Efter miljonvinsten: ”Det känns fortfarande overkligt”

Det hör inte till ovanligheterna att Alexandra Andersson från Karlskrona har Sverigelotter i väskan. Hon köper regelbundet lotter för att stötta hennes bowlingförening. Men den här gången gav skrapet mer än en slant till Trolle BK.

Köper Sverigelotter av sin bowlingklubb

Trolle Bowlingklubb i Karlskrona grundades 1980 och de säljer regelbundet Sverigelotten som ägs av Folkspel. De är en ideell organisation vars enda uppgift är att generera pengar till föreningslivet. Alexandra Andersson är en av medlemmarna och hon brukar köpa 20 lotter varje gång för att stötta föreningen.

– Jag var hemma hos min syster när jag kom på att jag hade några Sverigelotter i handväskan. När jag skrapade fram tre högvinstsymboler så trodde jag inte att det var sant, säger hon.

Trots att Alexandra bad sin syster att dubbelkolla och räkna symbolerna så var hon fortfarande inte övertygad om att hon hade skrapat fram en högvinst. Det var först när hon hade skickat in lotten till Folkspel och de kontaktade henne som Alexandra förstod att hon kan vinna minst 100 000 kronor – och som mest 25 miljoner kronor.

– Men det känns fortfarande overkligt, säger hon.

Bli prenumerant på Sverigelotten

Skrapade fram storvinst

Den som lyckas skrapa fram tre högvinstsymboler får åka till Göteborg och Sverigelottens studio för att skrapa den stora vinstlotten. Alexandra valde att ta med sig sin syster på resan och det var två nervösa syskon som anlände till västkusten. Efter att programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin hälsat dem varmt välkommen är det dags för finalen.

– Här framför mig finns 100 lotter med en mängd olika belopp. Men innan vi skrapar så vill jag veta, har du någon tanke vad du vill göra med pengarna, säger Agneta Sjödin till Alexandra.

– Nej, det har jag faktiskt inte. Jag vill landa lite först, säger hon.

Eftersom Alexandra skrapade fram högvinstsymbolerna hos sin syster på skottdagen har hon valt nummer 29 på lotten. Hon hittar rätt siffra direkt och börjar skrapa. Och det dröjer inte många sekunder innan vinstsumman visar sig.

– 2,5 miljoner kronor! Det är hur mycket som helst! Wow, fantastiskt, säger Agneta Sjödin.

Det är en chockad vinnare som får blommor av Stefan Holm och en kram av sin syster. När Sverigelotten pratar med Alexandra efter sändningen har hon fortfarande inte en aning vad hon ska göra med pengarna.

– Nu måste jag åka hem och fundera. Du får ringa mig om några månader, säger hon och skrattar.

Vill du också bli en vinnare, köp en digital sverigelott här


Läs mer

Han skrapade fram 2,5 miljoner kronor: "Jag har fått minnen för livet"

Öivind Hansen har köpt fyra Sverigelotter på Hemköp en gång veckan i flera år. och plötsligt skrapade han fram tre högvinstsymboler!


Vinnare i Sverigelottens högvinstspel

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Tänk dig att du får en Sverigelott i present och skrapar fram tre högvinstsymboler. Det är precis det som hände Jouni Cnoli från Söderala. Nu har han en miljon anledningar att fira.
– Jag har haft en jobbig tid, men när jag skrapade fram högvinsten kände jag att nu vänder det, säger han.


Sverigelottens högvinstvinnare Håkan

Nyblivna miljonären: "Nu kan jag sätta guldkant på tillvaron"

Trodde det var en nitlott – skrapade fram högvinst på extrarutan Satsade allt på sitt födelsenummer – vann en miljon Håkan Hultkrantz från Norrköping har köpt två Sverigelotter varje söndag i fem år. Hans motto är; om du inte spelar så kan du inte vinna. Hans långsiktiga skrapande har gett resultat – lagom till pensionen kan han kalla sig för miljonär.
– Det är helt ofattbart, nu ska vi ut och resa, säger han.


Nyblivna miljonären: "När jag köper Sverigelotten så vet jag att pengarna går till något bra"

För 25 år sedan vann Els-Marie Pettersson från Visby 25 000 kronor på en skraplott. För ett tag sedan köpte hon en Sverigelott i samma butik av samma kassörska, men den här gången vann hon en betydligt högre summa.
- Jag får nog bjuda henne på middag igen, säger den nyblivna miljonären från Sverigelottens studio i Göteborg.