Pappans present förändrade Niclas liv

Niclas Lindroos från Örebro är ensamstående med två barn på heltid och kämpar varje dag för att få ihop livspusslet. På alla hjärtans dag fick han två Sverigelotter av sin pappa som skulle komma att förändra hans liv.

Fick vinstlotten av sin pappa

Alla hjärtans dag i år var precis som vilken annan dag som helst för Niclas Lindroos från Örebro. Han nattade sina barn på kvällen och satte sig framför tvn. Det som var annorlunda från alla andra kvällar var att två Sverigelotter väntade på honom. Niclas hade fått dem av sin pappa Torbjörn samma dag, men när tre högvinstsymboler uppenbarade sig förstod han först inte vad det betydde.

– Jag vände på lotten för att se om det fanns mer information. Jag har aldrig spelat Sverigelotten tidigare. Till slut ringde jag min syster som bor i närheten, säger han.

När Niclas förstod att han kan vinna minst 100 000 kronor, och som mest 25 miljoner kronor, blev han chockad.

– Jag har aldrig vunnit något utan har tänkt att det bara händer andra, inte mig, säger han.

Ge bort en sverigelott till någon du tycker om

Niclas bestämde sig för att ta med sin pappa till Sverigelottens studio i Göteborg för att skrapa fram den stora vinsten. Men redan innan resan uppfyllde han en dröm som han hade haft i flera år.

– Jag har köpt en gul Mustang från 1967, säger han och ler stort.

Planera att renovera huset för vinsten

Efter att ha pratat med programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin är det dags att skrapa. Niclas berättar att om han vinner mer än 100 000 kronor så kommer pengarna att gå till renovering av hans 70-tals villa.

– Vilket nummer har du valt, frågar Agneta Sjödin vinnaren och Niclas svarar snabbt 67 och syftar till hans älskade Mustang som står på gården hemma i Örebro.

Med lätt hand skrapar han fram siffra efter siffra på den stora lotten. Och på sista rutan står det klart att han har vunnit 2,5 miljoner kronor.

– Herrejesus, säger Niclas som får sällskap i strålkastarljuset av sin pappa.

– Det var en bra lott du köpte, säger Agneta Sjödin men både far och son har svårt att få fram orden.

Efter fotografering och snack med Sverigelottens reporter börjar chocken att lägga sig.

– Ingen förtjänar det här mer än Niclas, säger hans pappa med tårar i ögonen och kramar den nyblivna miljonären.

Vill du också bli en vinnare, köp en digital sverigelott här


Läs mer

Han skrapade fram 2,5 miljoner kronor: "Jag har fått minnen för livet"

Öivind Hansen har köpt fyra Sverigelotter på Hemköp en gång veckan i flera år. och plötsligt skrapade han fram tre högvinstsymboler!


Vinnare i Sverigelottens högvinstspel

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Tänk dig att du får en Sverigelott i present och skrapar fram tre högvinstsymboler. Det är precis det som hände Jouni Cnoli från Söderala. Nu har han en miljon anledningar att fira.
– Jag har haft en jobbig tid, men när jag skrapade fram högvinsten kände jag att nu vänder det, säger han.


Sverigelottens högvinstvinnare Håkan

Nyblivna miljonären: "Nu kan jag sätta guldkant på tillvaron"

Trodde det var en nitlott – skrapade fram högvinst på extrarutan Satsade allt på sitt födelsenummer – vann en miljon Håkan Hultkrantz från Norrköping har köpt två Sverigelotter varje söndag i fem år. Hans motto är; om du inte spelar så kan du inte vinna. Hans långsiktiga skrapande har gett resultat – lagom till pensionen kan han kalla sig för miljonär.
– Det är helt ofattbart, nu ska vi ut och resa, säger han.


Nyblivna miljonären: "När jag köper Sverigelotten så vet jag att pengarna går till något bra"

För 25 år sedan vann Els-Marie Pettersson från Visby 25 000 kronor på en skraplott. För ett tag sedan köpte hon en Sverigelott i samma butik av samma kassörska, men den här gången vann hon en betydligt högre summa.
- Jag får nog bjuda henne på middag igen, säger den nyblivna miljonären från Sverigelottens studio i Göteborg.