Caroline Fransson högvinst vinnare Sverigelotten.

Miljonvinnaren på Sverigelotten: Nu blir det körkort och Spa!

Stort grattis till miljonvinnaren Caroline Fransson från Norrahammar som så länge längtat efter att ta körkort. Nu är teorin bokad. Det som fick henne att boka in teorin var en vinstlott från Sverigelotten. - Jag har redan köpt en bil som morot, säger hon.

Caroline gillar att skrapa lotter, men kunde aldrig föreställa sig att hon skulle vinna en stor summa pengar. Caroline och hennes syskon fick två Sverigelotter var av mamma i slutet av förra året.

- Vi skrapade våra och jag vann lite pengar. Jag tänkte att jag köper nya Sverigelotter tills jag slutar vinna. Det blev många lotter, säger hon och skrattar.

Det var en lyckad plan. En dag hände det magiska, Caroline skrapade fram tre högvinstsymboler. Det betydde en vinstchans på minst 100 000 kronor och chans på 25 miljoner kronor.

- Jag fick en chock, trodde inte att det var sant säger hon och berättar att hon inte har vågat fira vinsten – ännu.

Nu vet Caroline hur stor vinstsumman är, men när hon satt med sin vinstlott hemma i köket den där dagen hade hon ingen aning. De 100 000 kronor som hon visste var tryggade hade hon redan en plan för.

- Jag har köpt en bil eftersom jag håller på att ta körkort. Det är en morot till mig själv. Nu är även teorin inbokat i augusti, säger hon.

Glad och pirrig anlände Caroline tillsammans med sin pojkvän till Sverigelottens studio i Göteborg för att skrapa den stora vinstlotten.
Efter ett litet snack med programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin är det dags. Dags att få veta hur stor vinsten verkligen kommer bli.

- Jag vill köpa ett hemmaspa, säger hon till Agneta Sjödin när hon frågar om Caroline har funderat på vad hon vill göra om vinsten är högre än 100 000 kronor.

Caroline väljer lott nummer 24.

- Numret kom bara upp i mitt huvud och jag fastnade för det, säger hon och gör sig redo.

Agneta Sjödin summerar siffrorna medan Carolines pojkvän nervöst väntar i kulisserna med en bukett blommor. Studion är knäpptyst under skrapet, men så snart vinstsumman uppenbarar sig exploderar konfettin över den nyblivna miljonären.

- Åhh, Gud, säger Caroline och tappar orden när hon förstår att hon har vunnit 2,5 miljoner kronor.

Mitt i all glädje kommer hennes pojkvän fram och ger henne en grattispuss. Medan Stefan Holm avrundar programmet berättar paret att de ska fira med hotellnatt och champagne.

- Och sedan ska vi bygga ett spa, säger den lyckliga vinnaren.

Gör som Caroline och skrapa fram miljonvinst! Köp en Sverigelott här.


Läs mer

Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!


Anita från Alingsås, blir miljonär på Sverigelotten.

Hon köpte en Sverigelotten Premium – blev miljonär

Anita från Alingsås, köper lotter för att stötta föreningslivet. Men den här gången blev hon även miljonär. Vinsten kommer att förverkliga många drömmar.


Jenny vann på Sverigelotten,

Jenny höll på att kasta vinstlott värd 2,5 miljoner kronor

Jenny Sandersson från Ed brukar köpa lotter ibland, men hon har alltid tänkt att hon aldrig kommer att vinna mer än småsummor. Därför blev hon chockad när hon insåg att Sverigelotten hon precis hade skrapat innehöll tre högvinstsymboler.


Lars Erik vinner högvinst på Sverigelotten.

Här är miljonären som har tur i både spel och kärlek

Livet är under ständig förändring. Det vet Lars-Erik Hansson från Härnösand. Han fick fyra Sverigelotter på alla hjärtans dag av sin nyblivna sambo, varav en av dem skulle visa sig innehålla en högvinst.