Anita från Alingsås, blir miljonär på Sverigelotten.

Hon köpte en Sverigelotten Premium – blev miljonär

Under hela sitt liv har Anita Schagerlind från Alingsås skänkt pengar till välgörenhet. Varje vecka köper hon dessutom en Sverigelotten för att stötta svenskt föreningsliv. Av en slump köpte hon i stället en Sverigelotten Premium som skulle visa sig innehålla mer än vad hon någonsin hade kunnat drömma om.

Stämningen var på topp när Anita Schagerlind från Alingsås och hennes barnbarn Lina anlände till Sverigelottens studio i Göteborg. Det var nämligen en speciell dag som väntade både vinnaren, men även programledarna och hela tv-teamet på plats. I vanliga fall får Agneta Sjödin och Stefan Holm besök av människor från hela Sverige som kan vinna upp till 25 miljoner kronor. Nu stod 50 miljoner kronor på spel.

-Ingen är värd det här mer än hon, säger Lina och kramar om sin mormor.

Köp Sverigelott för chans till miljoner 

Köper lotter för stötta svenskt föreningsliv

Men vi börjar med att backa bandet. Anita brukar alltid köpa en Sverigelott i veckan, men den här gången valde hon en Sverigelotten Premium. Det är den skraplott i Sverige med högsta möjliga vinst. Hon åkte hem med lotten från ICA Supermarket Alingsås och tänkte inte så mycket mer på det.

-Jag har skänkt pengar till olika föreningar och organisationer under hela mitt liv. Jag brukar inte tänka på att man faktiskt kan vinna. När jag skrapade fram tre högvinstsymboler så trodde jag inte att det var sant, säger hon.
Vill du stötta svenskt föreningsliv och samtidigt få chansen till miljoner? Prova din tur här: Skrapa och vinn på Sverigelotten.

Det var inte förrän Anita och Lina befann sig i studion i Göteborg som det gick upp för dem att hon är garanterad 100 000 kronor, men kan vinna upp till 50 miljoner kronor.

-Jag kommer att dela med mig av vinsten, säger Anita till Stefan Holm och Agneta Sjödin.

Vinsten går till barnbarn och resa

Men innan det var dags för det stora skrapet fick Anita ta del av några hemliga hälsningar. Det var en glad vinnare som bland annat fick se sin körledare i Frälsningsarméns öppna kör i Alingsås skicka ett lycka till. 

-Jag är jättenyfiken. Vad ska du göra för pengarna, säger Agneta Sjödin och Anita fyller i:

-Förutom att jag vill ge pengar till mina barn och barnbarn så vill jag åka till Teneriffa. Jag har varit där 49 gånger och det vore roligt att få åka dit en gång till.

När det äntligen var dags att skrapa den stora vinstlotten valde Anita lott nummer tre eftersom hennes barn är födda i mars. Agneta Sjödin räknar vant alla siffror och sedan börjar konfettin att regna över studion.

-2,5 miljoner kronor, ropar hon och Lina skyndar sig snabbt fram för att krama om sin mormor.

Det var en chockad, men glad nybliven miljonär som berättar att det har varit en fantastisk upplevelse.

-Tänk att jag skulle få uppleva det här på ålderns höst. Det här är en av de bästa händelserna i mitt liv, säger Anita med ett stort leende på läpparna.

 

Möt fler vinnare

Skrapa och vinn på Sverigelotten

 

 

 

 

 

 

 


Läs mer

Ronnie vinner på Sverigelotten - 1 miljon kronor.

Ronnie från Köpingebro blir miljonär med Rosa Sverigelott

Till ett ögonblick som förändrade livet: Följ med Ronnie från Köpingebro på hans fantastiska resa till att bli miljonär med hjälp av en Rosa Sverigelott. Vill du också prova lyckan?


Daniel Norberg med Sverigelotten vinnare från Nybro.

Nybroparets otroliga vinstresa: Från 100 000 kr till 2,5 miljoner

Upptäck det osannolika! Nybroparet förvandlade 100 000 kr till 2,5 miljoner med Sverigelotten. Läs deras otroliga vinstresa och spännande framtidssplaner här!


Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!


Jenny vann på Sverigelotten,

Jenny höll på att kasta vinstlott värd 2,5 miljoner kronor

Jenny Sandersson från Ed brukar köpa lotter ibland, men hon har alltid tänkt att hon aldrig kommer att vinna mer än småsummor. Därför blev hon chockad när hon insåg att Sverigelotten hon precis hade skrapat innehöll tre högvinstsymboler.