Håkan skrapade fram drömvinsten på sin Sverigelott!

Nyblivna miljonären: "Nu kan jag sätta guldkant på tillvaron"

Trodde det var en nitlott – skrapade fram högvinst på extrarutan Satsade allt på sitt födelsenummer – vann en miljon Håkan Hultkrantz från Norrköping har köpt två Sverigelotter varje söndag i fem år. Hans motto är; om du inte spelar så kan du inte vinna. Hans långsiktiga skrapande har gett resultat – lagom till pensionen kan han kalla sig för miljonär. – Det är helt ofattbart, nu ska vi ut och resa, säger han.

Fått arbeta med sin stora hobby

Det är inte många som får arbeta med sin hobby, men det är precis det som Håkan Hultkrantz från Norrköping har gjort i 46 år.
- Göta kanal är mitt liv, säger Håkan och berättar att han brukar hoppa in och arbeta extra som slussvakt fast han är nybliven pensionär.

För fem år sedan började Håkan att köpa två Sverigelotter varje söndag på ICA Kvantum Norrköping. Hans kollegor vittnar om att hans dröm är att vinna en storvinst för att kunna dryga ut pensionen.
- Jag hade precis gått i pension när jag skrapade fram tre högvinstsymboler, men jag förstod inte att det var en vinstlott förrän jag skrapade extrarutan. Där gömde sig den sista högvinstsymbolen. Jag blev chockad och berättade inte till min fru Sylvia om vinsten förrän jag hämtade henne på jobbet lite senare på kvällen, säger Håkan.

Håkan vann stort med Sverigelotten

"Spelar man inte kan man inte vinna"

När makarna Hultkrantz hade smält nyheten om storvinsten började de att packa inför resan till Sverigelottens studio i Göteborg. De bestämde sig för att ta tåget och Sylvia berättar att de köpte två Sverigelotter på stationen.
-Vi skrapade dem på tåget. Det blev en vinst på 25 kronor, säger hon från kulisserna i studion och tittar nervöst på Håkan som sitter och pratar med programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin.

Håkan berättar om sitt liv på Göta kanal, vinstlotten och hur glad han är över att vara i Göteborg. Men innan det är dags att gå upp och skrapa den stora vinstlotten har Agneta Sjödin en överraskning till vinnaren.
- Det är några som vill skicka en hälsning till dig, säger hon och på tv-skärmen framför Håkan får han ta emot fyra lyckönskningar från kollegorna och vd:n på Göta kanal.

Vill du också bli en vinnare, köp en digital sverigelott här

Håkan skiner upp som en sol och efter att ha smält alla hälsningar leder Agneta Sjödin upp honom till ståbordet. Han är garanterad 100 000, men kan vinna upp till 25 miljoner kronor.

- Jag vill sätta guldkant på tillvaron, säger Håkan och berättar att han har valt nummer 58 på den stora vinstlotten eftersom han föddes det året.

Håkan vinner på Sverigelotten.

Resor står på önskelistan

Snart är skrapandet igång och Agneta Sjödin räknar snabbt ut att vinstsumman landar på en miljon kronor.
- Det är ofattbart, säger Håkan och får sällskap av Sylvia som har svårt att hålla tillbaka tårarna.

Nu ska vi ut och resa, säger hon och Håkan avslöjar att de är intresserade av fler kanaler än Göta kanal.
- Det finns många fina kanaler i Frankrike och det vore även kul att åka Hurtigruten, säger han och berättar att de ska fira vinsten med en god middag och champagne.

Bli prenumerant på Sverigelotten


Läs mer

Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!


Anita från Alingsås, blir miljonär på Sverigelotten.

Hon köpte en Sverigelotten Premium – blev miljonär

Anita från Alingsås, köper lotter för att stötta föreningslivet. Men den här gången blev hon även miljonär. Vinsten kommer att förverkliga många drömmar.


Jenny vann på Sverigelotten,

Jenny höll på att kasta vinstlott värd 2,5 miljoner kronor

Jenny Sandersson från Ed brukar köpa lotter ibland, men hon har alltid tänkt att hon aldrig kommer att vinna mer än småsummor. Därför blev hon chockad när hon insåg att Sverigelotten hon precis hade skrapat innehöll tre högvinstsymboler.


Lars Erik vinner högvinst på Sverigelotten.

Här är miljonären som har tur i både spel och kärlek

Livet är under ständig förändring. Det vet Lars-Erik Hansson från Härnösand. Han fick fyra Sverigelotter på alla hjärtans dag av sin nyblivna sambo, varav en av dem skulle visa sig innehålla en högvinst.