Pappans present förändrade Niclas liv

Pappans present förändrade Niclas liv

Niclas Lindroos från Örebro är ensamstående med två barn på heltid och kämpar varje dag för att få ihop livspusslet. På alla hjärtans dag fick han två Sverigelotter av sin pappa som skulle komma att förändra hans liv.

Alla hjärtans dag i år var precis som vilken annan dag som helst för Niclas Lindroos från Örebro. Han nattade sina barn på kvällen och satte sig framför tvn. Det som var annorlunda från alla andra kvällar var att två Sverigelotter väntade på honom. Niclas hade fått dem av sin pappa Torbjörn samma dag, men när tre högvinstsymboler uppenbarade sig förstod han först inte vad det betydde.

– Jag vände på lotten för att se om det fanns mer information. Jag har aldrig spelat Sverigelotten tidigare. Till slut ringde jag min syster som bor i närheten, säger han.

När Niclas förstod att han kan vinna minst 100 000 kronor, och som mest 25 miljoner kronor, blev han chockad.

– Jag har aldrig vunnit något utan har tänkt att det bara händer andra, inte mig, säger han.

Niclas bestämde sig för att ta med sin pappa till Sverigelottens studio i Göteborg för att skrapa fram den stora vinsten. Men redan innan resan uppfyllde han en dröm som han hade haft i flera år.

– Jag har köpt en gul Mustang från 1967, säger han och ler stort.

Efter att ha pratat med programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin är det dags att skrapa. Niclas berättar att om han vinner mer än 100 000 kronor så kommer pengarna att gå till renovering av hans 70-tals villa.

– Vilket nummer har du valt, frågar Agneta Sjödin vinnaren och Niclas svarar snabbt 67 och syftar till hans älskade Mustang som står på gården hemma i Örebro.

Med lätt hand skrapar han fram siffra efter siffra på den stora lotten. Och på sista rutan står det klart att han har vunnit 2,5 miljoner kronor.

– Herrejesus, säger Niclas som får sällskap i strålkastarljuset av sin pappa.

– Det var en bra lott du köpte, säger Agneta Sjödin men både far och son har svårt att få fram orden.

Efter fotografering och snack med Sverigelottens reporter börjar chocken att lägga sig.

– Ingen förtjänar det här mer än Niclas, säger hans pappa med tårar i ögonen och kramar den nyblivna miljonären.


Läs mer

Fick inget kalas – men en miljonlott i blombudet

Fick inget kalas – men en miljonlott i blombudet

På Maria Nielsens födelsedag blev firandet inställt eftersom dottern var sjuk i corona. I stället skickade hennes mamma och syskon ett blomsterbud där de lagt till några Sverigelotter. En present som skulle göra henne till miljonär.


Fotbollsklubb sålde vinstlott: ”Helt otroligt”

Fotbollsklubb sålde vinstlott: ”Helt otroligt”

Göran Björk köper regelbundet Sverigelotten av sina barnbarn som spelar fotboll i IFK Kalmar. Det har blivit en hel del lotter, men fokus har aldrig legat på att skrapa fram en vinst utan att stötta Sveriges föreningsliv.
– Jag förstod inte riktigt att jag hade skrapat fram tre högvinstsymboler. Jag fick kolla med min fru, säger han.


Därför är fredagen 13:e Lisas turdag!

Därför är fredagen 13:e Lisas turdag!

Det är inte många som brukar uppge fredagen den 13:e som sin turdag. Men Lisa Hillgren från Enviken gör det. Det var det datumet som hon skrapade fram tre högvinstsymboler på en unik premiumlott från Sverigelotten.


Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Det hör inte till ovanligheterna att Alexandra Andersson från Karlskrona har Sverigelotter i väskan. Hon köper regelbundet lotter för att stötta hennes bowlingförening.
Men den här gången gav skrapet mer än en slant till Trolle BK.