Fick inget kalas – men en miljonlott i blombudet

Fick inget kalas – men en miljonlott i blombudet

På Maria Nielsens födelsedag blev firandet inställt eftersom dottern var sjuk i corona. I stället skickade hennes mamma och syskon ett blomsterbud där de lagt till några Sverigelotter. En present som skulle göra henne till miljonär.

Det var på eftermiddagen som blomsterbudet kom till dörren hemma i Borlänge. Maria Nielsens mamma och systrar hade valt att skicka med fyra stycken Sverigelotter med födelsedagsbuketten, och hennes två tonårsdöttrar var med och skrapade. Plötsligt hörde hon den yngsta säga: ”Det står någonting om 25 miljoner”.
– Vi vände och vred på lotten, och det blev mer och mer verkligt att det var en vinstlott, säger Maria Nielsen.

Men det var först efter att hon ringt upp sin vän för att berätta den glada nyheten som hon förstod att hon var garanterad 100 000 kronor – men att det kunde bli så mycket som 25 miljoner.
– Jag tänkte att vi vinner väl 100 000 kronor, gud vad roligt. Sedan kollade min kompis upp det och sa: ”Du kommer att bli miljonär”.

”Har kämpat för mina tjejer”

Maria Nielsen är ensamstående mamma och har alltid fått kämpa för att få pengarna att räcka till. När hon har berättat om vinstlotten för vänner och bekanta har hon inte stött på någon missunnsamhet, tvärtom har alla varit överens om att hon om någon förtjänar att vinna.
– Jag har kämpat mycket för mig och mina tjejer. Så nu finns möjligheten att jag aldrig behöver undra om pengarna räcker hela månaden. Oavsett vad det landar på kommer vi att kunna unna oss, säger Maria Nielsen.

Valde sitt födelseår som nummer

När dagen är kommen för Maria Nielsens högvinstskrap är hon glad och nervös. Stefan Holm och Agneta Sjödin tar emot i studion och frågar vad hennes döttrar drömmer om ifall det blir en storvinst.
– Det första är att köpa en villa. Nu bor vi i bostadsrätt, men ett eget hem är drömmen. På andra plats är en resa till Maldiverna eller Bora Bora, och hyra en hydda på pålar ute i vattnet, säger hon.

Själv drömmer hon också om ett biljardbord att ha i det framtida huset. På frågan om vilket nummer hon valt på sin lott svarar hon 79.
– Det är mitt födelseår, och jag skrapade ju lotten på min födelsedag. Det kom till mig ganska snabbt att jag skulle köra på det numret, säger hon.

”Räcker till både hus och resa”

När hon börjar skrapa gör hon det inte rad efter rad som de flesta, utan i formen av ett kryss. När rutan i det sista hörnet skrapas står det klart:
– Fem miljoner! Det blir fem miljoner! Det räcker ju till både hus, resa och biljardbord, ropar Agneta Sjödin i ett regn av guldkonfetti.

Det är en rörd och lycklig Maria Nielsen som tar emot check och blommor, och när Sverigelotten intervjuar henne lite senare har det fortfarande inte riktigt sjunkit in att hon just blivit fem miljoner kronor rikare.
– Jag har inte landat än, jag är bara full av känslor och grinar om vartannat. Jag är glad och så himla tacksam.

Så fort det går att resa igen ska hon och döttrarna åka på en riktigt härlig semester – något de inte har kunnat göra tidigare.
– Nu kommer jag inte att behöva oroa mig. Jag kan ge mina barn det de behöver och förtjänar. Och min familj som gett mig den här lotten kommer också få känna på lite trevligheter. Det känns bara fantastiskt.


Läs mer

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Tänk dig att du får en Sverigelott i present och skrapar fram tre högvinstsymboler. Det är precis det som hände Jouni Cnoli från Söderala. Nu har han en miljon anledningar att fira.
– Jag har haft en jobbig tid, men när jag skrapade fram högvinsten kände jag att nu vänder det, säger han.


Nyblivna miljonären: "Nu kan jag sätta guldkant på tillvaron"

Nyblivna miljonären: "Nu kan jag sätta guldkant på tillvaron"

Trodde det var en nitlott – skrapade fram högvinst på extrarutan Satsade allt på sitt födelsenummer – vann en miljon Håkan Hultkrantz från Norrköping har köpt två Sverigelotter varje söndag i fem år. Hans motto är; om du inte spelar så kan du inte vinna. Hans långsiktiga skrapande har gett resultat – lagom till pensionen kan han kalla sig för miljonär.
– Det är helt ofattbart, nu ska vi ut och resa, säger han.


Nyblivna miljonären: "När jag köper Sverigelotten så vet jag att pengarna går till något bra"

Nyblivna miljonären: "När jag köper Sverigelotten så vet jag att pengarna går till något bra"

För 25 år sedan vann Els-Marie Pettersson från Visby 25 000 kronor på en skraplott. För ett tag sedan köpte hon en Sverigelott i samma butik av samma kassörska, men den här gången vann hon en betydligt högre summa.
- Jag får nog bjuda henne på middag igen, säger den nyblivna miljonären från Sverigelottens studio i Göteborg.


Turdagen som gjorde 91-åriga Elvy till miljonär

Turdagen som gjorde 91-åriga Elvy till miljonär

Finns turdagar på riktigt? Frågar du Elvy Hansson från Göteborg är svaret ett solklart ja. Exakt samma datum som hon vunnit pengar på bingon, skrapade hon ett år senare fram tre högvinstsymboler på en Sverigelott.