Mia Parnevik står bakom Sverigelotten: Kampen är livsviktig

Mia Parnevik står bakom Sverigelotten: Kampen är livsviktig

En av Mia Parneviks bästa vänner fick nyligen bröstcancer. Nu står tv-profilen upp för Sverigelottens rosa lott och kampen mot bröstcancer. – Jag känner många som har drabbats av bröstcancer, och om jag kan hjälpa till att samla in pengar till forskningen kring bröstcancer så gör jag väldigt gärna det, säger hon.

Köp Sverigelotten och stötta kampen mot bröstcancer

Länge var Mia Parnevik kanske mest känd i Sverige som golfstjärnan Jesper Parneviks fru. Men tack vare den prisbelönta realityserien Parneviks har även Mia blivit en kändis i Sverige. I Florida däremot, där paret Parnevik har bott i 30 år, och i golfkretsar har Mia länge varit ett välbekant ansikte. Inte minst för att hon tillsammans med sin man har jobbat mycket med olika sorters välgörenhet.

Nu tar hon steget fullt ut och ”frontar” Sverigelotten under den rosa bröstcancermånaden oktober.
– Det här upplägget tilltalar mig verkligen – att få sprida något så viktigt som rosa bandet och vara med i kampen mot bröstcancer. Hela Folkspels affärsidé, att allt överskott går till förenings-Sverige, är något som jag verkligen gillar, säger Mia Parnevik, och fortsätter:
– Att nu en summa per såld lott går direkt till att bekämpa bröstcancer känns bara så bra. Det är inte ofta jag är med på den här typen av samarbete, men den här gången kändes det klockrent när jag fick frågan. De ville ha en medelålders svensk kvinna som är folklig – och det var tydligen jag, haha!

Cirka åtta tusen svenska kvinnor får diagnosen bröstcancer varje år, cirka tjugo per dag alltså, och Mia Parnevik har sett sjukdomen på nära håll, även om hon själv inte är drabbad.
– Orolig är man ju alltid och det är alltid bra att börja i god tid och kolla upp det i förebyggande syfte. En av mina närmaste vänner fick alldeles nyligen diagnosen och det har även funnits fall i min släkt tidigare. Och alla känner väl någon eller några som har drabbats. Jag går ju själv på screening och har haft en del cystor och är väldigt berörd av själva ämnet, säger hon.

Sverigelotten är Folkspels skraplott, med vinst på i snitt var fjärde lott och där hela överskottet går till Sveriges föreningar och klubbar.
– Det är något jag verkligen gillar, att överskottet ger barn och ungdomar möjligheten att exempelvis idrotta. I USA ser ju systemet helt annorlunda ut, där bygger mycket på gåvor och välgörenhet, men i Sverige kan ju alla köpa Sverigelotter och på det viset bidra till något gott.

FAKTA: Mia Parnevik

Ålder: 50 år.
Bor: Jupiter, Florida.
Familj: Jesper Parnevik och barnen Peg, 23, Penny, 21, Philippa, 19, och Phoenix, 17 år.
Gör: Mångsysslare.

Få 6 extra Sverigelotter när du stöttar Bröstcancerförbundet


Läs mer

Sverigelottens stora sommartävling!

Sverigelottens stora sommartävling!

Har du hängt med kring vad som hänt kring Sverigelotten under säsongen som gått? Visa prov på dina kunskaper så kan du bli en av de 10 vinnarna som vinner 10 Sverigelotter var! Lycka till och ha en härlig sommar!


Agneta Sjödin: “När de vinner känns det som att det är jag som vinner!”

Agneta Sjödin: “När de vinner känns det som att det är jag som vinner!”

Agneta Sjödin leder sedan februari tillsammans med Stefan Holm Sverigelottens högvinstskrap. Och det är ett jobb som Agneta verkligen uppskattar.


Tack för din insats!

Tack för din insats!

Tack för att du är med och stödjer Hjärtebarnsfonden och Riksförbundet HjärtLung och deras arbete kring hjärtforskningen. Genom din insats i februari månad har vi kunnat samla in 429 045 kr till dessa organisationer. Stort tack!


Stefan & Agneta leder Sverigelotten

Stefan & Agneta leder Sverigelotten

Två stora profiler kommer framöver att leda högvinstdragningen av Sverigelotten. Olympiska mästaren i höjdhopp Stefan Holm och erfarna programledaren Agneta Sjödin.