Jenny höll på att kasta vinstlott värd 2,5 miljoner kronor

Jenny Sandersson från Ed brukar köpa lotter ibland, men hon har alltid tänkt att hon aldrig kommer att vinna mer än småsummor. Därför blev hon chockad när hon insåg att Sverigelotten hon precis hade skrapat innehöll tre högvinstsymboler.

Vinn upp till 25 miljoner kronor. Köp en Sveriglott här.

Köper lott för stötta föreningar och klubbar

-Jag körde till min sambos jobb och skrek och viftade med lotten i handen, säger hon.

För varje Sverigelotten du köper är du med och stöttar Sveriges föreningar och klubbar, men du har även möjlighet att vinna upp till 25 miljoner kronor. När Jenny Sandersson gick in på trafikbutiken Alvar Jacobsson i Ed för att köpa tre Sverigelotter var en högvinst det sista hon hade räknat med.

-Jag vann småsummor och bytte ut dem mot nya lotter. Jag fortsatte att vinna och till slut la jag ner dem i handväskan och glömde bort dem. Jag hittade dem av en slump när jag satt på en parkering utanför en matbutik, säger hon.

Storvinst på ett skrap

Jenny skrapade Sverigelotterna och på en av dem fick hon upp tre högvinstsymboler. Hon berättar att hon aldrig har vunnit något i hela sitt liv. Det var även en anledning till att hon först tänkte slänga vinstlotten.

Vinn upp till 25 miljoner kronor. Köp en Sveriglott här.

  • Det var tur att jag inte gjorde det. Jag la den åt sidan, men sedan började jag läsa på lotten lite närmare. Efter fem gånger förstod jag att jag hade skrapat fram en högvinst, säger hon.

Jenny körde direkt till sin sambo Görans jobb för att berätta de goda nyheterna. Med vinstlotten i handen sprang hon fram till honom och skrek. Hennes vinstskrap har inte gått obemärkt förbi i Ed.

-Alla köper Sverigelotten just nu. Det har blivit hårdvaluta och är mycket populärt, säger hon och skrattar.

Har alltid velat resa till ”Route 66”

I början av april packade paret sina väskor för att åka till Sverigelottens studio i Göteborg. Medan vinnaren pratade med programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin berättade Göran att de drömmer om att åka Route 66 i USA.

-Hon vill åka cabriolet, men jag vill köra motorcykel. Vi diskuterar fortfarande vilket färdsätt som är bäst, säger han och ler stort.

Innan det är dags att ta reda på om deras dröm kommer att gå i uppfyllelse överraskar de två programledarna Jenny med flera hemliga videohälsningar. Det är en chockad, men glad vinnare som till slut är redo att ta plats vid ståbordet för att skrapa den stora vinstlotten.

-Jag har inte valt något speciellt nummer. Jag går på känslan, säger Jenny till Agneta Sjödin och börjar skrapa.

-2,5 miljoner kronor, ropar hon medan Jenny försöker förstå vad som precis har hänt.

Göran skyndar sig fram till sin sambo och ger henne en stor kram.

-Jag måste smälta det här, men vi ska självklart fira ikväll. Jag har bokat en hotellsvit och köpt champagne, säger hon.

 

Möt fler vinnare

 

 

 

 


Läs mer

Här är miljonären som har tur i både spel och kärlek

Livet är under ständig förändring. Det vet Lars-Erik Hansson från Härnösand. Han fick fyra Sverigelotter på alla hjärtans dag av sin nyblivna sambo, varav en av dem skulle visa sig innehålla en högvinst.


Oivind gläds åt sin vinst tillsammas med Stefan Holm och Agneta Sjödin

Han skrapade fram 2,5 miljoner kronor: "Jag har fått minnen för livet"

Öivind Hansen har köpt fyra Sverigelotter på Hemköp en gång veckan i flera år. och plötsligt skrapade han fram tre högvinstsymboler!


Vinnare i Sverigelottens högvinstspel

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Tänk dig att du får en Sverigelott i present och skrapar fram tre högvinstsymboler. Det är precis det som hände Jouni Cnoli från Söderala. Nu har han en miljon anledningar att fira.
– Jag har haft en jobbig tid, men när jag skrapade fram högvinsten kände jag att nu vänder det, säger han.


Håkan skrapade fram drömvinsten på sin Sverigelott!

Nyblivna miljonären: "Nu kan jag sätta guldkant på tillvaron"

Trodde det var en nitlott – skrapade fram högvinst på extrarutan Satsade allt på sitt födelsenummer – vann en miljon Håkan Hultkrantz från Norrköping har köpt två Sverigelotter varje söndag i fem år. Hans motto är; om du inte spelar så kan du inte vinna. Hans långsiktiga skrapande har gett resultat – lagom till pensionen kan han kalla sig för miljonär.
– Det är helt ofattbart, nu ska vi ut och resa, säger han.