”Nu blir det guldkant på livet”

”Nu blir det guldkant på livet”

I slutet av 2019 gick Beryl Dahlman från Svedala i pension efter 46 år inom barnomsorgen. Men fyra dagar innan det var dags att ta farväl av ett helt yrkesliv hände något som skulle förändra hennes liv för alltid. - Jag skrapade fram tre högvinstsymboler på en av mina Sverigelotter, säger hon.

Beryl Dahlman från Svedala har prenumererat på Sverigelotten till och från under de senaste åren, men hon har aldrig vunnit mer än 50 kronor. Hon hade däremot samlat ihop massor av premiepoäng som alla prenumeranter får. För poängen kan man välja produkter i Sverigelottens shop eller lotter.  

– Jag bestämde mig för att ta 14 Sverigelotter och på den näst sista lotten skrapade jag fram tre högvinstsymboler, säger Beryl och berättar att hon räknade högt flera gånger innan hon gick in till sin sambo som satt i vardagsrummet.

– Han räknade också flera gånger och till slut förstod vi att det var en högvinst. Vi tittade på varandra och sa; att det här är ju inte riktigt klokt.

Köp din Sverigelott här.

Med fyra dagar kvar till pension inser Beryl och hennes sambo att livet är på väg att förändras. Efter att chocken har lagt sig är det dags för paret att åka till Göteborg och Sverigelottens studio.

– Jag har lite fjärilar i magen, säger Beryl till programledarna Agneta Sjödin och Stefan Holm när de hälsar henne välkommen.

Det ska även visa sig att hon och Stefan Holm har något gemensamt. Båda är nämligen engagerade i föreningslivet. Beryl är medlem i Svedala Boule Club där hon dessutom är vice ordförande.

– Jag var även kassör i 12 år. Vi har en fin gemenskap i föreningen och vi spelar boule för att vi tycker att det är kul, säger hon.

Efter lite mer småprat i soffan är det dags för Beryl att följa med Agneta Sjödin till ståbordet där 100 Sverigelotter väntar på henne. I en av dem finns det minst 100 000 kronor – och som mest 25 miljoner kronor.

– Jag vill inte planera något förrän jag vet exakt hur mycket det blir, säger Beryl till Agneta Sjödin när hon frågar vad hon ska göra med vinstpengarna.

Beryl är däremot helt säker på vilket nummer på lotten som hon vill ha. Nämligen nummer 13. Förutom att det är hennes lyckonummer är hennes äldsta dotter född den 13:e.

– Det har varit ett bra nummer sedan dess, säger hon.

Agneta Sjödin väntar spänt medan Beryl sakta, men säkert skrapar rutorna på Sverigelotten.

–  Det är ju en miljon kronor, skriker Agneta Sjödin och hoppar till när guldkonfettin regnar ner över dem.

– Jag är miljonär, ropar Beryl högt efter att glädjen har lagt sig i studion

Den nyblivna miljonären berättar att det känns jätteskönt nu när hon vet exakt hur mycket pengar hon har vunnit. 

– Nu blir det guldkant på livet. Jag ska ge mina barn lite pengar och jag och min sambo ska även ut och resa. Det blir sol och bad, men först ska vi ut och fira. Vi har champagne på kylning – och det är jag som tar notan ikväll!


Läs mer

Nyblivna miljonären: ”Mitt livs bästa julklapp”

Nyblivna miljonären: ”Mitt livs bästa julklapp”

Nästan alla har någon gång fått en lott i julklapp, men det är inte alla som har blivit miljonär på köpet. Det var definitivt inte det som Felicia från Helsingborg förväntade sig när hon skrapade fram tre högvinstsymboler på sin Sverigelott.


Dubbel glädje efter miljonvinsten

Dubbel glädje efter miljonvinsten

Anita har alltid älskat Lasse Stefanz – och kanske ännu mer i dag. Det är nämligen dansbandet som ligger bakom köpet av Sverigelotten som tog henne direkt från Malmö till studion i Göteborg.
–Det var den bästa söndagen i mitt liv, säger hon om ögonblicket då hon skrapade fram tre högvinstsymboler.


Per-Olof Levén efter miljonvinsten: ”Ett minne för livet”

Per-Olof Levén efter miljonvinsten: ”Ett minne för livet”

”Helt fantastiskt, jag vet inte vad jag ska säga” Per-Olof Levén, från Enköping brukar inte vara den som tappar orden. Men när han såg vinstsumman på 2,5 miljoner kronor blev han mållös.
–Jag kan inte ta in det. Jag är helt skakis. Nu blir det champagne!


Två Sverigelotter – en turgumma

Två Sverigelotter – en turgumma

Eivor, 86 år, från Vetlanda, påstår att hon aldrig haft tur. Hm, se här…På På treans bingo på Bingolotto vann hon två Sverigelotter. Den första gav ingenting, den andra tre speciella symboler som innebar minst 100 000 och chans att skrapa hem 25 miljoner.