91-åriga Elvy blev miljonär på Sverigelotten

Turdagen som gjorde 91-åriga Elvy till miljonär

Finns turdagar på riktigt? Frågar du Elvy Hansson från Göteborg är svaret ett solklart ja. Exakt samma datum som hon vunnit pengar på bingon, skrapade hon ett år senare fram tre högvinstsymboler på en Sverigelott.

91-åriga Elvy Hansson brukar i vanliga fall spela på idrottens bingo. För drygt ett år sedan vann hon också en rejäl slant – 7 500 kronor. På grund av pandemin har hon sedan dess blivit tvungen att hålla sig hemma, och har i stället gått över till att skrapa Sverigelotter. Den 24 november, exakt samma datum som hon vann på bingon året innan, fick hon en lott som skulle innebära betydligt mer pengar.

– Det var en av mina döttrar som handlade mat och lotter åt mig. När hon hade gått satte jag mig och skrapade och då fick jag panik, skrattar Elvy Hansson.

När hon ringde upp Folkspel som ligger bakom Sverigelotten fick hon reda på att hon var garanterad 100 000 kronor, men att hon kunde vinna upp till 25 miljoner.

Vill du också bli en vinnare, köp en digital sverigelott här

Skrapa på distans

Den som skrapar fram tre högvinstsymboler får delta i Sverigelottens högvinstspel i Göteborg tillsammans med programledarna Agneta Sjödin och Stefan Holm. När det blivit dags för Elvy Hanssons skrap är hon med via länk, eftersom hon räknas som riskgrupp. Agneta Sjödin frågar vad hon vill göra med pengarna.

– Jag har lovat en del barnbarn att jag ska göra något för deras klubbar. Det är fotboll, handboll, hockey och allt möjligt, berättar hon.

Lotten med lyckonumret

Med i studion för att skrapa lotten är dottern Irene Hardebrand, som var den som köpte lotten. I handen håller hon ett litet kuvert innehållande numret som hennes mamma valt på den lott som ska skrapas. Kortet inuti visar siffran 24.

– Det var ju det datum jag vann lotten, och samma dag vann jag också på bingon, berättar Elvy Hansson.

– 24 har blivit ett lyckonummer för dig, säger Agneta Sjödin, och fortsätter:

– Nu får vi hoppas att det här blir mycket pengar till alla dina barnbarn.

”Ska sälja Stefans namnteckning”

Irene Hardebrand börjar skrapa lotten samtidigt som Agneta summerar siffrorna. När den allra sista rutan skrapas står det klart att vinstsumman blir hela fem miljoner kronor. I studion regnar guldkonfetti och dottern tar emot blommor och en vinstcheck signerad av programledarna.

– Nu kan jag sälja Stefans namnteckning sedan, skämtar Elvy Hansson.

– Ja den är värd mycket, du kan nog få några miljoner till bara på den, säger Agneta Sjödin och skrattar.

Behöver inte snåla mer

När segeryran lagt sig byter Sverigelotten några ord med den lyckliga vinnaren. Hon har hunnit fira med smörgåstårta och bubbel, och har berättat den glada nyheten för barn och barnbarn.

– Jag har också ringt de barn som jag har lovat ska få bjuda hela laget på pizza eller hamburgare när det blir varmare utomhus. Jag ska skänka pengar till lite föreningar också, säger Elvy Hansson.

Hon hoppas också kunna resa så småningom, gärna uppåt i landet med buss eller tåg. Nu har hon möjlighet att unna sig saker på ett helt annat sätt än tidigare, berättar hon.

– Jag har fått snåla hela mitt liv, men det behöver jag faktiskt inte göra längre.

Bli prenumerant på Sverigelotten

Elva vann på sin turdag!


Läs mer

Eira från Alingsås -Sverigelotten.

Eira från Alingsås skrapade fram 2,5 miljoner

Boule, bullbak och barnbarnsbarn – Eira Lund blev nyligen 2,5 miljoner kronor rikare med en Sverigelott. Läs om hennes fantastiska vinst och vad hon planerar att göra med pengarna.


Fredrik vinner 2,5 miljoner på  Sverigelotten.

Fredrik Johansson vann 2,5 miljoner på Sverigelotten

Läs om hur Fredrik Johanssons födelsedagspresent blev en livsförändrande vinst.


Ronnie vinner på Sverigelotten - 1 miljon kronor.

Ronnie från Köpingebro blir miljonär med Rosa Sverigelott

Till ett ögonblick som förändrade livet: Följ med Ronnie från Köpingebro på hans fantastiska resa till att bli miljonär med hjälp av en Rosa Sverigelott. Vill du också prova lyckan?


Daniel Norberg med Sverigelotten vinnare från Nybro.

Nybroparets otroliga vinstresa: Från 100 000 kr till 2,5 miljoner

Upptäck det osannolika! Nybroparet förvandlade 100 000 kr till 2,5 miljoner med Sverigelotten. Läs deras otroliga vinstresa och spännande framtidssplaner här!