Göran vann på lotterna från barnbarnen

Fotbollsklubb sålde vinstlott: ”Helt otroligt”

Göran Björk köper regelbundet Sverigelotten av sina barnbarn som spelar fotboll i IFK Kalmar. Det har blivit en hel del lotter, men fokus har aldrig legat på att skrapa fram en vinst utan att stötta Sveriges föreningsliv. "Jag förstod inte riktigt att jag hade skrapat fram tre högvinstsymboler. Jag fick kolla med min fru", säger han.

Folkspel som ligger bakom Sverigelotten är en ideell organisation som sedan starten 1991 har genererat över 17 miljarder till Sveriges idrottsklubbar, föreningar och organisationer. Göran Björk har två barnbarn som spelar fotboll i IFK Kalmar. De är bara en av många föreningar över hela landet som regelbundet säljer Sverigelotten.
- Mina barnbarn brukar sälja 20 lotter varje omgång och jag köper alltid 12 lotter, säger han.

Vill du också bli en vinnare, köp en digital sverigelott här

Göran och hans fru Liselott har sin bas i Kalmar, men de spenderar mycket tid i fritidshuset på Öland. Det var även där som han skrapade fram tre högvinstsymboler.
- Det kändes helt otroligt när vi förstod att vi kunde vinna upp till 25 miljoner kronor, säger Göran och avslöjar att de inte visste att de redan var garanterade 100 000 kronor förrän Sverigelotten hörde av sig med detaljer inför det stora skrapet.

- Vi blev jätteglada och vi har faktiskt redan spenderat alla pengar, säger han.

Makarna Björk bestämde sig direkt för att ge den garanterade summan till sina barn. De valde även att skrapa högvinsten på distans med hjälp av programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin.

- Göteborg anropar Kalmar, säger Stefan Holm och möts av beskedet att vinnaren befinner sig i fritidshuset på Öland.

Det är en spänd vinnare som har direktkontakt med studion i Göteborg. I bakgrunden sitter Liselott och håller tummarna medan Göran berättar för Agneta Sjödin om vilket nummer han har valt.
- Jag har summerat mina barnbarns födelsenummer och mitt eget, säger han medan Stefan Holm börjar bläddra bland lotterna.

Med en stadig hand skrapar han lotten medan Agneta Sjödin summerar siffrorna. Det är en nervös stämning i studion när de inser att Stefan Holm har skrapat fram två stycken 25-miljonerssymboler. Medan skrapet fortsätter börjar det bli allt mer klart vad vinstsumman kommer att landa på.
- 2,5 miljoner kronor, skriker Agneta Sjödin och konfettin regnar över programledarna.

Det är två chockade vinnare som inser att de har blivit miljonärer. När Sverigelotten ringer Göran och Liselott efter inspelningen vet de inte vad de ska göra med pengarna, men att de ska fira med champagne.
- Jag har varit nervös hela dagen, men jag kände mig trygg med att Stefan Holm skrapade. Han kan man lita på, säger Liselott.

Ge bort en sverigelott till någon du tycker om


Läs mer

Eira från Alingsås -Sverigelotten.

Eira från Alingsås skrapade fram 2,5 miljoner

Boule, bullbak och barnbarnsbarn – Eira Lund blev nyligen 2,5 miljoner kronor rikare med en Sverigelott. Läs om hennes fantastiska vinst och vad hon planerar att göra med pengarna.


Fredrik vinner 2,5 miljoner på  Sverigelotten.

Fredrik Johansson vann 2,5 miljoner på Sverigelotten

Läs om hur Fredrik Johanssons födelsedagspresent blev en livsförändrande vinst.


Ronnie vinner på Sverigelotten - 1 miljon kronor.

Ronnie från Köpingebro blir miljonär med Rosa Sverigelott

Till ett ögonblick som förändrade livet: Följ med Ronnie från Köpingebro på hans fantastiska resa till att bli miljonär med hjälp av en Rosa Sverigelott. Vill du också prova lyckan?


Daniel Norberg med Sverigelotten vinnare från Nybro.

Nybroparets otroliga vinstresa: Från 100 000 kr till 2,5 miljoner

Upptäck det osannolika! Nybroparet förvandlade 100 000 kr till 2,5 miljoner med Sverigelotten. Läs deras otroliga vinstresa och spännande framtidssplaner här!