Daniel Norberg med Sverigelotten vinnare från Nybro.

2,5 miljoner på Sverigelotten: Nybroparets vinstresa

De kom med en redan garanterad vinst på 100 000 kronor och lämnade med 2,5 miljoner. Högvinstdragningen av Sverigelotten blev en fullträff för Michael och Carina från Nybro.

Nybroparets otroliga vinstresa med Sverigelotten

Åtta Sverigelotter varje månad – det innebär inte bara ett antal vinstchanser. "Vi är prenumeranter, vilket innebär att Nybro Vikings får ett tillskott på 60 kronor per omgång lotter. Det är viktigt att stödja dem," säger hockeyfantasten Michael Andersson. Du kan också prova din tur  och skaffa din egen Sverigelott för chansen att vinna stort, samtidigt som du stödjer föreningslivet!

 Köp en Sverigelott här

Från kaffeskedar till konfetti - Vägen till 2,5 miljoner

Efter fler år med några mindre vinster small det till våren 2023. Kaffeskeden de använde vid köksbordet skrapade fram tre högvinstsymboler.

– Vi förstod inte till en början och sökte någon på Folkspel som kunde bekräfta att vi fått en möjlighet att vinna riktigt mycket pengar. Det var dock svårt att få tag på någon då det var långhelg och vi fick helt enkelt avvakta svar. Vi tog dock bilder på lotten och skickade in enligt anvisningar, förklarar Michael, till vardags reparatör/installatör av vitvaror i småländska Nybro.

Magiska vinststunder i Göteborg med dragning och storvinst

På plats i studion var det så dags att välja rätt lott av de totalt 100 som fanns att välja på. Med möjlighet till att vinna 25 miljoner kronor, 100 000 var paret redan garanterade. Det blev mycket mer än så. Det blev konfetti, blommor, jubel och en stor summa pengar.

Micheal skrapade fram tre rutor med beloppet 2,5 miljoner kronor till sig och kärestan Carina.

– Helt fantastiskt. Vad vi ska göra för pengarna? Det får nog landa lite först. En del guldkant på tillvaron, så mycket kan vi väl vara överens, om förklarade Michael.

Framtidsplaner för renovering och fortsatt stöd till Nybro Vikings

Carina hade på kort tid kommit lite längre än så i sina tankar för framtiden.
– Vi har länge pratat om att renovera badrummet hemma i huset, det känns lite närmare nu. Dessutom blir det såklart en peng till barnen med sina familjer. Troligen även lite extra omsorg till den trädgård och det växthus som de båda sköter om på sin fritid.

Efter dragningen och inspelningen var det två belåtna, om än något mentalt slitna, smålänningar som pustade ut i sin loge med en bit mat. Den kommande aftonen innebar en bättre middag och en god natts sömn innan tåget tog dem tillbaka till Nybro.

Till barn och barnbarn. Till ishockeyhjältarna. Till trädgården. Till nya skrap med kaffeskeden och fortsatt överskott till Nybro Vikings. Med en storvinst på Sverigelotten.

Vill du prova din egen chans? Köp en Sverigelott och upplev spänningen samtidigt som du stödjer föreningslivet.

Upptäck våra tidigare vinnarhistorier

Inspireras av Michael och Carinas vinstresa och läs fler tidigare vinnarhistorier för att se hur andra har haft turen på sin sida. 


Läs mer

Ronnie vinner på Sverigelotten - 1 miljon kronor.

Ronnie från Köpingebro blir miljonär med Rosa Sverigelott

Till ett ögonblick som förändrade livet: Följ med Ronnie från Köpingebro på hans fantastiska resa till att bli miljonär med hjälp av en Rosa Sverigelott. Vill du också prova lyckan?


Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!


Anita från Alingsås, blir miljonär på Sverigelotten.

Hon köpte en Sverigelotten Premium – blev miljonär

Anita från Alingsås, köper lotter för att stötta föreningslivet. Men den här gången blev hon även miljonär. Vinsten kommer att förverkliga många drömmar.


Jenny vann på Sverigelotten,

Jenny höll på att kasta vinstlott värd 2,5 miljoner kronor

Jenny Sandersson från Ed brukar köpa lotter ibland, men hon har alltid tänkt att hon aldrig kommer att vinna mer än småsummor. Därför blev hon chockad när hon insåg att Sverigelotten hon precis hade skrapat innehöll tre högvinstsymboler.