Nu blir Carinas dröm sann – kämpar för friska hjärtan

Nu blir Carinas dröm sann – kämpar för friska hjärtan

I februari går ett extra överskott från Sverigelotten till kampen för friska hjärtan.<br/> Då storsatsar Direkten Sickla i södra Stockholm på att stötta kampanjen. – Mamma hade hjärtproblem i många år, så jag lägger ner min själ i detta, säger butikschefen Carina Jönsson.

Just nu: Få 6 extra lotter när du blir prenumerant på Sverigelotten

Hon har själv frågat efter speciella ”hjärtlotter” från Folkspel. Nu blir Carina Jönssons dröm verklighet. Under februari kläs Sverigelotten i hjärtan – och ett extra överskott från försäljningen tillfaller Hjärtebarnsfonden och Riksförbundet HjärtLung.
– Det ska bli jätteroligt, vi tycker det är viktigt att man på det här sättet kan stötta föreningslivet i just de här frågorna. Det är jättebra att man synliggör det härämnet,  säger Carina.

Som dotter till en hjärtsjuk mamma har hon själv erfarenheter av livet som anhörig.
Till följd av hjärtproblemen drabbades även mamman av lungsjukdomen KOL, innan hon gick bort för några år sedan.
– Hon hade det väldigt jobbigt med ständig kontakt med sjukhus. Min pappa fick slita jättemycket, mot slutet tog han hand om henne 24 timmar om dygnet. Vi avlastade honom så gott det gick, det var tufft för alla inblandade.

Kunderna kommer i en strid ström till butiken. Carina och kollegorna tar varje chans att rekommendera de hjärtprydda Sverigelotterna. Det gäller nämligen att utbilda kunderna i vad Sverigelotten står för, menar hon:
– I morse förklarade jag faktiskt för ett par kunder hur stor del av pengarna som går till föreningslivet. Sedan måste man förklara att det inte bara är hockey och fotboll, det
kan vara allt från syjuntor till balett och ridsport. Jag brukar också lyfta fram handikappidrotten. Då börjar kunderna tänka på ett annat sätt.

Även om kampanjen ”skrapa för livet” pågår hela februari kommer Carinas butik satsa lite extra på alla hjärtans dag, som infaller 14 februari. Och en redan Sverigelotten- prydd butik kommer piffas upp än mer:
– Ja, absolut! Då kommer jag jobba supermycket med skyltningen och det kommer att synas ännu bättre. Redan nu säljer vi små påsar med godis och Sverigelotter, till alla hjärtans dag får vi göra många påsar. Eftersom den här frågan varit en del av mitt eget liv så finns det extra energi!

Vad har du för förhoppningar på kampanjen?
– Dels att forskningen får mer pengar till dessa frågor, dels att föreningslivet
får ett stöd. Föreningslivet kan fungera stöttande både för de som drabbats och
för de som är anhöriga, många behöver prata av sig. Sedan hoppas jag förstås
att barn och ungdomar med de här problemen får ännu mer hjälp.

KLICKA HÄR: Prenumerera på Sverigelotten – få 6 extra lotter på köpet!

Hjärtebarnsfonden
Drivs till stor del av ideella krafter. Målet är att alla barn med medfött hjärtfel ska överleva och leva ett värdigt liv. En del av fondens insamlade medel går till forskning som gör att fler liv kan räddas. Fonden erbjuder stöd till drabbade familjer, såväl känslomässigt som ekonomiskt.

Ge en gåva via Swish på 9005877 eller bli månadsgivare via hjartebarnsfonden.se

Riksförbundet HjärtLung

Fokuserar på opinionsbildning, information och utbildning för att människor med hjärt- och lungsjukdomar ska få ett så bra liv som möjligt. I förbundets lokala föreningar finns både fysisk aktivitet som socialt stöd. Förbundet stöttar klinisk forskning, fokuserad på rehabilitering och prevention.

Ge en gåva via Swish 123 90 101 09. Medlemskap tecknas via hjart-lung.se


Läs mer

Nya jättestora Sverigelotten

Nya jättestora Sverigelotten

Nu finns det två Sverigelotten! Som ett större syskon till den vanliga Sverigelotten med en högvinst på 25 miljoner kronor har nu den nya Sverigelotten Premium – med chansen att vinna otroliga 50 miljoner kronor kommit. Eva Kåpe är produktansvarig för Sverigelotten på Folkspel, föreningarnas eget spelbolag, och hon berättar om bakgrunden till den spännande nyheten.


Folkkära skidhjältar blir ambassadörer för Folkspel

Folkkära skidhjältar blir ambassadörer för Folkspel

I våras avslutade Anna och Emil Jönsson Haag sina framgångsrika karriärer som skidåkare. Nu tar en annan fas vid, då Anna och Emil blir ambassadörer för Folkspel, som driver spelprodukterna Sverigelotten och BingoLotto.


Här ställer alla upp i kampen för friska hjärtan

Här ställer alla upp i kampen för friska hjärtan

I februari går Sverigelottens extra överskott till kampen för friska hjärtan.Då kraftsamlar ICA Kvantum Södra Sandby utanför Lund för att stötta.– Det betyder väldigt mycket för oss, hela personalen känner att man vill hjälpa till, säger Marcus Åberg, spelansvarig.


Hjärtebarnsfonden Väst: Därför  är Sverigelotten så viktig för oss

Hjärtebarnsfonden Väst: Därför är Sverigelotten så viktig för oss

Hos Hjärtebarnsfonden Väst kan familjer och barn som drabbats av hjärtfel söka stöd och hjälp samt delta på träffarna som ordnas.
Och genom att sälja Sverigelotter får fonden in pengar som håller avgifterna nere.