Nu blir Carinas dröm sann – kämpar för friska hjärtan

Nu blir Carinas dröm sann – kämpar för friska hjärtan

I februari går ett extra överskott från Sverigelotten till kampen för friska hjärtan.<br/> Då storsatsar Direkten Sickla i södra Stockholm på att stötta kampanjen. – Mamma hade hjärtproblem i många år, så jag lägger ner min själ i detta, säger butikschefen Carina Jönsson.

Just nu: Få 6 extra lotter när du blir prenumerant på Sverigelotten

Hon har själv frågat efter speciella ”hjärtlotter” från Folkspel. Nu blir Carina Jönssons dröm verklighet. Under februari kläs Sverigelotten i hjärtan – och ett extra överskott från försäljningen tillfaller Hjärtebarnsfonden och Riksförbundet HjärtLung.
– Det ska bli jätteroligt, vi tycker det är viktigt att man på det här sättet kan stötta föreningslivet i just de här frågorna. Det är jättebra att man synliggör det härämnet,  säger Carina.

Som dotter till en hjärtsjuk mamma har hon själv erfarenheter av livet som anhörig.
Till följd av hjärtproblemen drabbades även mamman av lungsjukdomen KOL, innan hon gick bort för några år sedan.
– Hon hade det väldigt jobbigt med ständig kontakt med sjukhus. Min pappa fick slita jättemycket, mot slutet tog han hand om henne 24 timmar om dygnet. Vi avlastade honom så gott det gick, det var tufft för alla inblandade.

Kunderna kommer i en strid ström till butiken. Carina och kollegorna tar varje chans att rekommendera de hjärtprydda Sverigelotterna. Det gäller nämligen att utbilda kunderna i vad Sverigelotten står för, menar hon:
– I morse förklarade jag faktiskt för ett par kunder hur stor del av pengarna som går till föreningslivet. Sedan måste man förklara att det inte bara är hockey och fotboll, det
kan vara allt från syjuntor till balett och ridsport. Jag brukar också lyfta fram handikappidrotten. Då börjar kunderna tänka på ett annat sätt.

Även om kampanjen ”skrapa för livet” pågår hela februari kommer Carinas butik satsa lite extra på alla hjärtans dag, som infaller 14 februari. Och en redan Sverigelotten- prydd butik kommer piffas upp än mer:
– Ja, absolut! Då kommer jag jobba supermycket med skyltningen och det kommer att synas ännu bättre. Redan nu säljer vi små påsar med godis och Sverigelotter, till alla hjärtans dag får vi göra många påsar. Eftersom den här frågan varit en del av mitt eget liv så finns det extra energi!

Vad har du för förhoppningar på kampanjen?
– Dels att forskningen får mer pengar till dessa frågor, dels att föreningslivet
får ett stöd. Föreningslivet kan fungera stöttande både för de som drabbats och
för de som är anhöriga, många behöver prata av sig. Sedan hoppas jag förstås
att barn och ungdomar med de här problemen får ännu mer hjälp.

KLICKA HÄR: Prenumerera på Sverigelotten – få 6 extra lotter på köpet!

Hjärtebarnsfonden
Drivs till stor del av ideella krafter. Målet är att alla barn med medfött hjärtfel ska överleva och leva ett värdigt liv. En del av fondens insamlade medel går till forskning som gör att fler liv kan räddas. Fonden erbjuder stöd till drabbade familjer, såväl känslomässigt som ekonomiskt.

Ge en gåva via Swish på 9005877 eller bli månadsgivare via hjartebarnsfonden.se

Riksförbundet HjärtLung

Fokuserar på opinionsbildning, information och utbildning för att människor med hjärt- och lungsjukdomar ska få ett så bra liv som möjligt. I förbundets lokala föreningar finns både fysisk aktivitet som socialt stöd. Förbundet stöttar klinisk forskning, fokuserad på rehabilitering och prevention.

Ge en gåva via Swish 123 90 101 09. Medlemskap tecknas via hjart-lung.se


Läs mer

Sverigelottens stora sommartävling!

Sverigelottens stora sommartävling!

Har du hängt med kring vad som hänt kring Sverigelotten under säsongen som gått? Visa prov på dina kunskaper så kan du bli en av de 10 vinnarna som vinner 10 Sverigelotter var! Lycka till och ha en härlig sommar!


Agneta Sjödin: “När de vinner känns det som att det är jag som vinner!”

Agneta Sjödin: “När de vinner känns det som att det är jag som vinner!”

Agneta Sjödin leder sedan februari tillsammans med Stefan Holm Sverigelottens högvinstskrap. Och det är ett jobb som Agneta verkligen uppskattar.


Tack för din insats!

Tack för din insats!

Tack för att du är med och stödjer Hjärtebarnsfonden och Riksförbundet HjärtLung och deras arbete kring hjärtforskningen. Genom din insats i februari månad har vi kunnat samla in 429 045 kr till dessa organisationer. Stort tack!


Stefan & Agneta leder Sverigelotten

Stefan & Agneta leder Sverigelotten

Två stora profiler kommer framöver att leda högvinstdragningen av Sverigelotten. Olympiska mästaren i höjdhopp Stefan Holm och erfarna programledaren Agneta Sjödin.