Därför är fredagen 13:e Lisas turdag!

Det är inte många som brukar uppge fredagen den 13:e som sin turdag. Men Lisa Hillgren från Enviken gör det. Det var det datumet som hon skrapade fram tre högvinstsymboler på en unik premiumlott från Sverigelotten.

När Lisa Hillgren från Enviken var ung brukade hon gå till en bingohall tillsammans med en kompis. Varje gång hon spelade bingo på fredagen den 13:e så vann hon. Exakt samma datum bestämde hon sig för att skrapa en av de två premiumlotter från Sverigelotten som hon hade fått genom sin prenumeration av Bingolotto.
- Fredagen den 13:e är min turdag och har varit det genom hela livet, säger hon och fortsätter att berätta om skrapet.

Lisa och hennes man Per räknade de tre högvinstsymbolerna flera gånger innan de förstod att de höll en vinstlott i sina händer. En premiumlott är dessutom ett större syskon till den vanliga Sverigelotten med en dubbelt så hög vinstsumma. Makarna Hillgren har därmed chans att vinna minst 100 000 kronor och som mest 50 miljoner kronor.
- Jag var i chock. Är det sant? Står det verkligen att jag kan vinna upp till 50 miljoner kronor? Det gick inte ta in, säger Lisa.

Köp en digital Sverigelotten Premium här

Det är en speciell stämning i luften när Lisa och Per anländer till Sverigelottens studio i Göteborg. Det är nämligen första gången som en premiumlott ska skrapas i studion. Programledarna Agneta Sjödin och Stefan Holm berättar för tittarna att det här är ett specialavsnitt innan de välkomnar vinnaren till programmet.
- Vi är en idrotts- och bandyfamilj. Jag har även två syskon som var väldigt duktiga på friidrott, framförallt löpning, säger Lisa när hon och Stefan Holm pratar om Sverigelottens koppling till föreningslivet.

Agneta Sjödin frågar Lisa om hon är redo att skrapa och efter några raska steg upp till ståbordet är det dags för den stora frågan; vad ska ni göra med pengarna?
- Det beror hur mycket det blir, men vi är nöjda med vad vi får. Först och främst så finns det alltid något att göra på huset. Blir det tillräckligt med pengar så vill jag gärna köpa en sommarstuga, säger hon och tittar mot sin man Per som viskar till Sverigelottens medarbetare med glimten i ögat att han har nog med renoveringsprojekt hemma i huset.

- Vilket nummer har du valt, frågar Agneta Sjödin?

- Jag har inte valt något nummer. Det är slumpen som avgör, säger Lisa som tar snabbt upp en lott och börjar skrapa.

Det går fort och Agneta Sjödin får skynda sig att summera siffrorna. Snart står det klart att makarna Hillgren har vunnit en miljon kronor.
- Grattis älskling, säger Per och ger sin fru en puss.

Agneta Sjödin frågar om det blir fix på huset eller en sommarstuga?
- Det blir fix på huset och sedan får vi se vad det blir, säger Lisa och ler stort.

Bli prenumerant på Sverigelotten


Läs mer

Han skrapade fram 2,5 miljoner kronor: "Jag har fått minnen för livet"

Öivind Hansen har köpt fyra Sverigelotter på Hemköp en gång veckan i flera år. och plötsligt skrapade han fram tre högvinstsymboler!


Vinnare i Sverigelottens högvinstspel

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Tänk dig att du får en Sverigelott i present och skrapar fram tre högvinstsymboler. Det är precis det som hände Jouni Cnoli från Söderala. Nu har han en miljon anledningar att fira.
– Jag har haft en jobbig tid, men när jag skrapade fram högvinsten kände jag att nu vänder det, säger han.


Sverigelottens högvinstvinnare Håkan

Nyblivna miljonären: "Nu kan jag sätta guldkant på tillvaron"

Trodde det var en nitlott – skrapade fram högvinst på extrarutan Satsade allt på sitt födelsenummer – vann en miljon Håkan Hultkrantz från Norrköping har köpt två Sverigelotter varje söndag i fem år. Hans motto är; om du inte spelar så kan du inte vinna. Hans långsiktiga skrapande har gett resultat – lagom till pensionen kan han kalla sig för miljonär.
– Det är helt ofattbart, nu ska vi ut och resa, säger han.


Nyblivna miljonären: "När jag köper Sverigelotten så vet jag att pengarna går till något bra"

För 25 år sedan vann Els-Marie Pettersson från Visby 25 000 kronor på en skraplott. För ett tag sedan köpte hon en Sverigelott i samma butik av samma kassörska, men den här gången vann hon en betydligt högre summa.
- Jag får nog bjuda henne på middag igen, säger den nyblivna miljonären från Sverigelottens studio i Göteborg.