”Barncancerfonden och operation Smile kommer att få en slant”

Marita Kjell från Larv på västgötaslätten köper ofta Sverigelotten när hon handlar mat. För att skapa lite spänning och krydda i vardagen. Det blir alltid fyra lotter och för några månader sedan var en av dessa en riktigt maffig vinstlott. "Jag har fantiserat om vad jag ska göra med pengarna ända sedan jag skrapade fram de tre högvinstsymbolerna", säger Marita.

En förväntansfull och lite nervös vinnare vinkar till programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin genom en videolänk. Marita Kjell har åkt hem till sin son för att skrapa vinstlotten på distans.

- Det var spännande att lyssna på vad de pratar om medan de fixar till tekniken. Jag fick bland annat höra Agneta Sjödin och Stefan Holm prata om privata saker. Jag vet bland annat att Agneta har köpt nya skor, säger hon skrattar.

Tänk att få vara huvudperson i ett av Sveriges största skraplotterier, det kunde inte ens Marita ana, trots att hon ofta köper Sverigelotten.

- Jag satt hemma i tv-fåtöljen och skrapade när jag fick upp tre högvinstsymboler. Jag ropade på min man att jag har vunnit 25 miljoner kronor. Jag ringde även min dotter och hon sa att jag har chans att vinna upp till 25 miljoner, säger Marita.

När hon förstod att högvinstspelet ger vinnaren chans på minst 100 000 kronor och som mest 25 miljoner kronor blev hon ändå jätteglad.

Stefan Holm lotsade Marita genom det spännande skrapet.

- Det är som att föda barn, man vet aldrig vad man får, säger Marita när Stefan frågar hur det känns inför avgörandet.

Marita berättar att en stor del av vinstsumman kommer gå till barnen. Barncancerfonden och operation Smile kommer också få ett generöst bidrag.

- Det vore helt underbart att få skänka pengar till dem. Ur en knuten hand kommer ingenting, säger hon och avslöjar att numret på lotten som Stefan Holm ska skrapa åt henne är 28 eftersom hon drömde om det numret natten innan.

Stefan Holm räknar till 28 och lotten ligger redo att skrapas på bordet. Agneta Sjödin hjälper till att summera siffrorna och till slut är det klart. Marita är miljonär, hela 2,5 miljoner kronor rikare.

- Åh, herregud, säger hon och lyfter åter fram till vart pengarna ska gå. Barnen och favoritorganisationerna.

När Sverigelotten ringer upp västgötaslättens nyblivna miljonär är Marita fortfarande chockad, men lycklig.

- Nu ska jag laga varma smörgåsar med kantareller, men jag ska även köpa fyra Sverigelotter i eftermiddag.

Köp Sverigelotter du också! Klicka här!


Läs mer

Jenny höll på att kasta vinstlott värd 2,5 miljoner kronor

Jenny Sandersson från Ed brukar köpa lotter ibland, men hon har alltid tänkt att hon aldrig kommer att vinna mer än småsummor. Därför blev hon chockad när hon insåg att Sverigelotten hon precis hade skrapat innehöll tre högvinstsymboler.


Här är miljonären som har tur i både spel och kärlek

Livet är under ständig förändring. Det vet Lars-Erik Hansson från Härnösand. Han fick fyra Sverigelotter på alla hjärtans dag av sin nyblivna sambo, varav en av dem skulle visa sig innehålla en högvinst.


Oivind gläds åt sin vinst tillsammas med Stefan Holm och Agneta Sjödin

Han skrapade fram 2,5 miljoner kronor: "Jag har fått minnen för livet"

Öivind Hansen har köpt fyra Sverigelotter på Hemköp en gång veckan i flera år. och plötsligt skrapade han fram tre högvinstsymboler!


Vinnare i Sverigelottens högvinstspel

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Tänk dig att du får en Sverigelott i present och skrapar fram tre högvinstsymboler. Det är precis det som hände Jouni Cnoli från Söderala. Nu har han en miljon anledningar att fira.
– Jag har haft en jobbig tid, men när jag skrapade fram högvinsten kände jag att nu vänder det, säger han.