Miljonvinnaren på Sverigelotten: Nu blir det körkort och Spa!

Stort grattis till miljonvinnaren Caroline Fransson från Norrahammar som så länge längtat efter att ta körkort. Nu är teorin bokad. Det som fick henne att boka in teorin var en vinstlott från Sverigelotten. - Jag har redan köpt en bil som morot, säger hon.

Caroline gillar att skrapa lotter, men kunde aldrig föreställa sig att hon skulle vinna en stor summa pengar. Caroline och hennes syskon fick två Sverigelotter var av mamma i slutet av förra året.

- Vi skrapade våra och jag vann lite pengar. Jag tänkte att jag köper nya Sverigelotter tills jag slutar vinna. Det blev många lotter, säger hon och skrattar.

Det var en lyckad plan. En dag hände det magiska, Caroline skrapade fram tre högvinstsymboler. Det betydde en vinstchans på minst 100 000 kronor och chans på 25 miljoner kronor.

- Jag fick en chock, trodde inte att det var sant säger hon och berättar att hon inte har vågat fira vinsten – ännu.

Nu vet Caroline hur stor vinstsumman är, men när hon satt med sin vinstlott hemma i köket den där dagen hade hon ingen aning. De 100 000 kronor som hon visste var tryggade hade hon redan en plan för.

- Jag har köpt en bil eftersom jag håller på att ta körkort. Det är en morot till mig själv. Nu är även teorin inbokat i augusti, säger hon.

Glad och pirrig anlände Caroline tillsammans med sin pojkvän till Sverigelottens studio i Göteborg för att skrapa den stora vinstlotten.
Efter ett litet snack med programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin är det dags. Dags att få veta hur stor vinsten verkligen kommer bli.

- Jag vill köpa ett hemmaspa, säger hon till Agneta Sjödin när hon frågar om Caroline har funderat på vad hon vill göra om vinsten är högre än 100 000 kronor.

Caroline väljer lott nummer 24.

- Numret kom bara upp i mitt huvud och jag fastnade för det, säger hon och gör sig redo.

Agneta Sjödin summerar siffrorna medan Carolines pojkvän nervöst väntar i kulisserna med en bukett blommor. Studion är knäpptyst under skrapet, men så snart vinstsumman uppenbarar sig exploderar konfettin över den nyblivna miljonären.

- Åhh, Gud, säger Caroline och tappar orden när hon förstår att hon har vunnit 2,5 miljoner kronor.

Mitt i all glädje kommer hennes pojkvän fram och ger henne en grattispuss. Medan Stefan Holm avrundar programmet berättar paret att de ska fira med hotellnatt och champagne.

- Och sedan ska vi bygga ett spa, säger den lyckliga vinnaren.

Gör som Caroline och skrapa fram miljonvinst! Köp en Sverigelott här.


Läs mer

Han skrapade fram 2,5 miljoner kronor: "Jag har fått minnen för livet"

Öivind Hansen har köpt fyra Sverigelotter på Hemköp en gång veckan i flera år. och plötsligt skrapade han fram tre högvinstsymboler!


Vinnare i Sverigelottens högvinstspel

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Tänk dig att du får en Sverigelott i present och skrapar fram tre högvinstsymboler. Det är precis det som hände Jouni Cnoli från Söderala. Nu har han en miljon anledningar att fira.
– Jag har haft en jobbig tid, men när jag skrapade fram högvinsten kände jag att nu vänder det, säger han.


Sverigelottens högvinstvinnare Håkan

Nyblivna miljonären: "Nu kan jag sätta guldkant på tillvaron"

Trodde det var en nitlott – skrapade fram högvinst på extrarutan Satsade allt på sitt födelsenummer – vann en miljon Håkan Hultkrantz från Norrköping har köpt två Sverigelotter varje söndag i fem år. Hans motto är; om du inte spelar så kan du inte vinna. Hans långsiktiga skrapande har gett resultat – lagom till pensionen kan han kalla sig för miljonär.
– Det är helt ofattbart, nu ska vi ut och resa, säger han.


Nyblivna miljonären: "När jag köper Sverigelotten så vet jag att pengarna går till något bra"

För 25 år sedan vann Els-Marie Pettersson från Visby 25 000 kronor på en skraplott. För ett tag sedan köpte hon en Sverigelott i samma butik av samma kassörska, men den här gången vann hon en betydligt högre summa.
- Jag får nog bjuda henne på middag igen, säger den nyblivna miljonären från Sverigelottens studio i Göteborg.