Oivind gläds åt sin vinst tillsammas med Stefan Holm och Agneta Sjödin

Han skrapade fram 2,5 miljoner kronor: "Jag har fått minnen för livet"

Öivind Hansen från Avesta har köpt fyra Sverigelotter på Hemköp Skogsbo en gång veckan i flera år. Men han har aldrig haft en tanke på att det faktiskt är möjligt att vinna upp till 25 miljoner kronor. Tills han själv skrapade fram tre högvinstsymboler.

Köper Sverigelotten för att stötta föreningslivet

- Jag brukar köpa Sverigelotten för att gynna Sveriges föreningsliv. Jag har tre barnbarn som bland annat spelar hockey, fotboll och rider, säger han.

Det är inte alla som vet att 100 procent av Sverigelottens överskott går direkt till föreningslivet. Öivind Hansen är en av dem. Han tycker att det är viktigt att stötta våra barn och ungdomar som idrottar.

- Varje gång jag handlar mat på Hemköp Skogsbo så köper jag fyra Sverigelotter. Det har blivit en rutin. Det känns bra att jag kan ge Sveriges föreningsliv lite hjälp på vägen, säger Öivind.

Han brukar skrapa Sverigelotterna hemma i vardagsrummet och i början på mars gjorde han sig redo att ta sig an veckans lotter.

- På den fjärde lotten fick jag upp tre högvinstsymboler. Jag har ingen koll på vad det betyder så jag tittade på baksidan av lotten och sedan ringde jag min son för att be om hjälp, säger han.

Vill du också bli en vinnare, köp en digital sverigelott här

Tog tid att förstå att det var sant

Hans son Richard förklarade att han är garanterad 100 000, men kan vinna upp till 25 miljoner kronor.

- Det var först när jag fick in 100 000 kronor på mitt konto som jag förstod att det faktiskt var sant, säger han.

Den som lyckas skrapa fram tre högvinstsymboler får åka till Göteborg för att skrapa den stora vinstlotten tillsammans med Agneta Sjödin och Stefan Holm. Öivind berättar att det var självklart att Richard skulle följa med till Sverigelottens studio.

- Det är mycket känslor i vår familj, säger Richard i kulisserna när hans pappa berättar med tårar i ögonen för programledarna hur det gick till när han skrapade fram tre högvinstsymboler.

- Innan vi ska gå upp för att skrapa har vi några hälsningar till dig, säger Agneta Sjödin och vänder sig mot en tv-skärm.

Vill du veta hur det gick till när Agneta och Stefan blev Sverigelottens nya ambassadörer? Läs mer här!

Efter hälsningarna från släkten är Öivind mer än redo att skrapa den stora vinstlotten.

- Jag har inga speciella drömmar. Jag vill se hur stor vinstsumman blir först, men jag vill ge en slant till min son och mina barnbarn, säger Öivind och berättar att han har valt nummer fem på lotten eftersom han är född 55-05-05.

Köp en digital Sverigelotten Premium här

Glädjetårar efter storvinsten

Snart är skrapandet igång och Agneta Sjödin räknar snabbt ut att vinstsumman landar på 2,5 miljon kronor. Medan glädjetårarna rinner ner för Öivinds kinder skyndar sig Richard fram för att gratta sin pappa.

- Jag måste hem och smälta det här, men hela upplevelsen har varit jättebra. Jag har fått minnen för livet, säger den nyblivna miljonären.


Läs mer

Ragnhild vinner en halv miljon på Sverigelotten. Progamledare Daniel Norberg.

Ragnhild skrapade fram en halv miljon

Svindlande vinstglädje! Läs om Ragnhild som vann en halv miljon med Sverigelotten och stödet till Bröstcancerförbundet!


Anita från Alingsås, blir miljonär på Sverigelotten.

Hon köpte en Sverigelotten Premium – blev miljonär

Anita från Alingsås, köper lotter för att stötta föreningslivet. Men den här gången blev hon även miljonär. Vinsten kommer att förverkliga många drömmar.


Jenny vann på Sverigelotten,

Jenny höll på att kasta vinstlott värd 2,5 miljoner kronor

Jenny Sandersson från Ed brukar köpa lotter ibland, men hon har alltid tänkt att hon aldrig kommer att vinna mer än småsummor. Därför blev hon chockad när hon insåg att Sverigelotten hon precis hade skrapat innehöll tre högvinstsymboler.


Lars Erik vinner högvinst på Sverigelotten.

Här är miljonären som har tur i både spel och kärlek

Livet är under ständig förändring. Det vet Lars-Erik Hansson från Härnösand. Han fick fyra Sverigelotter på alla hjärtans dag av sin nyblivna sambo, varav en av dem skulle visa sig innehålla en högvinst.