Han skrapade fram 2,5 miljoner kronor: "Jag har fått minnen för livet"

Öivind Hansen från Avesta har köpt fyra Sverigelotter på Hemköp Skogsbo en gång veckan i flera år. Men han har aldrig haft en tanke på att det faktiskt är möjligt att vinna upp till 25 miljoner kronor. Tills han själv skrapade fram tre högvinstsymboler.

Köper Sverigelotten för att stötta föreningslivet

- Jag brukar köpa Sverigelotten för att gynna Sveriges föreningsliv. Jag har tre barnbarn som bland annat spelar hockey, fotboll och rider, säger han.

Det är inte alla som vet att 100 procent av Sverigelottens överskott går direkt till föreningslivet. Öivind Hansen är en av dem. Han tycker att det är viktigt att stötta våra barn och ungdomar som idrottar.

- Varje gång jag handlar mat på Hemköp Skogsbo så köper jag fyra Sverigelotter. Det har blivit en rutin. Det känns bra att jag kan ge Sveriges föreningsliv lite hjälp på vägen, säger Öivind.

Han brukar skrapa Sverigelotterna hemma i vardagsrummet och i början på mars gjorde han sig redo att ta sig an veckans lotter.

- På den fjärde lotten fick jag upp tre högvinstsymboler. Jag har ingen koll på vad det betyder så jag tittade på baksidan av lotten och sedan ringde jag min son för att be om hjälp, säger han.

Vill du också bli en vinnare, köp en digital sverigelott här

Tog tid att förstå att det var sant

Hans son Richard förklarade att han är garanterad 100 000, men kan vinna upp till 25 miljoner kronor.

- Det var först när jag fick in 100 000 kronor på mitt konto som jag förstod att det faktiskt var sant, säger han.

Den som lyckas skrapa fram tre högvinstsymboler får åka till Göteborg för att skrapa den stora vinstlotten tillsammans med Agneta Sjödin och Stefan Holm. Öivind berättar att det var självklart att Richard skulle följa med till Sverigelottens studio.

- Det är mycket känslor i vår familj, säger Richard i kulisserna när hans pappa berättar med tårar i ögonen för programledarna hur det gick till när han skrapade fram tre högvinstsymboler.

- Innan vi ska gå upp för att skrapa har vi några hälsningar till dig, säger Agneta Sjödin och vänder sig mot en tv-skärm.

Vill du veta hur det gick till när Agneta och Stefan blev Sverigelottens nya ambassadörer? Läs mer här!

Efter hälsningarna från släkten är Öivind mer än redo att skrapa den stora vinstlotten.

- Jag har inga speciella drömmar. Jag vill se hur stor vinstsumman blir först, men jag vill ge en slant till min son och mina barnbarn, säger Öivind och berättar att han har valt nummer fem på lotten eftersom han är född 55-05-05.

Köp en digital Sverigelotten Premium här

Glädjetårar efter storvinsten

Snart är skrapandet igång och Agneta Sjödin räknar snabbt ut att vinstsumman landar på 2,5 miljon kronor. Medan glädjetårarna rinner ner för Öivinds kinder skyndar sig Richard fram för att gratta sin pappa.

- Jag måste hem och smälta det här, men hela upplevelsen har varit jättebra. Jag har fått minnen för livet, säger den nyblivna miljonären.


Läs mer

Vinnare i Sverigelottens högvinstspel

Hans liv förändrades efter ett skrap: "Nu kommer det bättre tider"

Tänk dig att du får en Sverigelott i present och skrapar fram tre högvinstsymboler. Det är precis det som hände Jouni Cnoli från Söderala. Nu har han en miljon anledningar att fira.
– Jag har haft en jobbig tid, men när jag skrapade fram högvinsten kände jag att nu vänder det, säger han.


Håkan skrapade fram drömvinsten på sin Sverigelott!

Nyblivna miljonären: "Nu kan jag sätta guldkant på tillvaron"

Trodde det var en nitlott – skrapade fram högvinst på extrarutan Satsade allt på sitt födelsenummer – vann en miljon Håkan Hultkrantz från Norrköping har köpt två Sverigelotter varje söndag i fem år. Hans motto är; om du inte spelar så kan du inte vinna. Hans långsiktiga skrapande har gett resultat – lagom till pensionen kan han kalla sig för miljonär.
– Det är helt ofattbart, nu ska vi ut och resa, säger han.


Nyblivna miljonären: "När jag köper Sverigelotten så vet jag att pengarna går till något bra"

För 25 år sedan vann Els-Marie Pettersson från Visby 25 000 kronor på en skraplott. För ett tag sedan köpte hon en Sverigelott i samma butik av samma kassörska, men den här gången vann hon en betydligt högre summa.
- Jag får nog bjuda henne på middag igen, säger den nyblivna miljonären från Sverigelottens studio i Göteborg.


91-åriga Elvy blev miljonär på Sverigelotten

Turdagen som gjorde 91-åriga Elvy till miljonär

Finns turdagar på riktigt? Frågar du Elvy Hansson från Göteborg är svaret ett solklart ja. Exakt samma datum som hon vunnit pengar på bingon, skrapade hon ett år senare fram tre högvinstsymboler på en Sverigelott.