De vann 2,5 miljoner på bröllopsdagen

Lars-Gunnar Sederlin från Handen köper regelbundet Sverigelotten för att stödja föreningslivet. Men att han skulle bli miljonär som grädde på moset var inget som han kunnat föreställa sig. - När jag insåg att jag hade vunnit trodde jag inte att det var sant, säger han.

Den ultimata presenten på bröllopsdagen

Årets februarimånad var en väldigt speciell månad för Lars-Gunnar. Lars-Gunnar fyllde 80 år och firade smaragdbröllop med sin fru Ulla, en bröllopsdag paret uppmärksammade på Alla hjärtans dag. Lars-Gunnar brukar köpa fyra Sverigelotten ungefär varannan vecka, men den här gången slog makarna Sederlin på stort och valde 12 lotter.

- Det blev en bra present, säger han och skrattar.

Lars-Gunnar berättar att de delade på lotterna, men att det var han som skrapade fram de tre högvinstsymbolerna. Det innebar en vinst på minst 100 000 kronor – och som mest hela 25 miljoner kronor.

- Vi fick helt plötsligt väldigt mycket att fira. Fast jag trodde inte att det var sant så jag fortsatte att skrapa, säger han och berättar att det viktigaste för honom ändå är att stötta föreningslivet.

Lars-Gunnar var som mest aktiv i hela 20 föreningar men har varvat ner som pensionär.

- Ja, jag har varvat ner och nu är jag bara styrelsemedlem i några föreningar, bland annat Luftvärnsförbundet och veteran i Hemvärnet, säger han.

Bli prenumerant på Sverigelotten

Drömmer om ett litet skärgårdshus

Valet vem som skulle få följa med till Göteborg för att skrapa var såklart enkelt, hans fru Ulla som har stått vid hans sida i 55 år. De kommer även att dela på vinsten. Inför det spännande skrapet pratade Lars-Gunnar med Agneta Sjödin och Stefan Holm om hans långa engagemang i föreningslivet med Ulla nervöst väntade i kulisserna.

- Vad ska ni göra för pengarna? frågar Agneta Sjödin

- Skaffa ett litet hus med havsutsikt i skärgården, svarar Lars-Gunnar

Lars-Gunnar och Ulla har gemensamt valt lott nummer 7, men att han kommer att räkna från slutet. Med i studion har Lars-Gunnar med sig sin turgroda. Den har följt med de fem, sex senaste åren och är en present från ett av deras barn. Med grodan stadigt i handen börjar han att skrapa medan Agneta Sjödin läser upp resultatet.

- Du har vunnit 2,5 miljoner kronor, ropar hon och Lars-Gunnar brister ut i ett glädjetjut.

Konfettin regnar över studion medan Ulla går fram till sin man. Hon ger honom en puss medan Stefan Holm räcker över checken på vinstsumman.

Nu kommer vi att unna oss en taxi hem från pendeltåget i kväll, säger Lars-Gunnar och berättar att de kommer att åka på kryssning med barnen så snart tillfälle ges för att fira miljonvinsten.

Köp en digital Sverigelotten Premium här


Läs mer

Han skrapade fram 2,5 miljoner kronor: "Jag har fått minnen för livet"

Öivind Hansen har köpt fyra Sverigelotter på Hemköp en gång veckan i flera år. och plötsligt skrapade han fram tre högvinstsymboler!


Vinnare i Sverigelottens högvinstspel

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Tänk dig att du får en Sverigelott i present och skrapar fram tre högvinstsymboler. Det är precis det som hände Jouni Cnoli från Söderala. Nu har han en miljon anledningar att fira.
– Jag har haft en jobbig tid, men när jag skrapade fram högvinsten kände jag att nu vänder det, säger han.


Sverigelottens högvinstvinnare Håkan

Nyblivna miljonären: "Nu kan jag sätta guldkant på tillvaron"

Trodde det var en nitlott – skrapade fram högvinst på extrarutan Satsade allt på sitt födelsenummer – vann en miljon Håkan Hultkrantz från Norrköping har köpt två Sverigelotter varje söndag i fem år. Hans motto är; om du inte spelar så kan du inte vinna. Hans långsiktiga skrapande har gett resultat – lagom till pensionen kan han kalla sig för miljonär.
– Det är helt ofattbart, nu ska vi ut och resa, säger han.


Nyblivna miljonären: "När jag köper Sverigelotten så vet jag att pengarna går till något bra"

För 25 år sedan vann Els-Marie Pettersson från Visby 25 000 kronor på en skraplott. För ett tag sedan köpte hon en Sverigelott i samma butik av samma kassörska, men den här gången vann hon en betydligt högre summa.
- Jag får nog bjuda henne på middag igen, säger den nyblivna miljonären från Sverigelottens studio i Göteborg.