Göran vann på lotterna från barnbarnen

Fotbollsklubb sålde vinstlott: ”Helt otroligt”

Göran Björk köper regelbundet Sverigelotten av sina barnbarn som spelar fotboll i IFK Kalmar. Det har blivit en hel del lotter, men fokus har aldrig legat på att skrapa fram en vinst utan att stötta Sveriges föreningsliv. "Jag förstod inte riktigt att jag hade skrapat fram tre högvinstsymboler. Jag fick kolla med min fru", säger han.

Folkspel som ligger bakom Sverigelotten är en ideell organisation som sedan starten 1991 har genererat över 17 miljarder till Sveriges idrottsklubbar, föreningar och organisationer. Göran Björk har två barnbarn som spelar fotboll i IFK Kalmar. De är bara en av många föreningar över hela landet som regelbundet säljer Sverigelotten.
- Mina barnbarn brukar sälja 20 lotter varje omgång och jag köper alltid 12 lotter, säger han.

Vill du också bli en vinnare, köp en digital sverigelott här

Göran och hans fru Liselott har sin bas i Kalmar, men de spenderar mycket tid i fritidshuset på Öland. Det var även där som han skrapade fram tre högvinstsymboler.
- Det kändes helt otroligt när vi förstod att vi kunde vinna upp till 25 miljoner kronor, säger Göran och avslöjar att de inte visste att de redan var garanterade 100 000 kronor förrän Sverigelotten hörde av sig med detaljer inför det stora skrapet.

- Vi blev jätteglada och vi har faktiskt redan spenderat alla pengar, säger han.

Makarna Björk bestämde sig direkt för att ge den garanterade summan till sina barn. De valde även att skrapa högvinsten på distans med hjälp av programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin.

- Göteborg anropar Kalmar, säger Stefan Holm och möts av beskedet att vinnaren befinner sig i fritidshuset på Öland.

Det är en spänd vinnare som har direktkontakt med studion i Göteborg. I bakgrunden sitter Liselott och håller tummarna medan Göran berättar för Agneta Sjödin om vilket nummer han har valt.
- Jag har summerat mina barnbarns födelsenummer och mitt eget, säger han medan Stefan Holm börjar bläddra bland lotterna.

Med en stadig hand skrapar han lotten medan Agneta Sjödin summerar siffrorna. Det är en nervös stämning i studion när de inser att Stefan Holm har skrapat fram två stycken 25-miljonerssymboler. Medan skrapet fortsätter börjar det bli allt mer klart vad vinstsumman kommer att landa på.
- 2,5 miljoner kronor, skriker Agneta Sjödin och konfettin regnar över programledarna.

Det är två chockade vinnare som inser att de har blivit miljonärer. När Sverigelotten ringer Göran och Liselott efter inspelningen vet de inte vad de ska göra med pengarna, men att de ska fira med champagne.
- Jag har varit nervös hela dagen, men jag kände mig trygg med att Stefan Holm skrapade. Han kan man lita på, säger Liselott.

Ge bort en sverigelott till någon du tycker om


Läs mer

Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!


Anita från Alingsås, blir miljonär på Sverigelotten.

Hon köpte en Sverigelotten Premium – blev miljonär

Anita från Alingsås, köper lotter för att stötta föreningslivet. Men den här gången blev hon även miljonär. Vinsten kommer att förverkliga många drömmar.


Jenny vann på Sverigelotten,

Jenny höll på att kasta vinstlott värd 2,5 miljoner kronor

Jenny Sandersson från Ed brukar köpa lotter ibland, men hon har alltid tänkt att hon aldrig kommer att vinna mer än småsummor. Därför blev hon chockad när hon insåg att Sverigelotten hon precis hade skrapat innehöll tre högvinstsymboler.


Lars Erik vinner högvinst på Sverigelotten.

Här är miljonären som har tur i både spel och kärlek

Livet är under ständig förändring. Det vet Lars-Erik Hansson från Härnösand. Han fick fyra Sverigelotter på alla hjärtans dag av sin nyblivna sambo, varav en av dem skulle visa sig innehålla en högvinst.