Ronnie vinner på Sverigelotten - 1 miljon kronor.
Senaste vinnarna:

En rosa lyckolott – Ronnie från Köpingebro vann en miljon

Prova chansen du med – Ronnie vann 1 miljon kronor på Sverigelotten

Enligt ordspråket säger man att alla goda ting är tre. För Ronnie Nilsson från Köpingebro stämmer detta på pricken, eller snarare på en miljon kronor. Här är historien om hur en enkel handling förändrade hans liv, och hur även du kan prova lyckan genom att köpa din egen Sverigelott.

 

 Köp en Sverigelott här

Starten på Ronnie Nilssons vinstresa

En dag i oktober köpte Ronnie Nilsson från Köpingebro en rosa Sverigelott av kompisens son – en handling som visade sig vara ovärderlig på många sätt.

Av flera anledningar:

1. Stöd till lokalsamhället med en Sverigelott: Överskottet från lottköpet gick till Ronnies favoritförening, IFK Ystad handboll.

2. Stöttar en god sak: En del av de rosa lotten innebar extra stöd till Bröstcancerförbundet, särskilt under oktober.

3. Lyckan att vinna en miljon: Tre kronsymboler signalerade högvinst, från minst 100 000 kronor upp till svindlande 25 miljoner.

– Att mitt köp stödjer föreningslivet och kampen mot bröstcancer, det hade jag koll på direkt. Att det dessutom skulle ge mig och familjen möjlighet att vinna riktigt stora pengar var till en början svårare att ta in, säger tvåbarnspappan från tätorten utanför Ystad.

Nu är det verklighet, på riktigt. Det är dags att välja en av de 100 Sverigelotter som finns framför en något nervös tvåbarnspappa, som dock har tryggt sällskap i hustrun Camilla.

Livet efter miljonvinsten: Guldkant på tillvaron för Ronnie

En kort stund senare har vi en ny miljonär. På den symboliska checken, som följer efter konfetti, blommor och bubbel, står det 1 000 000.

– Helt fantastiskt. Det är svårt att så snabbt inpå säga vad vi ska göra med pengarna, säger han och fortsätter som många andra storvinnare att konstatera.

– Vi kan väl åtminstone meddela att det blir en del guldkant på tillvaron.

Möt personen bakom miljonvinsten

Ronnie har inför själva dragningen delat med sig av sitt handbollsengagemang som ledare för flickor 16 år i Ystads IF. Med ett idrottshjärta som klappar lika hårt för konkurrenten, IFK Ystad. Han har även förklarat vad det innebär att vara scoutledare, exempelvis hur man lär barn och unga att vistas i naturen och knyta de där svåra knoparna. Dessutom har han delat sina erfarenheter från installationen av brandlarm på det imponerande Karlatornet i Göteborg, som med sina 246 meter och 74 våningar är högst i Norden.

Ronnies framtidsplaner efter miljonvinsten

Redan innan det lyckosamma lottköpet fanns planer på en ny resa till sydöstra Asien och Thailand.

– Har varit där en gång tidigare och skulle gärna återvända. Vi får väl se hur och när i så fall.

Vad han direkt kan slå fast är att kompisens son även framöver har en trogen lottköpare. Och att goda ting ibland är tre. Till 100 procent och för en nybliven miljonär.

Prova lyckan med din egen Sverigelott!

Vi träffar Ronnie efter att ha spelat högvinstskrapet tillsammans med Daniel Norberg i Folkspels lokaler. Nu står Ronnie där med en symbolisk check på 1 000 000, omgiven av konfetti, blommor och bubbel. Ta chansen och prova lyckan med din egen Sverigelott! Precis som Ronnie från Köpingebro kan även du vara nästa lyckliga vinnare. Din nästa stora vinst kan vara bara ett Sverigelottköp bort.

 

 


Läs mer

Daniel Norberg med Sverigelotten vinnare från Nybro.

Nybroparets otroliga vinstresa: Från 100 000 kr till 2,5 miljoner

Upptäck det osannolika! Nybroparet förvandlade 100 000 kr till 2,5 miljoner med Sverigelotten. Läs deras otroliga vinstresa och spännande framtidssplaner här!


Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!


Anita från Alingsås, blir miljonär på Sverigelotten.

Hon köpte en Sverigelotten Premium – blev miljonär

Anita från Alingsås, köper lotter för att stötta föreningslivet. Men den här gången blev hon även miljonär. Vinsten kommer att förverkliga många drömmar.


Jenny vann på Sverigelotten,

Jenny höll på att kasta vinstlott värd 2,5 miljoner kronor

Jenny Sandersson från Ed brukar köpa lotter ibland, men hon har alltid tänkt att hon aldrig kommer att vinna mer än småsummor. Därför blev hon chockad när hon insåg att Sverigelotten hon precis hade skrapat innehöll tre högvinstsymboler.