Alexandra vann stort på Sverigelotten.

Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Det hör inte till ovanligheterna att Alexandra Andersson från Karlskrona har Sverigelotter i väskan. Hon köper regelbundet lotter för att stötta hennes bowlingförening. Men den här gången gav skrapet mer än en slant till Trolle BK.

Köper Sverigelotter av sin bowlingklubb

Trolle Bowlingklubb i Karlskrona grundades 1980 och de säljer regelbundet Sverigelotten som ägs av Folkspel. De är en ideell organisation vars enda uppgift är att generera pengar till föreningslivet. Alexandra Andersson är en av medlemmarna och hon brukar köpa 20 lotter varje gång för att stötta föreningen.

– Jag var hemma hos min syster när jag kom på att jag hade några Sverigelotter i handväskan. När jag skrapade fram tre högvinstsymboler så trodde jag inte att det var sant, säger hon.

Trots att Alexandra bad sin syster att dubbelkolla och räkna symbolerna så var hon fortfarande inte övertygad om att hon hade skrapat fram en högvinst. Det var först när hon hade skickat in lotten till Folkspel och de kontaktade henne som Alexandra förstod att hon kan vinna minst 100 000 kronor – och som mest 25 miljoner kronor.

– Men det känns fortfarande overkligt, säger hon.

Bli prenumerant på Sverigelotten

Skrapade fram storvinst

Den som lyckas skrapa fram tre högvinstsymboler får åka till Göteborg och Sverigelottens studio för att skrapa den stora vinstlotten. Alexandra valde att ta med sig sin syster på resan och det var två nervösa syskon som anlände till västkusten. Efter att programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin hälsat dem varmt välkommen är det dags för finalen.

– Här framför mig finns 100 lotter med en mängd olika belopp. Men innan vi skrapar så vill jag veta, har du någon tanke vad du vill göra med pengarna, säger Agneta Sjödin till Alexandra.

– Nej, det har jag faktiskt inte. Jag vill landa lite först, säger hon.

Eftersom Alexandra skrapade fram högvinstsymbolerna hos sin syster på skottdagen har hon valt nummer 29 på lotten. Hon hittar rätt siffra direkt och börjar skrapa. Och det dröjer inte många sekunder innan vinstsumman visar sig.

– 2,5 miljoner kronor! Det är hur mycket som helst! Wow, fantastiskt, säger Agneta Sjödin.

Det är en chockad vinnare som får blommor av Stefan Holm och en kram av sin syster. När Sverigelotten pratar med Alexandra efter sändningen har hon fortfarande inte en aning vad hon ska göra med pengarna.

– Nu måste jag åka hem och fundera. Du får ringa mig om några månader, säger hon och skrattar.

Vill du också bli en vinnare, köp en digital sverigelott här


Läs mer

Fredrik vinner 2,5 miljoner på  Sverigelotten.

Fredrik Johansson vann 2,5 miljoner på Sverigelotten

Läs om hur Fredrik Johanssons födelsedagspresent blev en livsförändrande vinst.


Ronnie vinner på Sverigelotten - 1 miljon kronor.

Ronnie från Köpingebro blir miljonär med Rosa Sverigelott

Till ett ögonblick som förändrade livet: Följ med Ronnie från Köpingebro på hans fantastiska resa till att bli miljonär med hjälp av en Rosa Sverigelott. Vill du också prova lyckan?


Daniel Norberg med Sverigelotten vinnare från Nybro.

Nybroparets otroliga vinstresa: Från 100 000 kr till 2,5 miljoner

Upptäck det osannolika! Nybroparet förvandlade 100 000 kr till 2,5 miljoner med Sverigelotten. Läs deras otroliga vinstresa och spännande framtidssplaner här!


Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!