Maria skrapar fram drömvinsten!

Fick inget kalas – men en miljonlott i blombudet

På Maria Nielsens födelsedag blev firandet inställt eftersom dottern var sjuk i corona. I stället skickade hennes mamma och syskon ett blomsterbud där de lagt till några Sverigelotter. En present som skulle göra henne till miljonär.

Det var på eftermiddagen som blomsterbudet kom till dörren hemma i Borlänge. Maria Nielsens mamma och systrar hade valt att skicka med fyra stycken Sverigelotter med födelsedagsbuketten, och hennes två tonårsdöttrar var med och skrapade. Plötsligt hörde hon den yngsta säga: ”Det står någonting om 25 miljoner”.
– Vi vände och vred på lotten, och det blev mer och mer verkligt att det var en vinstlott, säger Maria Nielsen.

Men det var först efter att hon ringt upp sin vän för att berätta den glada nyheten som hon förstod att hon var garanterad 100 000 kronor – men att det kunde bli så mycket som 25 miljoner.
– Jag tänkte att vi vinner väl 100 000 kronor, gud vad roligt. Sedan kollade min kompis upp det och sa: ”Du kommer att bli miljonär”.

Ge bort en sverigelott till någon du tycker om

”Har kämpat för mina tjejer”

Maria Nielsen är ensamstående mamma och har alltid fått kämpa för att få pengarna att räcka till. När hon har berättat om vinstlotten för vänner och bekanta har hon inte stött på någon missunnsamhet, tvärtom har alla varit överens om att hon om någon förtjänar att vinna.
– Jag har kämpat mycket för mig och mina tjejer. Så nu finns möjligheten att jag aldrig behöver undra om pengarna räcker hela månaden. Oavsett vad det landar på kommer vi att kunna unna oss, säger Maria Nielsen.

Valde sitt födelseår som nummer

När dagen är kommen för Maria Nielsens högvinstskrap är hon glad och nervös. Stefan Holm och Agneta Sjödin tar emot i studion och frågar vad hennes döttrar drömmer om ifall det blir en storvinst.
– Det första är att köpa en villa. Nu bor vi i bostadsrätt, men ett eget hem är drömmen. På andra plats är en resa till Maldiverna eller Bora Bora, och hyra en hydda på pålar ute i vattnet, säger hon.

Själv drömmer hon också om ett biljardbord att ha i det framtida huset. På frågan om vilket nummer hon valt på sin lott svarar hon 79.
– Det är mitt födelseår, och jag skrapade ju lotten på min födelsedag. Det kom till mig ganska snabbt att jag skulle köra på det numret, säger hon.

”Räcker till både hus och resa”

När hon börjar skrapa gör hon det inte rad efter rad som de flesta, utan i formen av ett kryss. När rutan i det sista hörnet skrapas står det klart:
– Fem miljoner! Det blir fem miljoner! Det räcker ju till både hus, resa och biljardbord, ropar Agneta Sjödin i ett regn av guldkonfetti.

Det är en rörd och lycklig Maria Nielsen som tar emot check och blommor, och när Sverigelotten intervjuar henne lite senare har det fortfarande inte riktigt sjunkit in att hon just blivit fem miljoner kronor rikare.
– Jag har inte landat än, jag är bara full av känslor och grinar om vartannat. Jag är glad och så himla tacksam.

Så fort det går att resa igen ska hon och döttrarna åka på en riktigt härlig semester – något de inte har kunnat göra tidigare.
– Nu kommer jag inte att behöva oroa mig. Jag kan ge mina barn det de behöver och förtjänar. Och min familj som gett mig den här lotten kommer också få känna på lite trevligheter. Det känns bara fantastiskt.

Köp en digital Sverigelotten Premium här


Läs mer

Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!


Anita från Alingsås, blir miljonär på Sverigelotten.

Hon köpte en Sverigelotten Premium – blev miljonär

Anita från Alingsås, köper lotter för att stötta föreningslivet. Men den här gången blev hon även miljonär. Vinsten kommer att förverkliga många drömmar.


Jenny vann på Sverigelotten,

Jenny höll på att kasta vinstlott värd 2,5 miljoner kronor

Jenny Sandersson från Ed brukar köpa lotter ibland, men hon har alltid tänkt att hon aldrig kommer att vinna mer än småsummor. Därför blev hon chockad när hon insåg att Sverigelotten hon precis hade skrapat innehöll tre högvinstsymboler.


Lars Erik vinner högvinst på Sverigelotten.

Här är miljonären som har tur i både spel och kärlek

Livet är under ständig förändring. Det vet Lars-Erik Hansson från Härnösand. Han fick fyra Sverigelotter på alla hjärtans dag av sin nyblivna sambo, varav en av dem skulle visa sig innehålla en högvinst.