, så man får en bild av deras liv. Och så blir de så himla glada när de vinner pengar och man hör om deras drömmar och vad de ska göra. Det är ett väldigt behagligt arbete, säger Agneta.

Vilka är dina egna minnen och erfarnheter från det svenska föreningslivet?

– Jag var med i friidrott, fotboll, handboll och badminton när jag var ung. Men jag blev inte långvarig i något av det eftersom jag ville hålla på med teater. Jag tycker det viktigt med alla föreningar. Idrott såklart, men även andra verksamheter där barn som kanske inte är så intresserade av idrott kan spela teater, dansa eller sjunga. Det är så viktigt att ha de här olika föreningarna och så häftigt med alla ideella insatser. Man blir lycklig i hjärtat. Och det är viktigare än någonsin, känns det som, att vi fångar upp ungdomar i deras fritid.

Du leder nu Sverigelottens högvinstdragningar. Var det självklart för dig att tacka ja till detta uppdraget?

– Folkspel gör så mycket bra, så när jag fick frågan svarade jag bara ja. Ett vanligt spel hade jag kanske inte hoppat på. Det här har en bra tanke i botten, just att det går pengar till föreningslivet. Och så är det fantastiskt kul att jobba med Stefan, som är en superidrottare. Det är alltid så att jag blir glad när andra blir glada. När de vinner känns det som att det är jag som vinner!


Läs mer

Daniel Norberg ny programledare Sverigelotten Högvinstskrap.

Daniel Norberg - ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap

På sin första arbetsdag som ny programledare för Sverigelottens högvinstskrap berättar Daniel Norberg om spänningen och lyckan på nära håll när Ragnhild vann en halv miljon kronor.


Jaktfalkens gymnastik lag.

”Sverigelotten ger oss plus i kassan”

Uppemot en kvarts miljon kronor i förtjänst från försäljning av Sverigelotter. Det är medel som gör skillnad för en blivande hundraåring vid namn GK Jaktfalken.


Jill Johnson med i kampanj för Sverigelotten rosa.

608 479 kronor till Bröstcancerförbundet

Tack för att du var med och stöttade Bröstcancerförbundet och deras arbete kring bröstcancerforskningen. Genom din insats i oktober månad har vi kunnat samla in 608 479 kronor till Bröstcancerförbundet och deras arbete. Stort tack!


Stefan brinner för hjärtemånaden

Stefan Holm: ”Alla Hjärtans dag är dagen för romantiska komedier”

Februari är den stora hjärtemånaden. För Sverigelottens ambassadör Stefan Holm betyder det särskilt en sak. "Det finns väl ingen bättre månad för romantiska komedier", säger han.