Vinnare i Sverigelottens högvinstspel

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Tänk dig att du får en Sverigelott i present och skrapar fram tre högvinstsymboler. Det är precis det som hände Jouni Cnoli från Söderala. Nu har han en miljon anledningar att fira. – Jag har haft en jobbig tid, men när jag skrapade fram högvinsten kände jag att nu vänder det, säger han.

Mutrade upp pappa med en Sverigelott

Jouni Cnoli från Söderala är född i Makedonien och för ett tag sedan var han på besök i hemlandet. Han hade hälsat på sin sjuka mamma och kände sig både ledsen och trött när han kom hem till Sverige. Hans son Blerim ville muntra upp sin pappa och gav honom 500 kronor och en skraplott från hans prenumeration på Sverigelotten.
- Jag hade lotten i min plånbok i en vecka innan jag skrapade den. Jag blev jätteglad när jag förstod att jag hade skrapat fram tre högvinstsymboler, säger han.

Vill du också bli en vinnare, köp en digital sverigelott här

Jouni berättar att han har haft det jobbigt, men att vinsten är ett tecken på att det kommer bättre tider. Den som lyckas skrapa fram tre högvinstsymboler får åka till Göteborg och Sverigelottens studio. Eftersom det var Blerim som gav Jouni vinstlotten ville han att sonen skulle följa med honom på resan ner till västkusten.
- Vi har haft det jättebra, säger Blerim och berättar att de har promenerat runt i Göteborg och har haft tid att umgås utan vardagens stress.

När far och son anländer till Sverigelottens studio har Jouni fortfarande svårt att förstå att han är en vinnare. Efter att ha pratat med programledarna Stefan Holm och Agneta Sjödin är det dags att gå upp till ståbordet för att skrapa den stora vinstlotten. Men innan skrapet väntar några videohälsningar från de som betyder mest av allt i hela världen för Jouni.
- Hej pappa, grattis till Sverigelotten. Nu håller vi tummarna för att du tar hem det här, säger hans dotter Florijana.

Detta ska Jouni göra för vinsten

Efter hennes lyckönskningar dyker hans andra son Tarzan upp för att skicka kärlek till sin pappa, men även Blerim vill visa sitt stöd. När tv-skärmen släcks ner framför Jouni ler han stort och berättar att familjen är hans liv.
- Nu är det dags att skrapa, säger Agneta Sjödin efter att de har småpratat om hans barn och visar vägen upp till ståbordet.

Jouni är garanterad 100 000 kronor, men han kan även vinna upp till 25 miljoner kronor.
- Jag tänker byta tak på garaget. Om det blir en större summa pengar vill jag prata med min familj först. Jag tar inga stora beslut utan dem, säger han.

Jouni berättar att han har valt nummer 29 på den stora vinstlotten eftersom han är född den 29 februari. Snart är skrapet igång, men även bakom kulisserna är nervositeten hög.
- En miljon kronor, skriker Agneta Sjödin och Blerim skyndar sig fram för att krama om sin pappa.

- Är det sant? Jag kan inte riktigt förstå att det är sant. Nu vill jag hem till min familj, säger Jouni.

- Jag hann bara vara prenumerant på Sverigelotten i två månader innan jag gav vinstlotten till min pappa, det är helt otroligt, säger Blerim.

Ge bort en sverigelott till någon du tycker om


Läs mer

Ronnie vinner på Sverigelotten - 1 miljon kronor.

Ronnie från Köpingebro blir miljonär med Rosa Sverigelott

Till ett ögonblick som förändrade livet: Följ med Ronnie från Köpingebro på hans fantastiska resa till att bli miljonär med hjälp av en Rosa Sverigelott. Vill du också prova lyckan?


Daniel Norberg med Sverigelotten vinnare från Nybro.

Nybroparets otroliga vinstresa: Från 100 000 kr till 2,5 miljoner

Upptäck det osannolika! Nybroparet förvandlade 100 000 kr till 2,5 miljoner med Sverigelotten. Läs deras otroliga vinstresa och spännande framtidssplaner här!


Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!


Anita från Alingsås, blir miljonär på Sverigelotten.

Hon köpte en Sverigelotten Premium – blev miljonär

Anita från Alingsås, köper lotter för att stötta föreningslivet. Men den här gången blev hon även miljonär. Vinsten kommer att förverkliga många drömmar.