Firade smaragdbröllop med miljonvinst!

De vann 2,5 miljoner på bröllopsdagen

Lars-Gunnar Sederlin från Handen köper regelbundet Sverigelotten för att stödja föreningslivet. Men att han skulle bli miljonär som grädde på moset var inget som han kunnat föreställa sig. - När jag insåg att jag hade vunnit trodde jag inte att det var sant, säger han.

Den ultimata presenten på bröllopsdagen

Årets februarimånad var en väldigt speciell månad för Lars-Gunnar. Lars-Gunnar fyllde 80 år och firade smaragdbröllop med sin fru Ulla, en bröllopsdag paret uppmärksammade på Alla hjärtans dag. Lars-Gunnar brukar köpa fyra Sverigelotten ungefär varannan vecka, men den här gången slog makarna Sederlin på stort och valde 12 lotter.

- Det blev en bra present, säger han och skrattar.

Lars-Gunnar berättar att de delade på lotterna, men att det var han som skrapade fram de tre högvinstsymbolerna. Det innebar en vinst på minst 100 000 kronor – och som mest hela 25 miljoner kronor.

- Vi fick helt plötsligt väldigt mycket att fira. Fast jag trodde inte att det var sant så jag fortsatte att skrapa, säger han och berättar att det viktigaste för honom ändå är att stötta föreningslivet.

Lars-Gunnar var som mest aktiv i hela 20 föreningar men har varvat ner som pensionär.

- Ja, jag har varvat ner och nu är jag bara styrelsemedlem i några föreningar, bland annat Luftvärnsförbundet och veteran i Hemvärnet, säger han.

Bli prenumerant på Sverigelotten

Drömmer om ett litet skärgårdshus

Valet vem som skulle få följa med till Göteborg för att skrapa var såklart enkelt, hans fru Ulla som har stått vid hans sida i 55 år. De kommer även att dela på vinsten. Inför det spännande skrapet pratade Lars-Gunnar med Agneta Sjödin och Stefan Holm om hans långa engagemang i föreningslivet med Ulla nervöst väntade i kulisserna.

- Vad ska ni göra för pengarna? frågar Agneta Sjödin

- Skaffa ett litet hus med havsutsikt i skärgården, svarar Lars-Gunnar

Lars-Gunnar och Ulla har gemensamt valt lott nummer 7, men att han kommer att räkna från slutet. Med i studion har Lars-Gunnar med sig sin turgroda. Den har följt med de fem, sex senaste åren och är en present från ett av deras barn. Med grodan stadigt i handen börjar han att skrapa medan Agneta Sjödin läser upp resultatet.

- Du har vunnit 2,5 miljoner kronor, ropar hon och Lars-Gunnar brister ut i ett glädjetjut.

Konfettin regnar över studion medan Ulla går fram till sin man. Hon ger honom en puss medan Stefan Holm räcker över checken på vinstsumman.

Nu kommer vi att unna oss en taxi hem från pendeltåget i kväll, säger Lars-Gunnar och berättar att de kommer att åka på kryssning med barnen så snart tillfälle ges för att fira miljonvinsten.

Köp en digital Sverigelotten Premium här


Läs mer

Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!


Anita från Alingsås, blir miljonär på Sverigelotten.

Hon köpte en Sverigelotten Premium – blev miljonär

Anita från Alingsås, köper lotter för att stötta föreningslivet. Men den här gången blev hon även miljonär. Vinsten kommer att förverkliga många drömmar.


Jenny vann på Sverigelotten,

Jenny höll på att kasta vinstlott värd 2,5 miljoner kronor

Jenny Sandersson från Ed brukar köpa lotter ibland, men hon har alltid tänkt att hon aldrig kommer att vinna mer än småsummor. Därför blev hon chockad när hon insåg att Sverigelotten hon precis hade skrapat innehöll tre högvinstsymboler.


Lars Erik vinner högvinst på Sverigelotten.

Här är miljonären som har tur i både spel och kärlek

Livet är under ständig förändring. Det vet Lars-Erik Hansson från Härnösand. Han fick fyra Sverigelotter på alla hjärtans dag av sin nyblivna sambo, varav en av dem skulle visa sig innehålla en högvinst.