Håkan skrapade fram drömvinsten på sin Sverigelott!

Nyblivna miljonären: "Nu kan jag sätta guldkant på tillvaron"

Trodde det var en nitlott – skrapade fram högvinst på extrarutan Satsade allt på sitt födelsenummer – vann en miljon Håkan Hultkrantz från Norrköping har köpt två Sverigelotter varje söndag i fem år. Hans motto är; om du inte spelar så kan du inte vinna. Hans långsiktiga skrapande har gett resultat – lagom till pensionen kan han kalla sig för miljonär. – Det är helt ofattbart, nu ska vi ut och resa, säger han.

Fått arbeta med sin stora hobby

Det är inte många som får arbeta med sin hobby, men det är precis det som Håkan Hultkrantz från Norrköping har gjort i 46 år.
- Göta kanal är mitt liv, säger Håkan och berättar att han brukar hoppa in och arbeta extra som slussvakt fast han är nybliven pensionär.

För fem år sedan började Håkan att köpa två Sverigelotter varje söndag på ICA Kvantum Norrköping. Hans kollegor vittnar om att hans dröm är att vinna en storvinst för att kunna dryga ut pensionen.
- Jag hade precis gått i pension när jag skrapade fram tre högvinstsymboler, men jag förstod inte att det var en vinstlott förrän jag skrapade extrarutan. Där gömde sig den sista högvinstsymbolen. Jag blev chockad och berättade inte till min fru Sylvia om vinsten förrän jag hämtade henne på jobbet lite senare på kvällen, säger Håkan.

Håkan vann stort med Sverigelotten

"Spelar man inte kan man inte vinna"

När makarna Hultkrantz hade smält nyheten om storvinsten började de att packa inför resan till Sverigelottens studio i Göteborg. De bestämde sig för att ta tåget och Sylvia berättar att de köpte två Sverigelotter på stationen.
-Vi skrapade dem på tåget. Det blev en vinst på 25 kronor, säger hon från kulisserna i studion och tittar nervöst på Håkan som sitter och pratar med programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin.

Håkan berättar om sitt liv på Göta kanal, vinstlotten och hur glad han är över att vara i Göteborg. Men innan det är dags att gå upp och skrapa den stora vinstlotten har Agneta Sjödin en överraskning till vinnaren.
- Det är några som vill skicka en hälsning till dig, säger hon och på tv-skärmen framför Håkan får han ta emot fyra lyckönskningar från kollegorna och vd:n på Göta kanal.

Vill du också bli en vinnare, köp en digital sverigelott här

Håkan skiner upp som en sol och efter att ha smält alla hälsningar leder Agneta Sjödin upp honom till ståbordet. Han är garanterad 100 000, men kan vinna upp till 25 miljoner kronor.

- Jag vill sätta guldkant på tillvaron, säger Håkan och berättar att han har valt nummer 58 på den stora vinstlotten eftersom han föddes det året.

hakan-vinnare-sverigelotten-hogvinst3-1900x854.jpg

Resor står på önskelistan

Snart är skrapandet igång och Agneta Sjödin räknar snabbt ut att vinstsumman landar på en miljon kronor.
- Det är ofattbart, säger Håkan och får sällskap av Sylvia som har svårt att hålla tillbaka tårarna.

Nu ska vi ut och resa, säger hon och Håkan avslöjar att de är intresserade av fler kanaler än Göta kanal.
- Det finns många fina kanaler i Frankrike och det vore även kul att åka Hurtigruten, säger han och berättar att de ska fira vinsten med en god middag och champagne.

Bli prenumerant på Sverigelotten


Läs mer

Han skrapade fram 2,5 miljoner kronor: "Jag har fått minnen för livet"

Öivind Hansen har köpt fyra Sverigelotter på Hemköp en gång veckan i flera år. och plötsligt skrapade han fram tre högvinstsymboler!


Vinnare i Sverigelottens högvinstspel

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Tänk dig att du får en Sverigelott i present och skrapar fram tre högvinstsymboler. Det är precis det som hände Jouni Cnoli från Söderala. Nu har han en miljon anledningar att fira.
– Jag har haft en jobbig tid, men när jag skrapade fram högvinsten kände jag att nu vänder det, säger han.


Nyblivna miljonären: "När jag köper Sverigelotten så vet jag att pengarna går till något bra"

För 25 år sedan vann Els-Marie Pettersson från Visby 25 000 kronor på en skraplott. För ett tag sedan köpte hon en Sverigelott i samma butik av samma kassörska, men den här gången vann hon en betydligt högre summa.
- Jag får nog bjuda henne på middag igen, säger den nyblivna miljonären från Sverigelottens studio i Göteborg.


91-åriga Elvy blev miljonär på Sverigelotten

Turdagen som gjorde 91-åriga Elvy till miljonär

Finns turdagar på riktigt? Frågar du Elvy Hansson från Göteborg är svaret ett solklart ja. Exakt samma datum som hon vunnit pengar på bingon, skrapade hon ett år senare fram tre högvinstsymboler på en Sverigelott.