91-åriga Elvy blev miljonär på Sverigelotten

Turdagen som gjorde 91-åriga Elvy till miljonär

Finns turdagar på riktigt? Frågar du Elvy Hansson från Göteborg är svaret ett solklart ja. Exakt samma datum som hon vunnit pengar på bingon, skrapade hon ett år senare fram tre högvinstsymboler på en Sverigelott.

91-åriga Elvy Hansson brukar i vanliga fall spela på idrottens bingo. För drygt ett år sedan vann hon också en rejäl slant – 7 500 kronor. På grund av pandemin har hon sedan dess blivit tvungen att hålla sig hemma, och har i stället gått över till att skrapa Sverigelotter. Den 24 november, exakt samma datum som hon vann på bingon året innan, fick hon en lott som skulle innebära betydligt mer pengar.

– Det var en av mina döttrar som handlade mat och lotter åt mig. När hon hade gått satte jag mig och skrapade och då fick jag panik, skrattar Elvy Hansson.

När hon ringde upp Folkspel som ligger bakom Sverigelotten fick hon reda på att hon var garanterad 100 000 kronor, men att hon kunde vinna upp till 25 miljoner.

Vill du också bli en vinnare, köp en digital sverigelott här

Skrapa på distans

Den som skrapar fram tre högvinstsymboler får delta i Sverigelottens högvinstspel i Göteborg tillsammans med programledarna Agneta Sjödin och Stefan Holm. När det blivit dags för Elvy Hanssons skrap är hon med via länk, eftersom hon räknas som riskgrupp. Agneta Sjödin frågar vad hon vill göra med pengarna.

– Jag har lovat en del barnbarn att jag ska göra något för deras klubbar. Det är fotboll, handboll, hockey och allt möjligt, berättar hon.

Lotten med lyckonumret

Med i studion för att skrapa lotten är dottern Irene Hardebrand, som var den som köpte lotten. I handen håller hon ett litet kuvert innehållande numret som hennes mamma valt på den lott som ska skrapas. Kortet inuti visar siffran 24.

– Det var ju det datum jag vann lotten, och samma dag vann jag också på bingon, berättar Elvy Hansson.

– 24 har blivit ett lyckonummer för dig, säger Agneta Sjödin, och fortsätter:

– Nu får vi hoppas att det här blir mycket pengar till alla dina barnbarn.

”Ska sälja Stefans namnteckning”

Irene Hardebrand börjar skrapa lotten samtidigt som Agneta summerar siffrorna. När den allra sista rutan skrapas står det klart att vinstsumman blir hela fem miljoner kronor. I studion regnar guldkonfetti och dottern tar emot blommor och en vinstcheck signerad av programledarna.

– Nu kan jag sälja Stefans namnteckning sedan, skämtar Elvy Hansson.

– Ja den är värd mycket, du kan nog få några miljoner till bara på den, säger Agneta Sjödin och skrattar.

Behöver inte snåla mer

När segeryran lagt sig byter Sverigelotten några ord med den lyckliga vinnaren. Hon har hunnit fira med smörgåstårta och bubbel, och har berättat den glada nyheten för barn och barnbarn.

– Jag har också ringt de barn som jag har lovat ska få bjuda hela laget på pizza eller hamburgare när det blir varmare utomhus. Jag ska skänka pengar till lite föreningar också, säger Elvy Hansson.

Hon hoppas också kunna resa så småningom, gärna uppåt i landet med buss eller tåg. Nu har hon möjlighet att unna sig saker på ett helt annat sätt än tidigare, berättar hon.

– Jag har fått snåla hela mitt liv, men det behöver jag faktiskt inte göra längre.

Bli prenumerant på Sverigelotten

Elva vann på sin turdag!


Läs mer

Han skrapade fram 2,5 miljoner kronor: "Jag har fått minnen för livet"

Öivind Hansen har köpt fyra Sverigelotter på Hemköp en gång veckan i flera år. och plötsligt skrapade han fram tre högvinstsymboler!


Vinnare i Sverigelottens högvinstspel

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Tänk dig att du får en Sverigelott i present och skrapar fram tre högvinstsymboler. Det är precis det som hände Jouni Cnoli från Söderala. Nu har han en miljon anledningar att fira.
– Jag har haft en jobbig tid, men när jag skrapade fram högvinsten kände jag att nu vänder det, säger han.


Håkan skrapade fram drömvinsten på sin Sverigelott!

Nyblivna miljonären: "Nu kan jag sätta guldkant på tillvaron"

Trodde det var en nitlott – skrapade fram högvinst på extrarutan Satsade allt på sitt födelsenummer – vann en miljon Håkan Hultkrantz från Norrköping har köpt två Sverigelotter varje söndag i fem år. Hans motto är; om du inte spelar så kan du inte vinna. Hans långsiktiga skrapande har gett resultat – lagom till pensionen kan han kalla sig för miljonär.
– Det är helt ofattbart, nu ska vi ut och resa, säger han.


Nyblivna miljonären: "När jag köper Sverigelotten så vet jag att pengarna går till något bra"

För 25 år sedan vann Els-Marie Pettersson från Visby 25 000 kronor på en skraplott. För ett tag sedan köpte hon en Sverigelott i samma butik av samma kassörska, men den här gången vann hon en betydligt högre summa.
- Jag får nog bjuda henne på middag igen, säger den nyblivna miljonären från Sverigelottens studio i Göteborg.