Elsmarie vinnare på Högvinstskrapet på Sverigelotten.

Nyblivna miljonären: "När jag köper Sverigelotten så vet jag att pengarna går till något bra"

För 25 år sedan vann Els-Marie Pettersson från Visby 25 000 kronor på en skraplott. För ett tag sedan köpte hon en Sverigelott i samma butik av samma kassörska, men den här gången vann hon en betydligt högre summa. "Jag får nog bjuda henne på middag igen, säger den nyblivna miljonären från Sverigelottens studio i Göteborg".

Trogen kund i affären

Els-Marie Pettersson är en trogen kund i Krampbroboden i Fole. Hon har blivit bekant med Eva-Lena som arbetar i butiken och som har blivit något av en tur-kassörska.
- Hon sålde en skraplott till mig för 25 år sedan. Då vann jag 25 000 kronor. Jag bjöd henne på middag och köpte bland annat en skinnsoffa för pengarna. Den här gången sålde hon fyra Sverigelotter till mig, men om jag ska vara ärlig så glömde jag bort att skrapa dem, säger Els-Marie och skrattar.

Medan Sverigelotterna låg i tryckt förvar hos makarna Pettersson fortsatte livet sin gilla gång. Hennes make Anders har ett jordbruk att ta hand om och Els-Marie arbetar inom vården.
- Efter en vecka kom jag på att jag hade kvar lotterna. Jag satt ensam och skrapade och när jag såg tre högvinstsymboler ringde jag min man som var i ladugården och skrek. Han är mer lugn än mig, så jag stod för alla hurrarop, säger hon.

Köp en digital Sverigelotten Premium här

Vet att pengarna går till något bra

Els-Marie brukar köpa Sverigelotten regelbundet eftersom det är Fole EFS Scoutkår som säljer lotterna i Krampbroboden. Hennes barn var scouter i Fole EFS när de var små och hon tycker att det är viktigt att stötta föreningslivet.
- När jag köper Sverigelotten så vet jag att pengarna går till något bra. Det är dyrt med resor från Gotland till scoutläger på fastlandet, säger hon.

Den som lyckas skrapa fram tre högvinstsymboler får åka till Göteborg och Sverigelottens studio för att skrapa den stora vinstlotten. Els-Marie valde att ta med sig sin man Anders på resan. Medan hon berättade historien om tur-kassörskan och Fole EFS Scoutkår till programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin stod hennes man på sidan av studion och väntade spänt.
- Innan vi ska gå upp för att skrapa har vi några hälsningar till dig, säger Agneta Sjödin och vänder sig mot en tv-skärm och snart är inte ett öga torrt i studion.

Els-Marie och Anders son, hans sambo, bästa väninna och kassörskan Eva-Lena önskar henne lycka till i tre hemliga videoinspelningar. Det var två märkbart rörda programledare och vinnare som får ta del av de kärleksfyllda hälsningarna.
- Nu är det dags att skrapa, säger Agneta Sjödin efter att ha torkat tårarna.

ska sätta guldkant på tillvaron

Hon leder Els-Marie upp till ståbordet där det stora skrapet ska ske och frågar vad hon ska göra för pengarna. Hon är garanterad 100 000, men kan vinna upp till 25 miljoner kronor.
- Vi ska sätta guldkant på tillvaron, men vi drömmer om att bygga en enplansvilla på gården. Jag har problem med mitt knä och det börjar bli jobbigt att gå i trappor, säger Els-Marie och berättar att hon har valt nummer 82 på den stora vinstlotten.

Det är knäpptyst i studion när Agneta Sjödin räknar summorna. Till slut inser de båda att det står 2,5 miljoner tre gånger.
- 2,5 miljoner kronor! Du har vunnit 2,5 miljoner kronor, skriker Agneta Sjödin.

Anders skyndar upp till ståbordet och kramar om sin fru.
- Det känns fint att komma hem med 2,5 miljoner kronor, säger han och Els-Marie nickar instämmande.

Wow, det är helt otroligt, säger hon och berättar att de måste hem och smälta allt men att de är ett steg närmare drömmen om att bygga en enplansvilla på gården.
- Jag tycker om att bygga, men om jag har pengar så pekar jag gärna, skojar Anders och kramar om Els-Marie en gång till.

Ge bort en sverigelott till någon du tycker om


Läs mer

Ronnie vinner på Sverigelotten - 1 miljon kronor.

Ronnie från Köpingebro blir miljonär med Rosa Sverigelott

Till ett ögonblick som förändrade livet: Följ med Ronnie från Köpingebro på hans fantastiska resa till att bli miljonär med hjälp av en Rosa Sverigelott. Vill du också prova lyckan?


Daniel Norberg med Sverigelotten vinnare från Nybro.

Nybroparets otroliga vinstresa: Från 100 000 kr till 2,5 miljoner

Upptäck det osannolika! Nybroparet förvandlade 100 000 kr till 2,5 miljoner med Sverigelotten. Läs deras otroliga vinstresa och spännande framtidssplaner här!


Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!


Anita från Alingsås, blir miljonär på Sverigelotten.

Hon köpte en Sverigelotten Premium – blev miljonär

Anita från Alingsås, köper lotter för att stötta föreningslivet. Men den här gången blev hon även miljonär. Vinsten kommer att förverkliga många drömmar.