Lars Erik vinner högvinst på Sverigelotten.

Här är miljonären som har tur i både spel och kärlek

Livet är under ständig förändring. Det vet Lars-Erik Hansson från Härnösand. Han fick fyra Sverigelotter på alla hjärtans dag av sin nyblivna sambo, varav en av dem skulle visa sig innehålla en högvinst.

Skraplotten förändrade deras liv

- Det gick en rysning genom hela kroppen. Det går inte att beskriva, säger han om skrapet som skulle komma att förändra deras liv.

 För ett år sedan bodde Lars-Erik Hansson i en liten lägenhet i Umeå efter att hans hustru hade gått bort. Det var en tuff tid, men en dag bestämde han sig för att det var dags att börja leva igen.

- Jag ville inte sörja för evigt och stirra in i väggen. Förra sommaren började jag att prata med en jättetrevlig kvinna online. Hon var från Härnösand och änka. Vi bestämde oss för att träffas och det var kärlek vid första ögonkastet, säger han och berättar att det aldrig var någon tvekan om att de skulle leva tillsammans.

Ge bort en sverigelott till någon du tycker om.

Skrapade fram storvinst

Det tog bara några månader och sedan hade Lars-Erik flyttat ner till Härnösand.

Kvinnan i hans liv heter Maud. Det var även hon som köpte fyra Sverigelotter till sin sambo på Ica Maxi i Härnösand.

- När jag vaknade på alla hjärtans dag stod det fyra Sverigelotter lutade mot min kaffekopp. Det gick en rysning genom hela kroppen när jag insåg att jag hade skrapat fram tre högvinstsymboler, säger han.

Det tog ett tag innan Lars-Erik förstod att han är garanterad minst 100 000, men att han kan vinna upp till 25 miljoner kronor. Garantisumman spenderade paret redan innan den stora dragningen i Sverigelottens studio i Göteborg.

- Jag har ett sommarställe utanför Umeå. Vi har lagt pengarna på att bygga en altan och ett förtält till husvagnen. Pengarna kom verkligen i helt rätt tid. Jag blev jätteglad, säger Lars-Erik.

I början av april var det dags för Lars-Erik att åka till Göteborg för att skrapa den stora vinstlotten tillsammans med programledarna Agneta Sjödin och Stefan Holm. Med sig på resan hade han sin sambo Maud.

-Vi har inte berättat till någon att vi är här, bara två vänner i Umeå, säger han lurigt i tv-studion.

Efter att ha småpratat med de två programledarna är det dags för det stora skrapet. Agneta Sjödin frågar Lars-Erik vad han ska göra för pengarna om han vinner mer än 100 000 kronor. 

- Jag vill köpa en ny husvagn, men vi vill även ge en slant till våra barn och barnbarn, säger Lars-Erik och berättar att han har valt nummer 14 på lotten.

Turnummer gav honom en miljon

Nummer 14 har stor betydelse för vinnaren. Hans son är född den 14:e, han pratade med Maud för första gången den 14 juli, och skrapade vinstlotten den 14 februari. Agneta Sjödin räknar vant summorna på den stora lotten medan Lars-Erik skrapar. Snart står det klart att han har vunnit en miljon kronor.

- Nu ska vi köpa en ny husvagn, säger den nyblivna miljonären och avslöjar att de har en flaska champagne på kylning.

- Det här är fantastiskt. Nu ska vi berätta om vinsten till våra barn och barnbarn, säger Maud och ler stort.

Ge bort en sverigelott till någon du tycker om.

 

 


Läs mer

Ronnie vinner på Sverigelotten - 1 miljon kronor.

Ronnie från Köpingebro blir miljonär med Rosa Sverigelott

Till ett ögonblick som förändrade livet: Följ med Ronnie från Köpingebro på hans fantastiska resa till att bli miljonär med hjälp av en Rosa Sverigelott. Vill du också prova lyckan?


Daniel Norberg med Sverigelotten vinnare från Nybro.

Nybroparets otroliga vinstresa: Från 100 000 kr till 2,5 miljoner

Upptäck det osannolika! Nybroparet förvandlade 100 000 kr till 2,5 miljoner med Sverigelotten. Läs deras otroliga vinstresa och spännande framtidssplaner här!


Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!


Anita från Alingsås, blir miljonär på Sverigelotten.

Hon köpte en Sverigelotten Premium – blev miljonär

Anita från Alingsås, köper lotter för att stötta föreningslivet. Men den här gången blev hon även miljonär. Vinsten kommer att förverkliga många drömmar.