”Barncancerfonden och operation Smile kommer att få en slant”

”Barncancerfonden och operation Smile kommer att få en slant”

Marita Kjell från Larv på västgötaslätten köper ofta Sverigelotten när hon handlar mat. För att skapa lite spänning och krydda i vardagen. Det blir alltid fyra lotter och för några månader sedan var en av dessa en riktigt maffig vinstlott. - Jag har fantiserat om vad jag ska göra med pengarna ända sedan jag skrapade fram de tre högvinstsymbolerna, säger Marita.

En förväntansfull och lite nervös vinnare vinkar till programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin genom en videolänk. Marita Kjell har åkt hem till sin son för att skrapa vinstlotten på distans.

- Det var spännande att lyssna på vad de pratar om medan de fixar till tekniken. Jag fick bland annat höra Agneta Sjödin och Stefan Holm prata om privata saker. Jag vet bland annat att Agneta har köpt nya skor, säger hon skrattar.

Tänk att få vara huvudperson i ett av Sveriges största skraplotterier, det kunde inte ens Marita ana, trots att hon ofta köper Sverigelotten.

- Jag satt hemma i tv-fåtöljen och skrapade när jag fick upp tre högvinstsymboler. Jag ropade på min man att jag har vunnit 25 miljoner kronor. Jag ringde även min dotter och hon sa att jag har chans att vinna upp till 25 miljoner, säger Marita.

När hon förstod att högvinstspelet ger vinnaren chans på minst 100 000 kronor och som mest 25 miljoner kronor blev hon ändå jätteglad.

Stefan Holm lotsade Marita genom det spännande skrapet.

- Det är som att föda barn, man vet aldrig vad man får, säger Marita när Stefan frågar hur det känns inför avgörandet.

Marita berättar att en stor del av vinstsumman kommer gå till barnen. Barncancerfonden och operation Smile kommer också få ett generöst bidrag.

- Det vore helt underbart att få skänka pengar till dem. Ur en knuten hand kommer ingenting, säger hon och avslöjar att numret på lotten som Stefan Holm ska skrapa åt henne är 28 eftersom hon drömde om det numret natten innan.

Stefan Holm räknar till 28 och lotten ligger redo att skrapas på bordet. Agneta Sjödin hjälper till att summera siffrorna och till slut är det klart. Marita är miljonär, hela 2,5 miljoner kronor rikare.

- Åh, herregud, säger hon och lyfter åter fram till vart pengarna ska gå. Barnen och favoritorganisationerna.

När Sverigelotten ringer upp västgötaslättens nyblivna miljonär är Marita fortfarande chockad, men lycklig.

- Nu ska jag laga varma smörgåsar med kantareller, men jag ska även köpa fyra Sverigelotter i eftermiddag.


Läs mer

Turdagen som gjorde 91-åriga Elvy till miljonär

Turdagen som gjorde 91-åriga Elvy till miljonär

Finns turdagar på riktigt? Frågar du Elvy Hansson från Göteborg är svaret ett solklart ja. Exakt samma datum som hon vunnit pengar på bingon, skrapade hon ett år senare fram tre högvinstsymboler på en Sverigelott.


Fick inget kalas – men en miljonlott i blombudet

Fick inget kalas – men en miljonlott i blombudet

På Maria Nielsens födelsedag blev firandet inställt eftersom dottern var sjuk i corona. I stället skickade hennes mamma och syskon ett blomsterbud där de lagt till några Sverigelotter. En present som skulle göra henne till miljonär.


Fotbollsklubb sålde vinstlott: ”Helt otroligt”

Fotbollsklubb sålde vinstlott: ”Helt otroligt”

Göran Björk köper regelbundet Sverigelotten av sina barnbarn som spelar fotboll i IFK Kalmar. Det har blivit en hel del lotter, men fokus har aldrig legat på att skrapa fram en vinst utan att stötta Sveriges föreningsliv.
– Jag förstod inte riktigt att jag hade skrapat fram tre högvinstsymboler. Jag fick kolla med min fru, säger han.


Därför är fredagen 13:e Lisas turdag!

Därför är fredagen 13:e Lisas turdag!

Det är inte många som brukar uppge fredagen den 13:e som sin turdag. Men Lisa Hillgren från Enviken gör det. Det var det datumet som hon skrapade fram tre högvinstsymboler på en unik premiumlott från Sverigelotten.